DROPS / 157 / 30

Morning Frost by DROPS Design

Hæklet DROPS hue og hals i ”Karisma” eller "Lima" og ”Kid-Silk”.

DROPS Design: Model nr u-747
Garngruppe B + A
-----------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: S/M - M/L - L/XL
Passer hovedmål: 54/56 – 56/58 – 58/60 cm
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio
100 g i alle str f.nr 72, lys perlegrå
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
25 g i alle str f.nr 01, natur

Eller brug:
DROPS LIMA fra Garnstudio
100 g i alle str f.nr 9010, lys grå
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
25 g i alle str f.nr 01, natur

HALS:
Størrelse: One size.
Mål: Omkreds nederst: 61 cm. Omkreds øverst: 57 cm. Højde: 26 cm.
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio
100 g f.nr 72, lys perlegrå
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
50 g f.nr 01, natur

Eller brug:
DROPS LIMA fra Garnstudio
100 g f.nr 9010, lys grå
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
50 g f.nr 01, natur

DROPS HÆKLENÅL nr 5 – eller den nål du skal bruge for at få 14 st x 8,5 omg med 1 tråd af hver kvalitet på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 15.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil

75% Mohair, 25% Silke
fra 32.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 32.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 32.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 162.65kr. Læs mere.

Instruktioner

HÆKLEINFO:
På beg af hver omg med fm, erstattes første fm med 1 lm. Omg afsluttes med 1 km i 1.lm i beg af omg.
På beg af hver omg med st, erstattes første st med 3 lm. Omg afsluttes med 1 km i 3.lm i beg af omg.

SAMMENHÆKLING:
Hækl 2 st sammen til 1 st: Hækl 1 st men vent med sidste gennemtræk (= 2 tråde på nålen), hækl derefter næste st men ved sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle m på nålen.

HÆKLEKANT:
Hækl * 1 fm, 3 lm, spring over 1 fm *, gentag fra *-* hele omg, afslut med 1 km i 1. fm, klip og hæft tråden.
----------------------------------------------------------

HUE:
Hækl 69-72-74 lm på nål 5 med 1 tråd Karisma + 1 tråd Kid-Silk (= 2 tråde) og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm.
1.OMG: Læs HÆKLEINFO! Hækl 1 fm i hver lm = 69-72-74 fm.
2.-9.OMG: Hækl 1 fm i bagerste led af hver fm.
10.OMG: Hækl 1 st i hver af de første 2-4-5 fm, * 2 st i næste fm, 1 st i næste fm, 2 st i næste fm, 1 st i hver af de næste 2 fm *, gentag fra *-* totalt 13 gange, 1 st i hver af de næste 2-3-4 fm = 95-98-100 st.
11.-13.OMG: Hækl 1 st i hver st – HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
Sæt 7 mærketråde i arb således: S/M: Skiftevis 14 og 13 st mellem hvert mærke, M/L: 14 st mellem hvert mærke. L/XL: Skiftevis 14 og 15 st således: 5 gange 14 st mellem og 2 gange 15 st mellem.
Hækl 1 st i hver st Samtidig med at der på hver omg hækles 2 st sammen på venstre side af alle mærketråde – læs SAMMENHÆKLING. Fortsæt således til der er 11-7-9 st tilbage. Klip tråden, sy den op og ned gennem m, træk sammen og hæft.
Derefter hækles en HÆKLEKANT – se forkl over – med 2 tråde Kid-Silk rundt om åbningen.
----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen hækles nedenfra og op. Hækl 86 LØSE lm på nål 5 med 1 tråd Karisma + 1 tråd Kid-Silk (= 2 tråde) og sæt dem til en ring med 1 km i 1.lm.
1.OMG: Læs HÆKLEINFO! Hækl 1 st i hver lm = 86 st.
2.-5.OMG: Hækl 1 st i hver st. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
6.OMG: Hækl 1 st i hver st – Samtidig med at der tages 6 m ind ved at hækle hver 13. og 14. m sammen omg rundt - læs SAMMENHÆKLING = 80 st.
Nu hækles 1 st i hver st til arb måler ca 26 cm i højden. Klip og hæft trådene. Derefter hækles en HÆKLEKANT – se forkl over - med 2 tråde Kid-Silk rundt om begge åbninger.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 17.08.2015
Rettelse: Hue: Ny info om mærketråde i str L/XL.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 157-30) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (31)

Delphine 13.12.2019 - 21:56:

Bonjour Merci pour ce super modèle qui donne envie pour cet hiver. Je ne comprends pas l'indication "1 fil Karisma + 1 fil Kid-Silk (= 2 fils)", alors qu'il faut 100g du premier fil et seulement 25g de l'autre... Comment avoir assez de laine pour crocheter l'ensemble du bonnet avec 2 fils ? ou uniquement pour la bordure ? Et aussi je n'ai jamais crocheté avec 2 fils en même temps sur le crochet? une vidéo qui montre cela ? Merci

DROPS Design 16.12.2019 kl. 09:45:

Bonjour Delphine, le métrage de ces 2 pelotes est différent: 100 m pour 50 g en Karisma et 210 m environ pour 25 g en Kid-Silk; il vous faudra donc 2 pelotes Karisma = 200 m environ et 1 seule de Kid-Silk = 210 m environ, soit le même métrage des 2 laines. Pour crocheter avec 2 laines ensemble, prenez un fil de chaque pelote et crochetez comme s'il n'y en avait qu'une seule. Bon crochet!

Maria 15.01.2019 - 18:27:

Hej. Hvis den største størrelse er lige lille nok, hvor mange masker kan jeg så lave den i?

DROPS Design 17.01.2019 kl. 08:32:

Hej Maria, du kan evt vælge at hækle med ½ nummer større... God fornøjelse!

Mona Andersen 30.03.2018 - 21:51:

Hvilken af de foreslåede garntyper Karisma eller Lima er blødest mod huden?

DROPS Design 04.04.2018 kl. 13:28:

Hej Mona, de er faktisk lige bløde, men DROPS Karisma er superwashbehadlet og kan vaskes i maskine :)

Gadine 22.02.2017 - 17:15:

Bonjour, ma question a été posée par Rita en anglais mais je ne parviens pas à comprendre la réponse alors je la pose en français..... Je ne comprends pas l'histoire des marqueurs: au rang 14, on doit disposer les marqueurs tous les 13/14/15 brides selon la taille. Puis pour les tours suivants, doit-on continuer à utiliser un espace de 13/14/15 brides entre les marqueurs ou doit-on adapter? merci d'avance pour votre réponse, et encore merci pour ce site fabuleux ;)

DROPS Design 22.02.2017 kl. 17:38:

Bonjour Mme Gadine, laissez les marqueurs en place et diminuez tous les tours à gauche de chaque marqueur (= après chaque marqueur). À chaque nouveau tour, vous aurez 1 B en moins entre chaque marqueur. Bon crochet!

Hengelmann 28.11.2016 - 15:20:

Bonjour ... La chaînette de base avec le nombre de mailles indiquées est bien trop petite pour un tour de tête adulte et obtenir le même effet que sur la photo. je ne peux faire ce modèle et j'ai acheté tout le matériel pour rien Je suis très déçue

DROPS Design 28.11.2016 kl. 15:24:

Bonjour Mme Hengelmann, la chaînette de base est légèrement plus serrée pour que le bonnet puisse bien tenir sur la tête - pensez bien à vérifier et à conserver la bonne tension, soit 14 B = 10 cm. Bon crochet!

PILLET 24.10.2015 - 22:09:

Bonjour. J'ai monté ma chaînette. Lorsque je regarde si le tour n'est pas trop serré je ne peux pas le mettre pourtant mon tour de tete est de 53 cm. Si je mets 69 m sur ma chaînette qui est assez lâché. Ça ne passe pas. Dois je augmenter le nombre de maille? Merci

PILLET 25.10.2015 kl. 14:24:

Bonjour. J'ai réussi à faire une chaînette de bonne dimension. Mon message précédent n'est plus d'actualité. Merci

Suzanne Bosch 09.10.2015 - 00:05:

Ik heb een vraag. Na toer 13 heb ik 95 stk (maat s/m). Nu moet ik deze verdelen in 7 delen door tussen elke markeerder 14 stk. te plaatsen. Maar dit komt niet uit. Nadat ik 6 markeerders heb geplaatst hou ik 11 stk over en niet 14. Wat gaat er fout?

DROPS Design 09.10.2015 kl. 14:40:

Hoi Susanne. Ik zie helaas een foutje in de vertaling. Je moet de markeerders plaatsen afwisselend met 13 en 14 stk. Ik heb het patroon aangepast.

LANDAIS MARYLENE 11.08.2015 - 20:33:

Bonjour. Le bonnet se ferme lorsqu'il reste 9 brides au total ou 9 brides entre les marqueurs? Dans le 1er cas, 2 pelotes ne suffisent pas. Merci.

DROPS Design 12.08.2015 kl. 08:43:

Bonjour Mme Landais, le bonnet est terminé quand il reste 9 B (dernière taille) - pensez à bien vérifier et conserver la bonne tension de 14 B x 8.5 tours = 10 x 10 cm. Bon crochet!

Louise Gordon-Graham 15.07.2015 - 23:37:

Hi. I am quite new to crochet and although i can do all the stitches, i cannot figure out what to do when it says in row 10" Work 1 tr in each of the first 2-4-5 dc," and "1 tr in each of the next 2-3-4 dc" what does 2-4-5 and 2-3-4 mean? I'm stumped....please help!!

DROPS Design 27.07.2015 kl. 14:01:

Dear Mrs Gordon-Graham, the numbers refer to each size, ie when you work 1 tr in the first 2-4-5 dc, it means in the first 2 dc in first size, in the first 4 dc in 2nd size and in the first 5 dc in larger size. Happy crocheting!

Bente 04.02.2015 - 13:41:

Ich habe eine Frage zur Häkelkante: Ich häkel 1 feste Masche, dann 3 Luftmaschen und dann überspringe ich ein Stäbchen und nicht eine feste Masche, oder? Denn ich häkel die Häkelkante ja in die Stäbchen des Kragens. In der Anleitung steht , dass ich eine feste Masche überspringen soll.

DROPS Design 04.02.2015 kl. 19:07:

Ja, Sie haben insofern recht, dass die Häkelkante so nicht für den Kragenschal stimmt, dabei überspringen Sie tatsächlich 1 Stb und nicht 1 fM. Bei der Mütze ist die Beschreibung hingegen richtig, denn der untere Rand besteht aus festen M. Ich werde anfragen, ob die Anleitung für die Häkelkante in Bezug auf den Kragenschal geändert wird.

Kommentere opskrift DROPS 157-30

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.