DROPS Baby / 25 / 24

Heartthrob Pants by DROPS Design

Gehaakte babybroek met strikband in de taille in DROPS Alpaca. Maat 0 tot 4 jaar.

Trefwoorden: beginner, broeken, strepen,
  • Heartthrob Pants / DROPS Baby 25-24 - Gehaakte babybroek met strikband in de taille in DROPS Alpaca. Maat 0 tot 4 jaar.
DROPS design: Model nr. z-092-by
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Maat: 1/3 - 6/9 - 12/18 maanden (2 - 3/4) jaar
Maat in cm: 56/62 - 68/74 - 80/86 (92 - 98/104)
Materiaal:
DROPS ALPACA van Garnstudio
100-100-100 (100-150) gr. kleur nr. 8105, ijsblauw
100 gr voor alle maten in kleur nr. 100, naturel

DROPS HAAKNLD 3 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 26 v x 28 toeren v in de hoogte = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------


100% alpaca
vanaf 2.75 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 2.75 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 2.85 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.00€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

TIP VOOR HET HAKEN:
Begin elke toer met v met 1 l en eindig toer met 1 hv in l van het begin van de toer.
Begin elke toer met stk met 3 l en eindig toer met 1 hv in 3e l van het begin van de toer.
LET OP: Deze l vervangen NIET eerste v/stk op de toer.

STREEPPATROON:
TOER 1 (= aan de verkeerde kant met naturel): haak 1 stk in elke v.
TOER 2 (= aan de goede kant met naturel): haak 1 v in elke stk.
TOER 3 (= aan de verkeerde kant met naturel): haak 1 stk in elke v.
TOER 4 (= aan de goede kant met naturel): haak 1 v in elke stk.
TOER 5 (= aan de verkeerde kant met ijsblauw): haak 1 stk in elke v.
TOER 6 (= aan de goede kant met ijsblauw): haak 1 v in elke stk.
TOER 7 (= aan de verkeerde kant met ijsblauw): haak 1 stk in elke v.
TOER 8 (= aan de goede kant met ijsblauw): haak 1 v in elke stk.
Herhaal steeds toer 1 tot en met 8.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Haak 2 v samen als volgt: steek haak in eerste st en haal garen door, steek haak in volgende st en haal garen door, maak 1 omsl en haal garen door alle 3 lussen op haak.
Haak 2 stk samen als volgt: haak 1 stk in eerste st maar wacht met de laatste doorhaling, haak 1 stk in volgende st maar haal bij laatste doorhaling garen door alle 3 lussen op haak.
----------------------------------------------------------

BROEK:
Wordt in de rondte gehaakt, van boven naar beneden, maar keer het werk na elke toer zodat u afwisselend aan de goede kant en aan de verkeerde kant haakt.
Haak 140-147-154 (161-168) l met haaknld 3 mm en ijsblauw en vorm een ring met 1 hv in eerste l. Plaats een markeerder aan het begin van de toer = middenachter.
Haak eerste toer als volgt: 1 l, dan * 1 v in elke van de eerste 6 l, sla 1 l over *, herhaal van *-* de hele toer, eindig met 1 hv in eerste v van het begin van de toer = 120-126-132 (138-144) v. Ga verder met 1 v in elke v nog 2 toeren. Haak dan 1 toer met gaatjes voor de strikband als volgt: 4 l (= 1 stk en 1 l), * sla 1 v over, 1 stk in volgende v, 1 l *, herhaal van *-* de hele toer, eindig met 1 hv in 3e l van het begin van de toer. Haak op de volgende toer 1 v in elke l en in elk stk. Haak nog 1 toer met 1 v in elke v. Haak nu een ronding op het achterpand als volgt: haak 10 v voorbij markeerder middenachter, keer en haak 1 v in elke van de eerste 20 v, keer, haak 1 v in elke van de eerste 30 v, ga zo verder en haak 10 v meer elke keer tot er in totaal 80-80-100 (100-120) v zijn gehaakt. Keer en haak de teruggaande toer weer tot middenachter.

Ga verder in de rondte over alle st in STREEPPATROON - zie uitleg boven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Haak tot een hoogte van 15-17-18 (19-20) cm middenvoor en plaats dan 1 markeerder middenvoor; er zijn 60-63-66 (69-72) st tussen de markeerders middenvoor en middenachter. Meerder op de volgende toer 1 st aan elke kant van de markeerder voor en achter door 2 v/stk te haken in dezelfde st. Herhaal dit meerderen elke toer nog 3-3-4 (4-4) keer (= 4-4-5 (5-5) keer meerderen in totaal) = 136-142-152 (158-164) st in totaal op de toer. Eindig dan de pijpen apart.

PIJP:
Haak hv over de eerste 5 v op de toer, haak dan v over de volgende 58-61-66 (69-72) st en eindig met 5 hv over de laatste 5 v io de toer. Ga verder in streeppatroon in de rondte over deze st. Plaats 1 markeerder aan het begin van de toer = binnenkant pijp. Minder als de pijp 2-2-2 (3-3) cm meet 1 v aan elke kant van de markeerder – LEES TIP VOOR HET MINDEREN. Herhaal dit minderen elke 2-2½-3 (3½-4½) cm nog 6-6-6 (5-5) keer (= 7-7-7 (6-6) keer minderen in totaal) = 44-47-52 (57-60) v. Ga verder en haak tot de pijp 16-20-22 (27-32) cm meet (eindig na een streep met naturel). Haak dan 8 toeren v met ijsblauw. Hecht af.
Haak de andere pijp op dezelfde manier – 10 st middenvoor en middenachter = spie.

AFWERKING:
Naai opening tussen pijpen samen met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen.

STRIKBAND:
Haak met naturel op haaknld 3 mm als volgt: * 2 l, 1 v in eerste l *, herhaal van *-* tot strikband ongeveer 80-85-90 (95-100) cm meet, hecht af. Rijg de strikband door de toer met gaatjes aan de bovenkant van de broek – begin en eindig middenvoor.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 11.01.2017
PIJP:
Haak hv over de eerste 5 v op de toer, haak dan v over de volgende 58-61-66 (69-72) st en eindig met 5 hv over de laatste 5 v op de toer.

Telpatroon

diagram measurements
signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Baby 25-24) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (38)

country flag Maj 14.10.2021 - 11:28:

Hej, hur fortsätter man med benen efter de 5 smygmaskorna i början o slutet på första varvet. Ska man sluta ihop varvet o virka benet runt o hur gör man med de 5 sm? Ska de ingå i benets maskor? Tacksam för en förklaring.

country flag Alexandra 05.05.2021 - 13:27:

Skall varvet avslutas efter sm? 5sm-58fm-5sm skall det på sista sm vändas eller avslutas och sedan börja nästa V på första fm?

user icon DROPS Design 10.05.2021 kl. 09:27:

Hei Alexandra. Når du hekler det første benet, hekler du 5 sm, deretter 58 fm og så 5 sm. Nå hekles det rundt og med STRIPEMØNSTER og husk å lese HEKLETIPS hvordan du starter neste omgang. mvh DROPS design

country flag Keriman Koçer 11.04.2021 - 15:27:

Hi, I couldn't figure out how to make each leg. Should I make the last 5 slip stitches, then make the first round of leg? Thanks a lot.

user icon DROPS Design 11.04.2021 kl. 19:03:

Dear Keriman Koçer, for the legs the first and last 5 stitches on the round for the legs (round starts at the inner mid-line of the legs) should be done with sl stitches, So start the round at the middle of the inner side of the leg, 5 slip stitch, do the rest of the leg until the last 5 stitch, and 5 slip stitch again. Happy Crafting!

country flag Karin 22.05.2020 - 09:08:

Om benen: jag ska sätta en markör på ”insidan av benet” och minska 1 fm på varje sida av markören - men varje sida av det virkade blir ju till insida på benet? Så ska minskningarna göras på en (1) sida av benet eller på båda? Om de ska göras på endast en sida, ska det då minskas på benets sida bak eller fram?

user icon DROPS Design 29.05.2020 kl. 10:06:

Hej Karin, du minskar bara på insidan av benet, på varje sida av markören (= 2 minskningar på ett varv). Lycka till

country flag Eli 07.05.2020 - 09:31:

Hola! Cuando ponéis en la parte del hilo que se necesita en este caso para el azul : 100-100-100(100-150)g a que os referís? Muchas gracias

user icon DROPS Design 15.05.2020 kl. 11:55:

Hola Eli. Los patrones de DROPS están preparados para varias tallas. Cuando hay solo un número es igual para todas las tallas. Cuando hay varios números significa: (en tu caso): 100 g para la talla 1/3 meses, 100 g - 6/9 meses... etc

country flag Ania 26.02.2020 - 20:00:

Dzień dobry, Mam pytanie do nogawek: czy przy pierwszym okrążeniu powinnam zamknąć okrążenie oczkiem zamykającym?

user icon DROPS Design 27.02.2020 kl. 07:08:

Witaj Aniu, tak zamknij okrążenie przerabiając 1 oczko zamykające. Pozdrawiamy!

country flag Kim Lürsen 25.03.2019 - 08:40:

Moet ik voordat ik een pijp begin de draad na de 5 hv afhechten? En dan de vaste na de eerste 5 hv samen hechten met de vaste voor de laatste 5 hv? Mvg kim

country flag Kim Lürsen 24.03.2019 - 23:24:

Ik moet nu de pijp beginnen en heb de toer met 5 hv gestart en 5 hv geëindigd. Hecht ik de draad afhechten en begin ik de pijp op de vaste steken tussen de 10 hv? En naai ik op het eind tussen de 2 pijpenstelen 20 hv aan elkaar? Liefs, kim

country flag Katarina Rohdin 07.03.2019 - 13:26:

Hej! Jag har en fråga angående förhöjningen bak. Virkas hela förhöjningen med samma färg? Alltså, blir randen väldigt mycket bredare bak just här?

user icon DROPS Design 07.03.2019 kl. 18:00:

Hej, hela förhöjningen virkas med isblå.

country flag Mia 17.01.2019 - 10:26:

Super

Laat een opmerking achter voor DROPS Baby 25-24

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.