Fawn by DROPS Design

Gebreide muts voor kinderen in DROPS Andes. Het werk wordt gebreid als een vossenhoed met oorflappen en gehaakte rand. Maat 3 - 12 jaar.

DROPS Extra 0-981
DROPS design: Model nr. an-004-bn
Garengroep E
--------------------------------------------------------
Maat: 3/5 - 6/9 - 10/12 jaar
Hoofdomtrek: 50/52 - 52/54 - 54/58 cm
Materiaal:
DROPS ANDES van Garnstudio
100-100-100 gr. kleur nr. 2920, oranje
50-50-50 gr. kleur nr. 0100, naturel
en een restje zwart voor ogen en snuit.

DROPS BREINLD ZONDER KNOP EN RONDBREINLD (40 CM) 8 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 st x 15 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS HAAKNLD 7 mm - voor oren, ogen, snuit en gehaakte rand
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


65% wol, 35% alpaca
vanaf 4.95 € /100g
DROPS Andes uni colour DROPS Andes uni colour 4.95 € /100g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Andes mix DROPS Andes mix 5.25 € /100g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.90€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

OORFLAP:
Zet 4-4-5 st op met breinld zonder knop 8 mm en oranje. Brei in tricotst heen en weer met 1 kant st recht aan elke kant (1e nld = verkeerde kant). Meerder in de volgende nld aan de goede kant 1 st aan elke kant door 1 omsl te maken naast de kant st, brei in de volgende nld de omsl gedraaid av om gaatjes te voorkomen. Meerder zo elke nld aan de goede kant nog 3 keer = 12-12-13 st in totaal op nld. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder in tricotst tot de flap 6-7-8 cm meet, eindig met een nld aan de verkeerde kant. Laat het werk rusten en brei nog een oorflap.

SNUIT:
Zet 3 st op met breinld zonder knop 8 mm en oranje. Brei in tricotst heen en weer. Meerder in de eerste nld (= goede kant) 2 st door 1 omsl te maken naast 1 st aan elke kant = 5 st op de nld. Brei de omsl gedraaid av in de volgende nld om gaatjes te voorkomen. Meerder nog 1 keer op dezelfde manier = 7 st in totaal op de nld, eindig met een nld aan de verkeerde kant. Laat het werk rusten.

MUTS:
Brei een oorflap op de rondbreinld 8 mm met oranje, zet 8-10-11 nieuwe st op (= achterkant) en brei de andere oorflap op dezelfde nld = 32-34-37 st, keer het werk. Brei de volgende nld av aan de verkeerde kant, keer het werk. Ga verder in tricotst heen en weer met 1 kant st in ribbelst – meerder TEGELIJKERTIJD in de volgende nld aan de goede kant 1 st aan elke kant naast de kant st. Herhaal dit meerderen nog 1 keer = 36-38-41 st en zet aan het einde van de nld aan de goede kant 3-4-5 st op middenvoor, brei de snuit (= 7 st) op dezelfde nld, zet 3-4-5 st op = 49-53-58 st. MEET NU HET WERK VANAF HIER! Brei de muts nu verder in de rondte in tricotst tot het werk 10-12-13 cm meet. Plaats nu 6 markeerders in het werk als volgt:
3/5 jaar: 8-8-8-8-8-9 st tussen elke markeerder.
6/9 jaar: 8-9-9-9-9-9 st tussen elke markeerder.
10/12 jaar: 10-9-10-10-9-10 st tussen elke markeerder.
Minder dan 1 st door 2 st r samen te breien na elke markeerder om de nld nog 4-4-5 keer in totaal en dan elke nld nog 3 keer = 7-11-10 st over op de nld.
Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. De muts meet ongeveer 17-19-22 cm vanaf middenvoor tot de bovenkant.

GEHAAKTE RAND:
Haak met haaknld 7 mm en naturel. Begin waar de snuit aan de muts is bevestigd en haak als volgt naar links: 1 v, * 2 l, sla ongeveer 1 cm over, 1 v *, herhaal van *-* langs een oorflap, langs de rand achter, langs de laatste oorflap en weer tot de snuit. Ga verder met zwart en haak 1 l, * 1 v, sla ongeveer 1 cm over, 1 l *, herhaal van *-* tot begin van de toer. Eindig met 1 v en 1 hv in eerste v. Hecht af.

OOR:
Wordt heen en weer gehaakt van onderen naar boven.
TOER 1: haak 11 l met haaknld 7 mm en naturel.
TOER 2: begin in 2e l vanaf haak en haak 1 v in elke van de volgende 10 l. Keer het werk.
TOER 3: sla eerste v over, haak dan 9 v, keer het werk.
TOER 4: sla eerste v over, haak dan 8 v, keer het werk.
TOER 5: sla eerste v over, haak dan 7 v, keer het werk.
TOER 6: sla eerste v over, haak dan 6 v, keer het werk.
TOER 7: sla eerste v over, haak dan 5 v, keer het werk.
TOER 8: sla eerste v over, haak dan 4 v, keer het werk.
TOER 9: sla eerste v over, haak dan 3 v, keer het werk.
TOER 10: sla eerste v over, haak dan 2 v.
Hecht af. Haak nog een oor in naturel en haak 2 delen in oranje.

OGEN 1:
Wordt in de rondte gehaakt in een cirkel. Haak 4 l met haaknld 7 mm en naturel en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: haak 6 v in de l-ring.
TOER 2: haak 2 v in elke v de hele toer = 12 v.
Hecht af. Haak nog een oog.

OGEN 2:
Wordt in de rondte gehaakt in een cirkel. Haak 3 l met haaknld 7 mm en zwart en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: haak 4 v in l-ring. Hecht af. Haak nog een oog.

AFWERKING:
Naai oog 2 op oog 1, en naai ogen samen op voorkant van muts. Leg een wit en een oranje oor op elkaar en haak ze samen met oranje als volgt: houd naturel oor naar u toe en begin aan de onderkant van het oor. Haak v door beide lagen richting de bovenkant en weer naar beneden aan de andere kant (ongeveer 16 v). Laat de onderkant open en plaats het oor met naturel aan de voorkant ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant aan de zijkant van de muts. Zet zo vast dat beide lagen van het oor ongeveer 1 cm van elkaar af staan (zodat het oor mooi vol lijkt). Herhaal met het andere oor.

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Extra 0-981) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (5)

country flag Colleen McMillan wrote:

Thank you for your reply but I still cannot see in my head where the snout is to be added to the hat, I find it confusing where it says once I have the 41 stitches on, at the end of the row from RS, cast on 5 sts mid front, work snout on to same needle, cast on 5 sts. How can it be the end of the row but also mid front ? can you do a video tutorial showing this step ?

28.02.2023 - 17:41

DROPS Design answered:

Dear Mrs McMillan, you get it right, that's exactly how to do, after you have cast on the 5 sts, worked the snout and cast on the 5 sts join in the round and continue working in stocking stitch - the beg of round will be there but since you are working in the round (like as on a spiral), it won't be visible, and at the very end, you will crochet an edge around the whole bottom of hat, that will then hide the "join". Happy knitting!

28.02.2023 kl. 18:01

country flag Colleen McMillan wrote:

I am knitting the Fawn hat by Drops Design and am having trouble with understanding when and where to work the snout onto the pattern ? Is there a tutorial video for this pattern?

27.02.2023 - 19:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs McMillan, you first work the both ear flaps and the snout separately laying pieces aside, then work the HAT putting both earf flaps together with new stitches for back on hat; increasing new stitches on each side (for front piece) inserting snout at the same time, then join in the round and work all stitches in the round. Happy knitting!

28.02.2023 kl. 10:41

country flag Karin wrote:

Får man virka dessa o sälja?

13.01.2014 - 15:00

country flag Chris Nys wrote:

Ik druk dit patroon af en dat is meteen 4 bladzijden terwijl dit ook op 2 pagina's zou kunnen! Dit vind ik heel spijtig vanwege de inkt en papierverspilling! Er is dan ook nog een blad bij met een grote gekleurde foto van de opruiming, waar ik helemaal niets kan mee doen!Kan het niet zo dat als je kiest om af te drukken dat dit automatisch zo zuinig mogelijk gebeurt?

24.11.2013 - 10:50

DROPS Design answered:

Hoi Chris. Om de patronen gratis aan te bieden zijn we afhankelijk van de verkoop van de garens - daarom zijn advertenties een vaste en zeer belangrijke onderdeel van onze website. Maar je kan natuurlijk altijd kiezen in de print instellingen welke en hoeveel pagina's je wilt printen.

25.11.2013 kl. 10:07

country flag Arja wrote:

Oikein ihastuttava ja veikeä malli. Lapset tykkää!

04.11.2013 - 09:15

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-981

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.