DROPS / 150 / 52

Stella by DROPS Design

Gehaakte DROPS halswarmer van "Eskimo".

DROPS design: Model nr. ee-465
Garengroep E
-----------------------------------------------------------
Maat: S/M - L/XL - XXL/XXXL
Hoogte: 36-43-47 cm
Omtrek: 95-110-125 cm
Materiaal:
DROPS ESKIMO van Garnstudio
250-300-350 gr. kleur nr. 09, oudroze

DROPS HAAKNLD 12 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van ongeveer 3 sterren = 10 cm breed.
DROPS DONKERE BUFFELHOORNKNOOP NR. 536: 3 stuks
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: halswarmer, sterpatroon,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

HALSWARMER:
Wordt heen en weer gehaakt.
Haak 27-31-33 LOSSE l met haaknld 12 mm en Eskimo.
TOER 1 (goede kant): neem 5 st op en begin in de 2e l vanaf de haak = 6 lussen op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l – dit creëert een gaatje bovenop de 6 st, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 l = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 half stokje in de laatste losse.
TOER 2 (verkeerde kant): 2 l (= 1 hstk), haak 2 hstk in "elk sterrengaatje", eindig de toer met 1 hstk in de laatste st. Keer. Er zijn nu 11-13-14 sterren op de toer en 1 hstk aan elke kant.
TOER 3: 3 l, neem 1 st op in de 2e en 3e l vanaf de haak, 1 st in eerste 3 st op de toer = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde steek als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 steken = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 half stokje in de laatste losse. Keer

Herhaal toer 2 en 3 tot het werk ongeveer 95-110-125 cm meet (of tot de gewenste lengte). Pas zo aan dat laatste toer een toer 2 is. Hecht de draad af. Naai de eerste knoop ongeveer 2 cm vanaf de eerste toer op het werk in het midden (dus er is nu ongeveer 15 cm aan elke kant van de knoop). Naai nog 2 knopen aan met ongeveer 6 cm tussen elke knoop - LET OP! Pas zo aan dat u de knoop steeds tussen twee sterren dicht kunt knopen.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 150-52.