DROPS / 146 / 12

Venice by DROPS Design

Gehaakte DROPS kraag met vijfhoeken van "Cotton Viscose".

DROPS design: Model nr. n-149
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maten:
Breedte: ongeveer 32 cm op het breedste punt
Materiaal: DROPS COTTON VISCOSE van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 18, parelgrijs

DROPS HAAKNLD 3.5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 1 vijfhoek = ongeveer 9 x 9 cm.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

techniek: kantpatroon,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

BOBBEL:
Haak 1 dstk – maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 st op de haak), haak 3 dstk op dezelfde manier in dezelfde l-lus, haal tot slot de draad door alle 5 st op de haak.

PICOT:
Haak 1 v in de volgende v, 3 l, 1 v in dezelfde v.

PATROON:
Zie telpatroon A.1.

HAAK SAMEN:
Haak de vijfhoeken samen in 2 picots met hv in het midden van deze 2 picots.
* Haak in de volgende v als volgt: 1 v, 1 l, haak met verkeerde kant tegen verkeerde kant 1 hv in picot op vorige vijfhoek, 1 l, 1 v in dezelfde st = 1 picot met waarbij aan elkaar wordt gehaakt *. Haak 5 v in de volgende l-lus, 1 l, 1 hv in de lus tussen de 2 v-groepen van vorige vijfhoek, 5 v in volgende l-lus, herhaal van *-* nog 1 keer.
----------------------------------------------------------

KRAAG:
Haak 9 vijfhoeken en haak ze samen.

VIJFHOEK 1:
Wordt in de rondte gehaakt. Haak 5 l met haaknld 3.5 mm en Cotton Viscose en vorm een ring met 1 hv in 1e l.
TOER 1: 1 l, 10 v in l-ring, eindig met 1 hv in 1e v.
TOER 2: 1 l, 1 v in 1e v, * 3 l, 1 v in volgende v *, herhaal van *-* de hele toer, eindig met 3 l en 1 hv in 1e v = 10 v en 10 l-lussen.
TOER 3: haak hv tot 1e l-lus, 1 l, 1 v in dezelfde l-lus, * 5 l, 1 BOBBEL - lees uitleg boven - in de volgende l-lus, 5 l, 1 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-* de hele toer, eindig met 1 hv in 1e v van het begin van de toer (in plaats van 1 v in de volgende l-lus) = 5 bobbels en 10 l-lussen.
TOER 4: 8 l (telt als 1e stk en 5 l), * 1 v in de volgende bobbel, 5 l, 1 stk in volgende v, 5 l *, herhaal van *-* nog 3 keer, eindig met 1 v in laatste bobbel, 5 l, 1 hv in 3e l van het begin van de toer = 5 v, 5 stk en 10 l-lussen.
TOER 5: 1 l, 5 v in 1e l-lus, * haak in de volgende v 1 PICOT - lees uitleg boven, 5 v in de volgende l-lus, sla volgende stk over, 5 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-* nog 3 keer, eindig met 1 picot in laatste v - LET OP! Haak 7 l voor lusje in plaats van 3 l in laatste picot, 5 v in laatste l-lus, 1 hv in 1e v van het begin van de toer = 5 picots. Knip de draad af en zet vast.

VIJFHOEK 2:
Haak toer 1-4 zoals voor VIJFHOEK 1.
TOER 5: 1 l, 5 v in 1e l-lus, * 1 picot in volgende v, 5 v in de volgende l-lus, sla volgende stk over, 5 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-* nog 2 keer. Haak in de volgende v de picot samen met VIJFHOEK 1 - LEES HAAK SAMEN, eindig met 5 v in laatste l-lus, 1 hv in 1e v van het begin van de toer = 5 picots. Knip de draad af en zet vast.

Haak nog 7 vijfhoeken op dezelfde manier als VIJFHOEK 2 - dus haak de vijfhoek samen met de vorige vijfhoek in 2 picots en met 1 hv in het midden, 9 vijfhoeken in totaal - zie telpatroon. Naai 1 knoop aan de bovenkant van de laatste vijfhoek.

Telpatroon

= hv
= l
= v
= stk
= BOBBEL: haak 1 dstk – maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 st op de haak), haak 3 dstk op dezelfde manier in dezelfde l-lus, haal tot slot de draad door alle 5 st op de haak.
= PICOT: haak 1 v in volgende v, 3 l, 1 v in dezelfde v.
= 9 cm

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 146-12.