DROPS / 147 / 20

Stars by DROPS Design

Gehaakte DROPS pannenlappen met sterren patroon van ”Paris”.

DROPS design: Model nr. w-488
Garengroep C
-----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 21 x 21 cm
Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 33, roze
100 gr. kleur nr. 20, lichtroze

DROPS HAAKNLD 4 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 9 sterren = 10 cm breed.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: keuken, pannenlap, sterpatroon,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PANNENLAP:
Haak 43 l met haaknld 4 mm.

TOER 1 (goede kant): neem 5 st op en begin in de 2e l vanaf de haak = 6 lussen op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l – dit creëert een gaatje bovenop de 6 st, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 l = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 hstk in laatste l.
TOER 2 (verkeerde kant): 2 l, haak 2 hstk in "elk sterrengaatje", eindig de toer met 1 hstk in de laatste st. Er zijn nu 19 sterren op toer en 1 hstk aan elke kant.
TOER 3: 3 l, neem 1 st op in de 2e en 3e l vanaf de haak, 1 st in eerste 3 st op de toer = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde steek als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 steken = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Haak 1 hstk in de laatste st. Keer.
Herhaal 2e en 3e toer nog 9 keer (10 keer in totaal).
Haak dan 2e toer 1 keer. Knip de draad af en zet vast.

Haak dan langs rand rondom pannenlap en maak een ophanglusje als volgt: haak 1 hv in midden van een van zijkanten van pannenlap, haak dan 12 l, haak dan 1 v in rand in dezelfde st als hv, haak dan 2 l, sla 1 cm over, ga verder met * 1 v in rand, 2 l, sla 1 cm over *, herhaal tot eerste hv. Haak dan 1 hv in elke van 12 l voor lus. Eindig met 1 hv in eerste v.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 147-20.