DROPS / 139 / 11

Carry All by DROPS Design

Gehaakte DROPS tas van ”Lin” en ”Cotton Viscose”.

DROPS design: Model nr. LN-025
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Breedte: ongeveer 44 cm
Hoogte: ongeveer 51 cm (72 cm met hengsel) LET OP: Meet alle maten terwijl het werk plat ligt.
Materiaal:
DROPS COTTON VISCOSE van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 17, lichtbeige
En gebruik: DROPS LIN van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 103, naturel
En gebruik: DROPS LIN van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 104, bruin

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 16 v x 19 toeren met 1 draad Cotton Viscose en 1 draad Lin = 10 x 10 cm (5 stk-groepen zijn ongeveer 13 cm breed).
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, tassen,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

V TOER (voor de tas):
Begin iedere toer met 1 l en 1 v in de 1e v en eindig met 1 hv in de 1e v.

STK-GROEPEN:
1 stk-groep = 2 stk, 2 l, 2 stk in dezelfde l-lus. Begin iedere stk-groep toer met hv tot de 1e l-lus, 3 l, 1 stk, 2 l, 2 stk in dezelfde l-lus, dan 1 stk-groep in iedere l-lus, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

V IN EEN CIRKEL (voor de hengsel):
Haak na de laatste v in de 1e toer als volgt: 1 v in de volgende v, haak dan alsmaar in de rondte verder met 1 v in iedere v.
---------------------------------------------------------

TAS:
Wordt in de rondte gehaakt met 1 draad Lin naturel en 1 draad Cotton Viscose lichtbeige en haaknld 5 mm als volgt:
TOER 1: Haak 2 l, 8 v in de 1e l, eindig met 1 hv in de 1e v = 8 v - Lees V TOER boven.
TOER 2: Haak 2 v in iedere v = 16 v.
TOER 3: Haak * 1 v in de volgende v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 24 v (8 nieuwe st).
TOER 4: Haak * 1 v in iedere van de volgende 2 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 32 v.
TOER 5: Haak * 1 v in iedere van de volgende 3 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 40 v.
TOER 6: Haak * 1 v in iedere van de volgende 4 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 48 v.
TOER 7: Haak * 1 v in iedere van de volgende 5 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 56 v.
TOER 8: Haak 1 v in iedere v = 56 v.
Herhaal de 7e en de 8e TOER en meerder zo 8 st om de toer (dus haak 1 v in iedere van de volgende 6, 7, 8 etc. v, dan 2 v in de volgende v – de meerderingen komen steeds netjes boven elkaar) tot er 96 v op de toer zijn, haak 1 toer met 1 v in iedere v (= 18e TOER).
TOER 19: Haak * 1 v in iedere van de volgende 7 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 108 v (12 nieuwe st).
TOER 20: Haak 1 v in iedere v = 108 v.
Herhaal steeds de 19e en de 20e TOER en meerder zo 12 st om de toer (dus haak 1 v in iedere van de volgende 8 en 9 v, dan 2 v in de volgende v) tot er 132 v op de toer zijn.
Haak dan 1 v in iedere v tot het werk 9 cm meet vanaf de laatste meerdering (het werk meet ongeveer 22 cm vanaf de 1e TOER).
Haak dan als volgt: Haak in de 1e v: 3 l, 1 stk, 2 l, 2 stk, * sla 3 v over, 1 stk-groep in de volgende v * - Lees STK-GROEPEN boven, herhaal van *-* de hele toer, eindig met sla 3 v over en haak 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 33 stk-groepen. Haak ongeveer 23 cm lang steeds de toer met stk-groepen (het werk meet ongeveer 45 cm vanaf de 1e TOER).

Haak de volgende toer als volgt: 1 l, 3 v in iedere l-lus de hele toer, eindig met 4 v in de laatste l-lus op de toer = 100 v. Haak 6 toeren met 1 v in iedere v. Haak de volgende toer als volgt: 10 v, * 2 l, sla 2 v over, 26 v, 2 l, sla 2 v over *, 20 v, herhaal van *-* nog 1 keer, eindig met 10 v = 4 openingen voor de hengsels. Ga 6 toeren verder met 1 v in iedere v (1 v in iedere l boven de openingen), knip dan de draden af en zet vast (het werk meet ongeveer 6 cm vanaf de 1e toer met v na de laatste toer met stk-groepen).

HENGSEL:
Wordt in de rondte gehaakt. Haak 5 l met 2 draden Lin bruin en haaknld 5 mm en vorm een ring met 1 hv in de eerste l. Haak 1 v in iedere l = 5 v. Haak dan ongeveer 80 cm (of tot de gewenste lengte) V IN EEN CIRKEL - Lees uitleg boven. Knip dan de draden af en zet vast. Haak nog een hengsel op dezelfde manier.

AFWERKING:
Haal de uiteinden van een hengsel door de openingen op de tas vanaf de verkeerde kant, leg een knoop in ieder uiteinde. Herhaal aan de andere kant.

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 139-11.