DROPS Lin
DROPS Lin
100% linnen
Uit het assortiment
find alternatives
DROPS Cotton Viscose
DROPS Cotton Viscose
54% katoen, 46% viscose
Uit het assortiment
find alternatives
DROPS 139-11
DROPS design: Model nr. LN-025
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Breedte: ongeveer 44 cm
Hoogte: ongeveer 51 cm (72 cm met hengsel) LET OP: Meet alle maten terwijl het werk plat ligt.
Materiaal:
DROPS COTTON VISCOSE van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 17, lichtbeige
En gebruik: DROPS LIN van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 103, naturel
En gebruik: DROPS LIN van Garnstudio
100 gr. kleur nr. 104, bruin

Of gebruik:
DROPS SAFRAN van garnstudio
150 g kleur nr 21, beige
En gebruik: DROPS MUSKAT van garnstudio
250 g kleur nr 61, licht taupe
En gebruik: DROPS MUSKAT van garnstudio
150 g kleur nr 79, kruidnagel

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 16 v x 19 toeren met 1 draad Cotton Viscose/Safran en 1 draad Lin/Muskat = 10 x 10 cm (5 stk-groepen zijn ongeveer 13 cm breed).
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Lin
DROPS Lin
100% linnen
Uit het assortiment
find alternatives
DROPS Cotton Viscose
DROPS Cotton Viscose
54% katoen, 46% viscose
Uit het assortiment
find alternatives

Instructies voor het patroon

V TOER (voor de tas):
Begin iedere toer met 1 l en 1 v in de 1e v en eindig met 1 hv in de 1e v.

STK-GROEPEN:
1 stk-groep = 2 stk, 2 l, 2 stk in dezelfde l-lus. Begin iedere stk-groep toer met hv tot de 1e l-lus, 3 l, 1 stk, 2 l, 2 stk in dezelfde l-lus, dan 1 stk-groep in iedere l-lus, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.

V IN EEN CIRKEL (voor de hengsel):
Haak na de laatste v in de 1e toer als volgt: 1 v in de volgende v, haak dan alsmaar in de rondte verder met 1 v in iedere v.
---------------------------------------------------------

TAS:
Wordt in de rondte gehaakt met 1 draad Lin naturel/ Muskat licht taupe en 1 draad Cotton Viscose lichtbeige/ Safran beige en haaknld 5 mm als volgt:
TOER 1: Haak 2 l, 8 v in de 1e l, eindig met 1 hv in de 1e v = 8 v - Lees V TOER boven.
TOER 2: Haak 2 v in iedere v = 16 v.
TOER 3: Haak * 1 v in de volgende v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 24 v (8 nieuwe st).
TOER 4: Haak * 1 v in iedere van de volgende 2 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 32 v.
TOER 5: Haak * 1 v in iedere van de volgende 3 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 40 v.
TOER 6: Haak * 1 v in iedere van de volgende 4 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 48 v.
TOER 7: Haak * 1 v in iedere van de volgende 5 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 56 v.
TOER 8: Haak 1 v in iedere v = 56 v.
Herhaal de 7e en de 8e TOER en meerder zo 8 st om de toer (dus haak 1 v in iedere van de volgende 6, 7, 8 etc. v, dan 2 v in de volgende v – de meerderingen komen steeds netjes boven elkaar) tot er 96 v op de toer zijn, haak 1 toer met 1 v in iedere v (= 18e TOER).
TOER 19: Haak * 1 v in iedere van de volgende 7 v, dan 2 v in de volgende v *, herhaal van *-* = 108 v (12 nieuwe st).
TOER 20: Haak 1 v in iedere v = 108 v.
Herhaal steeds de 19e en de 20e TOER en meerder zo 12 st om de toer (dus haak 1 v in iedere van de volgende 8 en 9 v, dan 2 v in de volgende v) tot er 132 v op de toer zijn.
Haak dan 1 v in iedere v tot het werk 9 cm meet vanaf de laatste meerdering (het werk meet ongeveer 22 cm vanaf de 1e TOER).
Haak dan als volgt: Haak in de 1e v: 3 l, 1 stk, 2 l, 2 stk, * sla 3 v over, 1 stk-groep in de volgende v * - Lees STK-GROEPEN boven, herhaal van *-* de hele toer, eindig met sla 3 v over en haak 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 33 stk-groepen. Haak ongeveer 23 cm lang steeds de toer met stk-groepen (het werk meet ongeveer 45 cm vanaf de 1e TOER).

Haak de volgende toer als volgt: 1 l, 3 v in iedere l-lus de hele toer, eindig met 4 v in de laatste l-lus op de toer = 100 v. Haak 6 toeren met 1 v in iedere v. Haak de volgende toer als volgt: 10 v, * 2 l, sla 2 v over, 26 v, 2 l, sla 2 v over *, 20 v, herhaal van *-* nog 1 keer, eindig met 10 v = 4 openingen voor de hengsels. Ga 6 toeren verder met 1 v in iedere v (1 v in iedere l boven de openingen), knip dan de draden af en zet vast (het werk meet ongeveer 6 cm vanaf de 1e toer met v na de laatste toer met stk-groepen).

HENGSEL:
Wordt in de rondte gehaakt. Haak 5 l met 2 draden Lin bruin/ Muskat kruidnagel en haaknld 5 mm en vorm een ring met 1 hv in de eerste l. Haak 1 v in iedere l = 5 v. Haak dan ongeveer 80 cm (of tot de gewenste lengte) V IN EEN CIRKEL - Lees uitleg boven. Knip dan de draden af en zet vast. Haak nog een hengsel op dezelfde manier.

AFWERKING:
Haal de uiteinden van een hengsel door de openingen op de tas vanaf de verkeerde kant, leg een knoop in ieder uiteinde. Herhaal aan de andere kant.
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 139-11

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (44)

country flag Fabiana wrote:

Hola, no entiendo como se sigue luego de llegar a la altura deseada con los avanicos. Como se llega a los 100 pts. Muchas gracias por la explicacion

02.12.2022 - 14:22

DROPS Design answered:

Hola Fabiana, después de llegar a la altura deseada deberías tener 33 arcos de cadenetas. En la siguiente vuelta, trabajar 1 punto de cadeneta, 3 p.b en cada uno de los siguientes 32 arcos (= 96 pts) y 4 p.b en el último arco (= 4 pts). En total tienes 100 p.b.

06.12.2022 - 19:00

country flag Ida wrote:

Buongiorno , mi ruotano 35 gruppi di maglia alte e non 33; forse sbaglio l'inizio. È corretto fare tre maglie bassissime è poi le tre catenelle che sostituiscono la prima maglia alta? Grazie mille siete bravissime.

21.07.2022 - 11:18

DROPS Design answered:

Buongiorno Ida, deve lavorare il giro come indicato nelle spiegazioni. Buon lavoro!

23.07.2022 - 14:20

country flag Karoline wrote:

Hallo! Häkelt man alle 30 Stb. Gruppen weiter in die Höhe? Ohne Kettm. am Ende der Runden? Die Tasche scheint nach oben hin immer weiter zu werden. Danke!

26.03.2020 - 17:29

DROPS Design answered:

Liebe Karoline, Sie häkeln 33 Stb-Gruppen wie unter STB-GRUPPE erklärt (Anfang +Ende der Runden) bis 23 cm mit Stb-Gruppen gehäkelt wird. Dann häkeln Sie weiter mit fM. Viel Spaß beim häkeln!

27.03.2020 - 09:37

country flag Jutta wrote:

Hallo! Bitte um Hilfe! Ersetzt die erste Luftmasche die erste feste Masche? Zähle ich die erste feste Masche die ich mache dann also schon als 2. Masche der Runde? Z. B. Runde 3: Eine Luftmasche ( ersetzt die erste feste Masche) und dann gleich 2 feste Maschen in die nächste feste Masche? Danke!! Liebe Grüße

25.03.2020 - 09:31

DROPS Design answered:

Liebe Jutta, die 1. Luftmasche erzetzt nicht die erste feste Maschen am Anfang der Runde, dh jede Runde wird mit 1 Luftmaschen anfangen und am Ende der Runde häkeln Sie 1 KettMasche in die 1. feste Masche der Runde. Viel Smpaß beim häkeln!

25.03.2020 - 10:18

country flag Monique Kruissen wrote:

Boven genoemd garen is er niet meer, met welk garen kan ik deze tas haken? Bij voorbaat dank.

28.05.2018 - 12:00

DROPS Design answered:

Dag Monique, Een katoengaren uit categorie A is een goed alternatief, bijvoorbeeld DROPS Safran of DROPS ♥ You #9 of #7.

30.05.2018 - 13:37

country flag Irene Bolovis wrote:

I have restarted this bag twice now. I am up to row 22 and so far I have a large disk. When will the bag start looking like a cylinder. Shouldn't I do a row in the back loops only so it will start shaping upward instead of flat. I'm very confused.

19.06.2017 - 13:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bolovis, you are increasing until there are 132 sts in the round, then continue without increasing until piece measures 22 cm from 1st round (not in diameter). Sts are not worked into back loop, just as usual. Happy crocheting!

19.06.2017 - 16:52

PK Ang wrote:

Is the bag begins from the bottom? Is the DC ROUNDS applies to every round of the bag and "sl" is needed for end of every round? Thks

22.04.2016 - 02:31

DROPS Design answered:

Dear PK Ang, correct, the bag is worked from bottom up, starting with the bottom. The bottom consists of a round of dc, start each round with 1 ch (des not replace 1st dc) and finish with round with 1 sl st in 1st dc at the beg of round. Happy crocheting!

22.04.2016 - 08:58

Anne Louise Spencer wrote:

Is Drops Bomull Lin colour light beige (03) or colour beige (11) a better blend with DROPS COTTON VISCOSE colour light beige (17) for this pattern? Thankyou.

31.12.2015 - 02:58

DROPS Design answered:

Dear Mrs Spencer, please contact your DROPS Store for any help choosing your colours. They will answer even per mail or telephone. Happy crocheting!

02.01.2016 - 15:56

country flag Kuba Margit wrote:

Liebes Drops-Team, hilfe!!! Bin gerade bei der 4. Reihe des Muschelmusters, und muss leider feststellen, dass die Wolle bei Weitem nicht reichen wird. Mach ich da irgendwas falsch? Sollte ich vielleicht fester häkeln, da es mir ab diesem Muster auch sehr weit und locker vorkommt?

27.07.2015 - 15:15

DROPS Design answered:

Liebe Margit, haben Sie die Maschenprobe genau eingehalten? Das ist ganz wichtig, damit die Menge des Garns reicht. Wenn Sie den Eindruck haben, dass das Muschelmuster sehr locker ausfällt, versuchen Sie, es fester zu häkeln oder eine dünnere Nadelstärke zu verwenden. Es sollte auch zum unteren Teil der Tasche passen und sich nicht stark wellen oder zusammenziehen.

28.07.2015 - 13:12

country flag Claudio Pradella wrote:

Buon giorno, io vorrei realizzare la borsa Drops Carry All modello n°LN-O25 ma non riesco a trovare nei vs. prodotti il filato DROPS LIN, mi potreste comunicare con quale prodotto è possibile sostituirlo per poter effettuare l'ordine? Grazie.

31.01.2015 - 13:53

DROPS Design answered:

Buongiorno Claudio, purtroppo il filato Lin è fuori produzione, ma quiqui può vedere la pagina con le sue caratteristiche e trovare un filato sostitutivo, ad esempio in cotone, visto che la borsa è estiva. Si ricordi di controllare il metraggio corretto prima di effettuare l'ordine: nella pagina indicata troverà un link che le indica come fare. Buon lavoro!!

31.01.2015 - 14:38