Carry All by DROPS Design

Heklet veske/nett i DROPS Lin og DROPS Cotton Viscose eller i DROPS Safran og DROPS Muskat

Søkeord: hullmønster, veske
DROPS 139-11
DROPS Design: Modell nr LN-025
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Bredd: ca 44 cm
Høyde: ca 51 cm (72 cm med hank) NB: Alle mål gjøres når arb ligger flatt.
Materialer:
DROPS COTTON VISCOSE fra Garnstudio
200 g f.nr 17, lys beige
Og bruk: DROPS LIN fra Garnstudio
200 g f.nr 103, naturmelert
Og bruk: DROPS LIN fra Garnstudio
100 g f.nr F.nr 104, brun

Eller bruk:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio
150 g f.nr 21, beige
Og bruk: DROPS MUSKAT fra Garnstudio
250 g f.nr 61, lys mulvarp
Og bruk: DROPS MUSKAT fra Garnstudio
150 g f.nr F.nr 79, nellik

DROPS HEKLENÅL NR 5 - eller den nål du må bruke for å få 16 fm x 19 rader med 1 tråd Lin/Safran og 1 tråd Cotton Viscose/Muskat på 10 x 10 cm (5 st-grupper måler ca 13 cm i bredden).
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

Instruksjoner

HEKLE FM I OMG (gjelder veske):
Hver omg starter med 1 lm og 1 fm i 1.fm, avslutt med 1 kjm i 1.fm.
ST-GRUPPE:
1 st-gruppe = 2 st, 2 lm, 2 st om samme lm-bue. Hver omg med st-grupper starter med kjm til 1.lm-bue, hekle 3 lm, 1 st, 2 lm, 2 st om samme lm-bue, deretter 1 st-gruppe om hver lm-bue, avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
HEKLE FM I SIRKEL (gjelder hank):
Etter den siste fm på 1.omg, hekle 1 fm i neste fm, fortsett å hekle rundt med 1 fm i hver fm.
---------------------------------------------------------

VESKE:
Arb hekles rundt med 1 tråd Lin naturmelert/Muskat lys mulvarp og 1 tråd Cotton Viscose lys beige/Safran beige på nål 5 slik:
1.OMG: Hekle 2 lm, 8 fm i 1.lm, avslutt med 1 kjm i 1.fm = 8 fm - Les HEKLE FM I OMG over.
2.OMG: Hekle 2 fm i hver fm = 16 fm.
3.OMG: Hekle * 1 fm i neste fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 24 fm (8 nye m).
4.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de neste 2 fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 32 fm.
5.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de neste 3 fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 40 fm.
6.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de neste 4 fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 48 fm.
7.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de neste 5 fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 56 fm.
8.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 56 fm.
Gjenta 7.og 8.OMG slik at det økes 8 nye m på hver 2.omg (dvs hekle 1 fm i hver av de neste 6, 7, 8 osv fm, deretter 2 fm i neste fm) til det er 96 fm på omg, hekle 1 omg med 1 fm i hver fm (= 18.OMG).
19.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de neste 7 fm, deretter 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 108 fm (12 nye m).
20.OMG: Hekle 1 fm i hver fm = 108 fm.
Gjenta 19.og 20.OMG slik at det økes 12 nye m på hver 2.omg (dvs hekle 1 fm i hver av de neste 8 og 9 fm, deretter 2 fm i neste fm) til det er 132 fm på omg.
Videre hekles det 1 fm i hver fm til det måler 9 cm fra den siste økningen (arb måler ca 22 cm fra 1.OMG).
Deretter hekles slik: Hekle i 1.fm slik: 3 lm, 1 st, 2 lm, 2 st, * hopp over 3 fm, 1 st-gruppe i neste fm * - Les ST-GRUPPE over, gjenta fra *-* omg rundt, avslutt med hopp over 3 fm og 1 kjm i 3.lm på beg av omg = 33 st-grupper. Hekle omg med st-grupper i ca 23 cm (arb måler ca 45 cm fra 1.OMG).
Neste omg hekles slik: 1 lm, 3 fm i hver lm-bue omg rundt, avslutt med 4 fm i den siste lm-bue på omg = 100 fm. Hekle 1 fm i hver fm i 6 omg. Neste omg hekles slik: 10 fm, * 2 lm, hopp over 2 fm, 26 fm, 2 lm, hopp over 2 fm *, 20 fm, gjenta fra *-* 1 gang til, avslutt med 10 fm = 4 åpninger til hank. Fortsett med 1 fm i hver fm (1 fm i hver lm over åpningene) i 6 omg til, klipp trådene og fest (arb måler ca 6 cm fra 1.omg med fm etter siste omg med st-grupper).

HANK:
Arb hekles rundt. Hekle 5 lm med 2 tråder Lin brun/Muskat nellik på nål 5 og sett de sammen til en ring med 1 kjm i 1.lm. Hekle 1 fm i hver lm = 5 fm. Videre hekles det FM I SIRKEL - Les forkl over - i ca 80 cm (eller til ønsket lengde), klipp trådene og fest. Hekle 1 hank til på samme måte.

MONTERING:
Trekk endene på en hank gjennom åpningene på vesken fra vrangen, lag en knute. Gjenta i den andre siden.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

6) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

til toppen

8) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

9) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

10) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

11) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

12) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

15) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

16) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

17) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

18) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

19) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

20) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

21) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

23) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

24) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

25) Hvorfor nupper plagget mitt?

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (44)

country flag Fabiana wrote:

Hola, no entiendo como se sigue luego de llegar a la altura deseada con los avanicos. Como se llega a los 100 pts. Muchas gracias por la explicacion

02.12.2022 - 14:22

DROPS Design answered:

Hola Fabiana, después de llegar a la altura deseada deberías tener 33 arcos de cadenetas. En la siguiente vuelta, trabajar 1 punto de cadeneta, 3 p.b en cada uno de los siguientes 32 arcos (= 96 pts) y 4 p.b en el último arco (= 4 pts). En total tienes 100 p.b.

06.12.2022 - 19:00

country flag Ida wrote:

Buongiorno , mi ruotano 35 gruppi di maglia alte e non 33; forse sbaglio l'inizio. È corretto fare tre maglie bassissime è poi le tre catenelle che sostituiscono la prima maglia alta? Grazie mille siete bravissime.

21.07.2022 - 11:18

DROPS Design answered:

Buongiorno Ida, deve lavorare il giro come indicato nelle spiegazioni. Buon lavoro!

23.07.2022 - 14:20

country flag Karoline wrote:

Hallo! Häkelt man alle 30 Stb. Gruppen weiter in die Höhe? Ohne Kettm. am Ende der Runden? Die Tasche scheint nach oben hin immer weiter zu werden. Danke!

26.03.2020 - 17:29

DROPS Design answered:

Liebe Karoline, Sie häkeln 33 Stb-Gruppen wie unter STB-GRUPPE erklärt (Anfang +Ende der Runden) bis 23 cm mit Stb-Gruppen gehäkelt wird. Dann häkeln Sie weiter mit fM. Viel Spaß beim häkeln!

27.03.2020 - 09:37

country flag Jutta wrote:

Hallo! Bitte um Hilfe! Ersetzt die erste Luftmasche die erste feste Masche? Zähle ich die erste feste Masche die ich mache dann also schon als 2. Masche der Runde? Z. B. Runde 3: Eine Luftmasche ( ersetzt die erste feste Masche) und dann gleich 2 feste Maschen in die nächste feste Masche? Danke!! Liebe Grüße

25.03.2020 - 09:31

DROPS Design answered:

Liebe Jutta, die 1. Luftmasche erzetzt nicht die erste feste Maschen am Anfang der Runde, dh jede Runde wird mit 1 Luftmaschen anfangen und am Ende der Runde häkeln Sie 1 KettMasche in die 1. feste Masche der Runde. Viel Smpaß beim häkeln!

25.03.2020 - 10:18

country flag Monique Kruissen wrote:

Boven genoemd garen is er niet meer, met welk garen kan ik deze tas haken? Bij voorbaat dank.

28.05.2018 - 12:00

DROPS Design answered:

Dag Monique, Een katoengaren uit categorie A is een goed alternatief, bijvoorbeeld DROPS Safran of DROPS ♥ You #9 of #7.

30.05.2018 - 13:37

country flag Irene Bolovis wrote:

I have restarted this bag twice now. I am up to row 22 and so far I have a large disk. When will the bag start looking like a cylinder. Shouldn't I do a row in the back loops only so it will start shaping upward instead of flat. I'm very confused.

19.06.2017 - 13:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bolovis, you are increasing until there are 132 sts in the round, then continue without increasing until piece measures 22 cm from 1st round (not in diameter). Sts are not worked into back loop, just as usual. Happy crocheting!

19.06.2017 - 16:52

PK Ang wrote:

Is the bag begins from the bottom? Is the DC ROUNDS applies to every round of the bag and "sl" is needed for end of every round? Thks

22.04.2016 - 02:31

DROPS Design answered:

Dear PK Ang, correct, the bag is worked from bottom up, starting with the bottom. The bottom consists of a round of dc, start each round with 1 ch (des not replace 1st dc) and finish with round with 1 sl st in 1st dc at the beg of round. Happy crocheting!

22.04.2016 - 08:58

Anne Louise Spencer wrote:

Is Drops Bomull Lin colour light beige (03) or colour beige (11) a better blend with DROPS COTTON VISCOSE colour light beige (17) for this pattern? Thankyou.

31.12.2015 - 02:58

DROPS Design answered:

Dear Mrs Spencer, please contact your DROPS Store for any help choosing your colours. They will answer even per mail or telephone. Happy crocheting!

02.01.2016 - 15:56

country flag Kuba Margit wrote:

Liebes Drops-Team, hilfe!!! Bin gerade bei der 4. Reihe des Muschelmusters, und muss leider feststellen, dass die Wolle bei Weitem nicht reichen wird. Mach ich da irgendwas falsch? Sollte ich vielleicht fester häkeln, da es mir ab diesem Muster auch sehr weit und locker vorkommt?

27.07.2015 - 15:15

DROPS Design answered:

Liebe Margit, haben Sie die Maschenprobe genau eingehalten? Das ist ganz wichtig, damit die Menge des Garns reicht. Wenn Sie den Eindruck haben, dass das Muschelmuster sehr locker ausfällt, versuchen Sie, es fester zu häkeln oder eine dünnere Nadelstärke zu verwenden. Es sollte auch zum unteren Teil der Tasche passen und sich nicht stark wellen oder zusammenziehen.

28.07.2015 - 13:12

country flag Claudio Pradella wrote:

Buon giorno, io vorrei realizzare la borsa Drops Carry All modello n°LN-O25 ma non riesco a trovare nei vs. prodotti il filato DROPS LIN, mi potreste comunicare con quale prodotto è possibile sostituirlo per poter effettuare l'ordine? Grazie.

31.01.2015 - 13:53

DROPS Design answered:

Buongiorno Claudio, purtroppo il filato Lin è fuori produzione, ma quiqui può vedere la pagina con le sue caratteristiche e trovare un filato sostitutivo, ad esempio in cotone, visto che la borsa è estiva. Si ricordi di controllare il metraggio corretto prima di effettuare l'ordine: nella pagina indicata troverà un link che le indica come fare. Buon lavoro!!

31.01.2015 - 14:38

Kommentér oppskrift DROPS 139-11

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.