DROPS / 134 / 8

Silver Shells by DROPS Design

Gehaakte DROPS halswarmer met waaier patroon van "Lima" of "DROPS ♥ You #3".

DROPS design: Model nr. LI-008
Garengroep B
--------------------------------------------------------
Maat: S/M - M/L
Maten:
Hoogte: ongeveer 35-35 cm
Omtrek: ongeveer 65-72 cm aan de bovenkant
Materiaal: DROPS LIMA van Garnstudio
200-250 gr. kleur nr. 9015m, grijs mix
of gebruik:
DROPS ♥ You #3 van Garnstudio
150-200 gr. kleur nr. 11, grijs

DROPS HAAKNLD 4.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 16 stk = 10 cm in de breedte.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
DROPS LIMA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.40 EUR
1.70 EUR
1.69 EUR
DROPS LIMA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.55 EUR
1.80 EUR
1.79 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk elke toer door 3 l. Eindig iedere toer met 1 stk in de 3e l van het begin van de vorige toer.
--------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Wordt van boven naar beneden heen en weer gehaakt. Haak dan later samen tot een koker.
Haak 107-119 LOSSE l met haaknld 4.5 mm en Lima.
TOER 1: Haak 1 stk in de 4e l van de haak, haak dan 1 stk in iedere l = 105-117 stk op de toer, keer het werk. LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN!

WAAIERPATROON:
Haak dan het waaierpatroon heen en weer vanaf middenachter als volgt:
TOER 2: 3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk (= rand middenachter), * 2 l, sla ongeveer 2 st over, 1 v in de volgende st *, herhaal van *-* zodat er 30-34 l-lussen zijn en er 6 of 7 stk over zijn, haak 2 l en eindig met 1 stk in iedere van de laatste 4 stk (= rand middenachter), keer het werk. Er zijn nu 31-35 l-lussen met 4 stk aan iedere kant voor de rand.
TOER 3: 3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, sla de eerste l-lus over, * 4 stk en 2 l en 4 stk in de volgende l-lus, 1 stk in de volgende l-lus *, herhaal van *-* tot er 2 l-lussen over zijn, haak 4 stk en 2 l en 4 stk in de volgende l-lus, sla de laatste l-lus over en eindig met 1 stk in iedere van de 4 stk op de rand = 15-17 waaiers met 4 stk aan iedere kant richting middenachter voor de rand, keer het werk.

TOER 4: 3 l in het 1e stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk, * 4 stk en 2 l en 4 stk in het midden van de volgende stk-groep (dus in de l-lus van de stk-groep), 1 stk in het stk van de vorige toer *, herhaal van *-* tot er 1 stk-groep overblijft, 4 stk en 2 l en 4 stk in het midden van deze stk-groep en eindig met 1 stk in iedere van de 4 stk op de rand, keer het werk.
Herhaal de 4e toer tot het werk ongeveer 21-21 cm hoog is.
HAAK DE VOLGENDE TOER ALS VOLGT:
4 l in het 1e stk, 1 dstk in iedere van de volgende 3 stk, * 4 dstk en 2 l en 4 dstk in het midden van de volgende stk-groep, 1 dstk in het stk van de vorige toer *, herhaal van *-* tot er 1 stk-groep overblijft, 4 dstk en 2 l en 4 dstk in het midden van deze stk-groep en eindig met 1 dstk in iedere van de 4 stk op de rand, keer het werk.
Herhaal deze toer tot het werk ongeveer 35-35 cm meet. Knip de draad af en zet vast. Haak nu de halswarmer samen aan de achterkant als volgt: Vouw de halswarmer dubbel in de hoogte. Begin aan de bovenkant en * haak 1 v door beide lagen in de buitenste st van de rand, 3 l, sla een toer over *, herhaal van *-* maar haak na 21 cm 4 l in plaats van 3 l.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 134-8.