DROPS / 119 / 38

Pier Stroll by DROPS Design

Kleine gehaakte DROPS tas van ”Muskat”. DROPS design: Model nr. R-552.

--------------------------------------------------------
Maten: Ongeveer 20 cm breed x 14 cm hoog.
Materiaal: DROPS MUSKAT van Garnstudio,
50 gr. kleur nr. 05, lichtlila.

DROPS HAAKNLD 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 stk x 10 toeren = 10 x 10 cm.
DROPS PARELMOER KNOOP nr. 523: 4 stuks.
--------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: tassen,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

--------------------------------------------------------
TIP VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk op de toer door 3 l en eindig iedere toer met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
TAS:
Haak eerst de bodem van de tas en ga dan verder in de rondte voor de zijkanten. Haak 35 losse l met haaknld 3.5 mm en Muskat.
Haak langs een kant van de l-toer als volgt: 1 stk in de 4e l, dan 1 stk in iedere van de volgende 30 l en haak in de laatste l, 2 stk, plaats een markeerdraad (= de zijkant), haak nog 2 stk in dezelfde l, haak dan de teruggaande toer met 1 stk in iedere van de 30 l aan de andere kant van de l-toer en eindig met 2 stk in de 4e l (dus l met stk aan de andere kant), plaats een markeerdraad (= de andere zijkant) en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Er zijn nu in totaal 68 stk op de toer (eerste stk = 3 l). Ga verder in de rondte als volgt - ZIE TIP VOOR HET HAKEN: 1 stk in ieder stk van de vorige toer, maar haak 2 stk in het stk aan iedere kant van beide markeerders (dus 4 stk gemeerderd per toer). Herhaal dit meerderen elke toer in totaal 3 keer = 80 stk. Haak 2 toeren zonder te meerderen. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Haak nu een waaierpatroon aan de voorkant van de tas als volgt: 4 l, * sla 3 stk over, haak 7 dubbele stk in het volgende stk, sla 3 stk over, haak 1 v in het volgende stk *, herhaal van *-* in totaal 5 keer, maar vervang de laatste keer de v door 1 dubbel stk, ga verder met 1 dubbel stk in ieder stk over de hele toer (= achterkant van de tas) en eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de toer. Ga verder met 1 stk in iedere st. Maak bij een hoogte van ongeveer 12 cm 4 knoopsgaten aan de voorkant van de tas als volgt: 1 stk in iedere van de eerste 8 stk, * 1 l, sla 1 stk over, 1 stk in iedere van de volgende 7 stk *, herhaal van *-* 4 keer, haak dan 1 stk in ieder stk over de hele rondte. Haak 1 toer met 1 stk in iedere st, knip de draad af en zet vast.

AFWERKING:
Haak een ketting van l van ongeveer 80 cm lang met 2 draden Muskat. Bevestig het koord aan iedere zijkant van de tas. Naai de knopen aan de binnenkant van de achterkant van de tas en knoop door op de voorkant.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 119-38.