DROPS / 120 / 10

Bubble Gum by DROPS Design

Gehaakte DROPS tas van ”Paris”. DROPS design: Model nr. W-379.

--------------------------------------------------------
Afmeting: ongeveer 23 x 19 cm
Materiaal: DROPS PARIS van Garnstudio,
150 gr. kleur nr. 17, naturel
50 gr. kleur nr. 05, lichtpaars
50 gr. kleur nr. 19, lichtgeel
50 gr. kleur nr. 20, lichtroze
50 gr. kleur nr. 29, licht ijsblauw
50 gr. kleur nr. 27, perzik
50 gr. kleur nr. 21, mintgroen

DROPS HAAKNLD 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 18 v = 10 cm breed.
--------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: tassen, techniek: strepen, structuur,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

--------------------------------------------------------
TIP VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk van elke toer door 3 l en vervang de eerste v van elke toer door 1 l. Deze l zijn extra st en worden niet meegerekend met het aantal st.
Eindig iedere toer met 1 hv in de 3e l/l van het begin van de toer.

STREPEN:
Toer 2, 3, 5 en 6 in telpatroon M.1 worden altijd met naturel gehaakt. Haak toer 1 en 4 in strepen als volgt:
Toer 1: lichtpaars
Toer 4: lichtgeel
Toer 1: lichtroze
Toer 4: licht ijsblauw
Toer 1: perzik
Toer 4: mintgroen
PATROON:
Zie telpatroon M.1 en M.2.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

TAS:
Haak 33 l met haaknld 3.5 mm en naturel.
TOER 1: Haak aan een kant van de l-ketting als volgt: sla 1 l over, 2 v in de eerste l, dan 1 v in iedere van de volgende 30 l, haak in de laatste l, 2 v, plaats een markeerdraad = de zijkant, haak 2 v in dezelfde l, haak dan 1 v in iedere van de volgende 30 l aan de andere kant van de l-ketting en eindig met 2 v in de eerste l waarin u haakt aan het begin van de toer en 1 hv in de eerste v van de toer. Plaats een markeerdraad = de andere zijkant. Er zijn nu 68 v op de toer.
TOER 2: Zie TIP VOOR HET HAKEN! Haak 1 v in iedere v van de vorige toer, maar haak in de v aan iedere kant van beide markeerders 2 v, dus meerder 4 v per toer.
Herhaal toer 2 nog 3 keer = 84 v op de toer. Haak nu 4 toeren met 1 v in iedere v maar zonder te meerderen. Ga nu verder in STREPEN - zie boven - en M.1 (begin in de toer gemarkeerd met 1 in het telpatroon).
Na 3 vertikale herhalingen van M.1 is er een streep in iedere kleur. Ga nu verder in naturel. Haak 3 toeren met 1 v in iedere v. Haak nu toer 1, 2 en 3 van M.1, allen in naturel. Haak bandjes als volgt:

BAND:
Haak v heen en weer over 15 st met naturel aan een zijkant (eerste toer = aan de goede kant). Ga verder met 1 v in iedere v maar keer als er 1 v over is aan iedere kant tot er 6 v over zijn. Keer het werk (volgende toer = aan de goede kant), haak 1 v in iedere v, haak dan 6 l en vorm een ring met 1 hv in de eerste van de 6 v. Ga verder in de rondte met 1 v in iedere v/l = 12 v, Haak TEGELIJKERTIJD elke 6e toer M.2 (begin met de toer gemarkeerd met 1 in het telpatroon). De bobbel dient aan de bovenkant van de band te komen. Knip de draad af als de band ongeveer 20 cm meet (of als de band de gewenste lengte heeft.) Haak op dezelfde manier over 15 st aan de andere kant van de tas en naai de banden samen aan de bovenkant.

RAND:
Begin met hv op de 6 l gehaakt voor de band. Haak 1 hv in iedere st langs de bovenrand van de tas tot de andere band en eindig met 1 hv tussen de 6 l en de 6 v. Knip de draad af en zet vast.
Haak op dezelfde manier langs de bovenrand aan de andere kant van de tas.
Naai nu de 6 l op de band aan de verkeerde kant van de tas.

Telpatroon

= stk (stokje)
= v (vaste)
= Haak 1 stk maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 st op de haak), haak 1 stk in dezelfde st maar wacht met de laatste doorhaling (= 3 st op de haak), haak 1 stk in dezelfde st maar wacht met de laatste doorhaling (= 4 st op de haak), haak 1 stk in dezelfde st maar wacht met de laatste doorhaling (= 5 st op de haak), haak 1 stk in dezelfde st maar haal bij de laatste doorhaling de draad door alle st op de haak

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 120-10.