DROPS / 105 / 16

Flower Child by DROPS Design

DROPS Gehaakte haarband met bloemen van ”Cotton Viscose”.

Maat: One-size
Materialen: DROPS Cotton Viscose
50 gr nr. 28, lichtroze
50 gr nr. 27, lila

DROPS Haaknaald 4 mm - of de haaknld, die u nodig heeft voor de volgende haaksteekverhouding: 16 v met 1 draad van beide kleuren = 10 cm breed.
DROPS Haaknaald 2,5 mm – voor de bloemen.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: hoofdbanden, techniek: kantpatroon, thema: bloem,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Tip Haken: Vervang de eerste v van elke tr steeds door 1 l.

Haarband: Haak met haaknld 4 mm en 1 draad van beide kleuren 2 l.
1e tr: Haak 2 v in de 2e l van de haaknld.
2e tr: Lees Tip Haken! Haak 2 v in elke v = 4 v. Haak vervolgens door met 1 v in elke v tot een hoogte van ca 35 cm. Haak nu de 4 v 2 aan 2 samen = 2 v. Haak dan de 2 v samen tot 1 v. Knip de draad en hecht stevig af.

Gehaakte bloemen: Grote bloem: Haak de 1e en 2e tr. Haak 1 grote bloem met lila en 1 bloem met lichtroze. Kleine bloem: Haak alleen de 1e tr. Haak 1 kleine bloem met lila en 3 bloemen met lichtroze.

Haak met haaknld 2,5 mm en 1 draad Cotton-Viscose 5 l, en sluit deze tot een ring met 1 hv in de 1e l.
1e tr: 1 v om de ring, * 5 l, 1 v om de ring *, herhaal *-* totaal 4 keer en eindig met 5 l en 1 hv in de eerste v van de tr = 5 l-boogjes. De kleine bloem is nu af.
2e tr: 1 l, haak vervolgens om elk l-boogje als volgt: 1 v, 3 stk en 1 v. Eindig met 1 hv in de eerste v van de tr. Naai de bloemen aan de haarband zoals te zien is op de foto. Maak eventueel meer bloemen of bloemen van meerdere lagen.

Koordje: Knip 2 draden van beide kleuren af: Cotton Viscose met een lengte van ca 60 cm meter (=4 draden). Vouw ze dubbel en doe ze om een deurknop o.i.d. draai ze op tot ze kringelen als u het koord iets laat vieren. Laat een sleutel of een schaar naar het midden glijden, neem de beide uiteinden van het koordje in uw hand en laat het zichzelf opdraaien. Naai het koordje vast aan het uiteinde van de haarband en leg een knoop in het andere uiteinde van het koordje. Maak nog een koordje op dezelfde manier en naai deze vast op het andere uiteinde van de haarband.

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 105-16.