DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% alpaca
vanaf 3.20 € /50g
DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.00 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 12.80€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS SS24

Stormy Sea

De set bestaat uit: DROPS dubbele muts van 2 draden ”Alpaca” en een DROPS sjaal met kabels van ”Snow”.

DROPS 102-8
MUTS
Maat: S/M L XL
Hoofdomtrek: 54/55 - 56/57 - 58/59 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio,
200 gr voor alle maten van nr. 0501, lichtgrijs


DROPS Sokkenbreinaald 4 mm – of de breinld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 19 st x 25 nld tricotst met 2 draden = 10 x 10 cm.

SJAAL
Afmetingen: ca 35 x 150 cm
Materialen: DROPS Snow van Garnstudio,
600 gr nr. 14, antraciet

DROPS Breinaald 7 mm - of de breinld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 12 st tricotst = 10 cm breed.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% alpaca
vanaf 3.20 € /50g
DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.00 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 12.80€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

MUTS:

Muts: Let op de steekverhouding! De muts wordt in het rond gebreid. De muts wordt twee keer zo lang als de aangegeven afmetingen gebreid en is aan beide kanten gelijk. Vervolgens wordt het onderste deel in het bovenste deel gevouwen, zodat de muts dubbel is.
Zet 15 st op met sokkenbreinld 4 mm en 2 draden Alpaca. De muts wordt in tricotst gebreid. Brei 1 nld en brei in de volgende nld 2 st in elke st = 30 st. Plaats nu 3 merkdraden in het werk (met 10 st tussen elke merkdraad). Meerder nu 10-11-12 x 1 st aan weerskanten van elke merkdraad in elke 2e nld = 90-96-102 st. Brei vervolgens tricotst door tot een hoogte van 55-57-58 cm. Plaats 3 nieuwe merkdraden in het werk (met 30-32-34 tussen elke merkdraad). Minder nu 10-11-12 x 1 st aan weerskanten van elke merkdraad in elke 2e nld (brei 2 st r samen) = 30 st. Brei in de volgende nld alle st 2 aan 2 r samen = 15 st. Rijg de draad door de resterende st, trek stevig aan en hecht af. Het werk heeft een totale hoogte van ca 63-66-68 cm.

Afwerken: Rijg een draad door de opening onder aan de muts en trek aan. Stop het onderste deel in het bovenste deel, zodat de muts dubbel wordt. Naai met een paar kleine steken de delen aan elkaar, zodat ze op hun plaats blijven.
SJAAL:

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Gerstekorrelst: 1e nld: * 1 r, 1 av *, herhaal steeds *-*. 2e nld: r boven av en av boven r. Herhaal de 2e nld p.

Kabelmotief: Zie teltekening M.1. De teltekening geeft het motief weer op de goede kant.

Sjaal: Zet 58 st op met breinld 7 mm en Snow. Brei 8 nld ribbelst – lees de instructie hierboven. Brei de volgende nld als volgt – op de goede kant: 6 gerstekorrelst - lees de instructie hierboven - M.1 (46 st) en eindig met 6 gerstekorrelst. Brei zo door tot een totale hoogte van ca 148 cm – na een complete herhaling van M.1 in de hoogte. Brei 8 nld ribbelst en kant de st af.

Telpatroon

symbols = recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant (tricotst)
symbols = averecht op de goede kant, recht op de verkeerde kant
symbols = nopje – brei als volgt in 1 st: 1 r, 1 omsl, 1 r,
1 omsl en 1 r (= 5 st), keer het werk.
Brei 4 nld averechte tricotst over deze 5 st (dwz av op de goede kant en r op de verkeerde kant breie. Haal vervolgens de 2e st over de 1e st. Haal dan de 3e st over de 1e st, de 4e st over de 1e st en uiteindelijk de 5e st over de 1e st (= 1 st over)
symbols = kabel: Zet 1 st op de kabelnld achter het werk, 3 r, 1 av van de kabelnld
symbols = kabel: Zet 3 st op de kabelnld voor het werk, 1 av, 3 r van de kabelnld
symbols = kabel: Zet 3 st op de kabelnld achter het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 102-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (27)

country flag Dolores wrote:

Hi Which cast on do you use for the Stormy Sea hat? Thanks Dolores

26.10.2021 - 22:14

DROPS Design answered:

Dear Dolores, the pattern does not specify, so we would suggest that you use the cast on you are most comfortable with, but it is best of you use a flexible one. The video linked below the pattern uses long tail cast on. Happy Stitching!

27.10.2021 - 00:33

country flag Gabriela Zöllner wrote:

Ich würde gern circa 14 handarbeitshefte kaufen. Wo bekomme ich die Hefte. Habe das Internet schon durchgesucht. Bekomme ich die bei Ihnen?? Was kostet ein Heft. Lg G. ZÖLLNER

09.02.2021 - 13:02

DROPS Design answered:

Liebe Frau Zöllner, wir haben keine Hefte mehr, alle Anleitungen können Sie direkt von unserem Website ausdrücken. Viel Spaß beim stricken!

09.02.2021 - 15:31

country flag Francoise LE YOUDEC wrote:

Bonjour!! Où se trouve le point mousse, svp??? Quand il y a des croix, il faut faire 1m env sur l'end et 1m end sur l'env, donc un jersey env et pour les carré blancs, 1m end sur l'end et 1m env sur l'env donc du jersey endroit Cordialement

17.11.2019 - 13:20

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Le Youdec, il n'y a pas de mailles au point mousse dans le diagramme, on tricote l'écharpe en commençant par 4 côtes mousse (= 8 rangs endroit), puis: 6 m point de riz, M.1 (= 46 m), 6 m point de riz. Bon tricot!

18.11.2019 - 10:17

country flag Gerta wrote:

X = li. auf rechts und re. auf links So steht es doch in der Legende. Dann müsste es richtig li auf li und re auf re heißen -> glatt links Sonst bekomme ich krausrechts...

28.09.2019 - 09:57

DROPS Design answered:

Liebe Gerta, ein x = glatt links (= Hinreihe links, Rückreihe rechts) und die leere Kästchen = glatt rechts (= Hinreihe rechts, Rückreihe links). Viel Spaß beim stricken!

30.09.2019 - 08:40

country flag Gerta wrote:

Oder ist es kraus rechts? Dann habe ich die Beschriftung falsch verstanden! Entschuldigung.

25.09.2019 - 17:53

country flag Gerta wrote:

Hallo. DAs Diagramm zeigt, dass die Noppen und Zöpfe ind Parlmuster eingebettet werden. aus dem Bild sieht mal deutlich, dass glatt links gestrickt wird. Was ist nun richtig? oder sehe ich das falsch? Durch Perlmuster hat er deutlich weniger Struktur... Leider zeigen die Fotos die Strickstücke oft nur aus der Ferne, aber um sie arbeiten zu können, wären Detailaufnahmen deutlich besser...

25.09.2019 - 17:15

DROPS Design answered:

Liebe Gerta, das Symbol x im Diagram ist für eine Masche, die glatt links gestrickt wird, dh, diese Maschen werden links bei den Hinreihen und rechts bei den Rückreihen gestrickt, und die Noppen werden dann in den glatt links Partien gestrickt. Perlmuster wird nur in der mitte vom mittleren Zopf gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

26.09.2019 - 10:06

country flag Mari Sofia Piir wrote:

Soovin kududa m suuruses mütsi. Kuidas siis valida silmuste arv ja kasvatamine?

10.11.2017 - 09:23

DROPS Design answered:

Tere Mari Sofia! Tuleb mõõta oma peaümbermõõt ja vaadata oma koetihedust proovilapilt. Nii saab leida just sobiva silmuste arvu. Head kudumist!

20.11.2017 - 13:35

country flag Ull wrote:

Hvad gør man på vrangsiden? Mønster er jo fra retsiden.. sorry dumt spørgsmål gik bare helt i stå

09.11.2016 - 01:47

DROPS Design answered:

Hej Ull. Mönstret sesfra retten, men alle pinde er vist. Saa hver anden pind er fra vrangen. Se ogsaa her hvordan du laeser vores diagrammer

10.11.2016 - 14:40

country flag Alma wrote:

Alt stickar man som jag en enkel (alltså inte en dubelvikt mössa) på samma mönster av restgarnet från första mössan, så har man en varmare och en svalare mössa :)

19.10.2015 - 22:34

country flag Alma wrote:

Har stickat denna mössan i två olika färger, men märkte vid första mössan att 150 g garn räcker mer än väl för strlk S-M. Antar att man har valt 200 g för att kunna sticka med dubbelt garn/ dubbla trådar, men man kan lika gärna pilla ut den andra änden (det inre) från ett garnnystan och köra med två trådar från samma nystan *tips*. För övrigt blev min S-M snarare en stor M, men den är oerhört skön! Rekommenderas!

19.10.2015 - 22:33