DROPS / 99 / 27

Picket Fences by DROPS Design

DROPS Gehaakte muts van ”Safran”.

Maat: One-size
Materialen: DROPS Safran van Garnstudio
100 gr nr. 17, wit

DROPS Haaknld 3.5 mm - of de haaknld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 20 v/stk = 10 cm breed.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Tip Haken: Vervang het eerste stk van een toer stk door 3 l en vervang de eerste v van een toer v door 1 l. Eindig elke toer met 1 hv in de eerst st van de toer.

Muts: Haak 5 l met haaknld 3.5 mm en Safran en sluit deze tot een ring met 1 hv in de eerste l van de tr.
1e tr: Haak 8 v in de ring - lees Tips Haken!
2e tr: Haak 2 stk in elke v = 16 stk.
3e tr: * 1 v in het eerste stk, 2 v in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 24 v.
4e tr: * 1 stk in elk van de 2 eerste v, 2 stk in de volgende v *, herhaal steeds *-* = 32 stk.
5e tr: * 1 v in elk van de 3 eerste stk, 2 v in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 40 v.
Haak door op deze manier met 1 tr stk en 1 tr v, en meerder tegelijkertijd op dezelfde manier steeds 1 st meer (dwz volgende keer is het dan 1 v/stk in elk van de 4 eerste st, 2 v/stk in de volgende st). Ga door tot er totaal 96 stk op een tr gehaakt zijn (= totaal 12 tr). De muts heeft nu een hoogte van ca 10 cm vanaf het puntje. Haak nu 1 tr v en meerder tegelijkertijd gelijkmatig verdeeld 2 v = 98 v. Haak vervolgens 1 tr stk en 1 tr v. De muts heeft nu een hoogte van ca 12 cm vanaf het puntje.
16e tr: * 1 v in de eerste v, 3 l, 2 v overslaan, 1 stk in elk van de 2 volgende v, 3 l, 2 v overslaan *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv in de eerste v van de tr.
17e tr: 3 l (vervangt het 1e stk), * 3 l, 1 v in het midden van de 2 stk, 3 l, 1 stk voor de v en 1 stk na de v *, herhaal steeds *-*. Eindig met 3 l, 1 v in het midden van de 2 laatste stk, 3 l, 1 stk voor de laatste v, 1 hv in de 3e l van het begin van de tr.
18e tr: *1 v tussen de eerste 2 stk, 3 l, 1 stk voor en 1 stk na de volgende v, 3 l *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv.
Herhaal toer 17 en 18 tot een hoogte van 18 cm.

Haak de volgende tr als volgt: 3 v in elk l-boogje en 1 v tussen de 2 stk op de hele tr = 98 v. Haak 4 tr met 1 v in elke st. Meerder in de laatste tr gelijkmatig 2 v = 100 v.

Haak nu 2 tr als volgt:
1e tr: * 1 stk in elk van de 3 eerste v, 2 stk in de volgende v *, herhaal steeds *-* = 125 stk.
2e tr: *1 stk in elk van de 4 eerste stk, 2 stk in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 150 stk.
Haak de laatste tr als volgt: * 1 v in elk van de 5 eerste stk, 5 l, 1 stk overslaan *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 99-27.