DROPS Safran
DROPS Safran
100% katoen
vanaf 1.57 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.14€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 99-27
Maat: One-size
Materialen: DROPS Safran van Garnstudio
100 gr nr. 17, wit

DROPS Haaknld 3.5 mm - of de haaknld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 20 v/stk = 10 cm breed.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Safran
DROPS Safran
100% katoen
vanaf 1.57 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.14€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

Tip Haken: Vervang het eerste stk van een toer stk door 3 l en vervang de eerste v van een toer v door 1 l. Eindig elke toer met 1 hv in de eerst st van de toer.

Muts: Haak 5 l met haaknld 3.5 mm en Safran en sluit deze tot een ring met 1 hv in de eerste l van de tr.
1e tr: Haak 8 v in de ring - lees Tips Haken!
2e tr: Haak 2 stk in elke v = 16 stk.
3e tr: * 1 v in het eerste stk, 2 v in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 24 v.
4e tr: * 1 stk in elk van de 2 eerste v, 2 stk in de volgende v *, herhaal steeds *-* = 32 stk.
5e tr: * 1 v in elk van de 3 eerste stk, 2 v in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 40 v.
Haak door op deze manier met 1 tr stk en 1 tr v, en meerder tegelijkertijd op dezelfde manier steeds 1 st meer (dwz volgende keer is het dan 1 v/stk in elk van de 4 eerste st, 2 v/stk in de volgende st). Ga door tot er totaal 96 stk op een tr gehaakt zijn (= totaal 12 tr). De muts heeft nu een hoogte van ca 10 cm vanaf het puntje. Haak nu 1 tr v en meerder tegelijkertijd gelijkmatig verdeeld 2 v = 98 v. Haak vervolgens 1 tr stk en 1 tr v. De muts heeft nu een hoogte van ca 12 cm vanaf het puntje.
16e tr: * 1 v in de eerste v, 3 l, 2 v overslaan, 1 stk in elk van de 2 volgende v, 3 l, 2 v overslaan *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv in de eerste v van de tr.
17e tr: 3 l (vervangt het 1e stk), * 3 l, 1 v in het midden van de 2 stk, 3 l, 1 stk voor de v en 1 stk na de v *, herhaal steeds *-*. Eindig met 3 l, 1 v in het midden van de 2 laatste stk, 3 l, 1 stk voor de laatste v, 1 hv in de 3e l van het begin van de tr.
18e tr: *1 v tussen de eerste 2 stk, 3 l, 1 stk voor en 1 stk na de volgende v, 3 l *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv.
Herhaal toer 17 en 18 tot een hoogte van 18 cm.

Haak de volgende tr als volgt: 3 v in elk l-boogje en 1 v tussen de 2 stk op de hele tr = 98 v. Haak 4 tr met 1 v in elke st. Meerder in de laatste tr gelijkmatig 2 v = 100 v.

Haak nu 2 tr als volgt:
1e tr: * 1 stk in elk van de 3 eerste v, 2 stk in de volgende v *, herhaal steeds *-* = 125 stk.
2e tr: *1 stk in elk van de 4 eerste stk, 2 stk in het volgende stk *, herhaal steeds *-* = 150 stk.
Haak de laatste tr als volgt: * 1 v in elk van de 5 eerste stk, 5 l, 1 stk overslaan *, herhaal steeds *-* en eindig met 1 hv.
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 99-27

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (17)

country flag Lisa Lebrija wrote:

Når jeg har hæklet 11 omgange har jeg 256 masker. Jeg forstår simpelthen ikke det der står efter omg. 5. Der står jeg skal hækle videre på samme måde, hver 2. omg. st og fm, samtidig tages der ud så der bliver 1 maske mere på hver omg. Hvad er det jeg skal fortsætte med efter 5 omg.? Er det omg. 4 og 5?

12.01.2024 - 23:17

DROPS Design answered:

Hei Lisa. Jo, når du hekler 3. omgang hekler du 1 maske mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske (øke). Når du hekler 4. omgang hekler du 2 masker mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske. Når du hekler 5. omgang hekler du 3 masker mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske, osv til 12. omgang og 96 masker. Samtidig bytter du på å hekle staver og fastmasker (1 omgang staver, 1 omgang fastmasker, 1 omgang staver, 1 omgang fastmasker osv). mvh DROPS Design

18.01.2024 - 08:28

country flag Karen wrote:

Made in sport weight but am cofused by 3 rows for brim. The photo does not look like there is a wavy brim. Am i doing it wrong?

22.02.2018 - 19:07

DROPS Design answered:

Dear Karen, you are welcome to adjust the number of increases on row 1 and 2 to fit how you want the brim to look. Happy crocheting!

23.02.2018 - 09:00

country flag Danielle Lacroix wrote:

Après le rang 5 vous dites de continuer ainsi mais c'est comment ? Comme le rang 4 et 5 ou le rang 3 et rang 4 ? Merci de me répondre

11.11.2014 - 18:02

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lacroix, on continue avec 1 rang en ms, 1 rang en B, c'est-à-dire que l'on répète les rangs 4 et 5, tout en continuant à augmenter régulièrement jusqu'au 12e rang inclus. Bon crochet!

12.11.2014 - 09:32

country flag Carina wrote:

Drops 99-27 Tack snälla för svar. Då förstår jag ökningen med 1fm!

18.06.2014 - 20:13

country flag Carina wrote:

Hej igen. Är nybörjare och förstår inte varför kanterna veckar sig innan jag hunnit komma så långt. Samt är jag redan uppe i 109 maskor efter ca 10 varv. Får problem efter varv 5 där jag har 40 maskor som man ska. Men sen måste jag göra ngt fel. **varv 5: *1 fm i var och en av de 3 första st, 2 fm i nästa st*, upprepa *-* = 40 fm. 👍ok blir rätt/Carina Virka vidare på samma sätt, vartannat v växelvis med st och fm, **SOM varv 4 och 5eller bara st o fm??**drops 99-27 solhatt

17.06.2014 - 01:21

DROPS Design answered:

Hej Carina. Du skal hekle videre paa samme maade som i mönstret. I varv 5 havde du: 1 fm i var och en av de 3 första st, 2 fm i nästa st. Dvs, i varv 6 virkar du: 1 fm i var och en av de 4 första st, 2 fm i nästa st og varv 7: 1 fm i var och en av de 5 första st, 2 fm i nästa st - osv.

18.06.2014 - 16:43

country flag Carina wrote:

Vad betyder * och *_*?

16.05.2014 - 15:37

DROPS Design answered:

Hej Carina. Du skal gentage beskrivelsen mellem disse stjerner.

23.05.2014 - 17:06

country flag Maria wrote:

I am sorry to sound ignorant, but I am a beginner at crochet. I have a question. After round 12 when an increase from 96 db crochets to 98 sc are instructed, is this a one time increase at the beginning of the round? In other words, after the first increase do you then continue with single stitches the rest of the round? Thankyou.

27.04.2014 - 23:31

DROPS Design answered:

Dear Maria, after round 12, work 1 round sc increasing 2 sc = 98 sc (round 13). Work then 1 round dc (round 14), then 1 round sc (round 15), and continue following round 16 as stated. Happy crocheting!

28.04.2014 - 10:29

country flag Nath wrote:

Dans le R2 de la bordure, pour passer de 125 ms à 150 B, il faut faire 1B dans chacune des 4B suivantes, 2B dans la B suivante.

23.06.2012 - 22:01

DROPS Design answered:

Tout à fait Nath, les explications ont été corrigées, merci, bon crochet !

25.06.2012 - 11:12

country flag Chris wrote:

I am making this hat for the 4th & 5th time, but now remember there was an issue with the count after finishing the increases, to where you are to work an increase of 2 sc's. Rnd 16 will not come out even as you are using 1 st to go into then skipping 2, so the total needs to be dividible by 3 and 98 does not work out properly.

09.04.2012 - 22:28

DROPS Design answered:

You have 98 sts after last inc. Round 16 has a pattern repeat that goes over 7 sts. You repeat this repeat a total of 14 times. On last repeat after 3 ch, skip 2 sc, you finish round with 1 sl st in first sc. That should be correct.

10.04.2012 - 01:39

country flag DROPS Design NL wrote:

Hoi. Wij hebben het patroon nagegeken en wij kunnen geen fouten vinden. Heeft u moeite met een patroon, dan graag aangeven waar het precies fout gaat of ga langs één van onze verkooppunten voor ondersteuning.

12.12.2011 - 14:57