DROPS Safran
DROPS Safran
100% Puuvillaa
alkaen 1.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 3.40€. Lue lisää.
DROPS 99-27
Koko: One-size
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Safran:
100 g nro 17, valkoinen

DROPS Virkkuukoukku nro 3,5.
Virkkaustiheys: 20 ks/p leveydessä = 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Safran
DROPS Safran
100% Puuvillaa
alkaen 1.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 3.40€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

Vinkki: Jokaisen p-krs:n ensimmäinen p korvataan 3:lla kjs:lla, ja jokaisen ks-krs:n ensimmäinen ks korvataan 1:llä kjs:lla.
Jokaisella krs:lla virkataan lopuksi 1 ps krs:n ensimmäiseen s:aan.

Hattu: Virkkaa 5 kjs koukulla nro 3,5 ja sulje nämä renkaaksi 1:llä ps:lla ensimmäiseen kjs:aan.
1. krs: Virkkaa 8 ks renkaaseen - lue vinkki yllä!
2. krs: Virkkaa 2 p jokaiseen ks:aan = 16 p.
3. krs: * 1 ks ensimmäiseen p:seen, 2 ks seuraavaan p:seen *, toista *-* = 24 ks.
4. krs: * 1 p molempaan 2:een ensimmäiseen ks:aan, 2 p seuraavaan ks:aan *, toista *-* = 32 p.
5. krs: * 1 ks jokaiseen 3:een ensimmäiseen p:seen, 2 ks seuraavaan p:seen *, toista *-* = 40 ks.
Jatka virkkaamista samalla tavalla, virkkaa vuorotellen 1 krs p:itä ja 1 krs ks:ita. Lisää samalla siten, että jokaisella krs:lla virkataan aina 1 s enemmän lisäysten välissä kunnes krs:lla on 96 p (= yht. 12 krs). Työn korkeus keskeltä mitattuna on n. 10 cm. Virkkaa nyt 1 krs ks:ita ja lisää samalla tasavälein 2 ks = 98 ks. Virkkaa sitten 1 krs p:itä ja 1 krs ks:ita. Työn korkeus keskeltä mitattuna on n. 12 cm.
16. krs: * 1 ks ks:aan, 3 kjs, jätä 2 ks väliin, 1 p molempaan 2:een seuraavaan ks:aan, 3 kjs, jätä 2 ks väliin *, toista *-* koko krs:n ajan ja virkkaa lopuksi 1 ps ensimmäiseen ks:aan.
17. krs: 3 kjs (korvaa 1. p:ään), * 3 kjs, 1 ks 2:n p:ään väliin, 3 kjs, 1 p ennen ks ja 1 p ks:n jälkeen *, toista *-*, virkkaa lopuksi 3 kjs, 1 ks 2:n viimeisen p:ään väliin, 3 kjs, 1 p ennen viimeistä ks, 1 ps kolmanteen kjs:aan krs:n alussa.
18. krs: * 1 ks 2:n ensimmäisen p:ään väliin, 3 kjs, 1 p ennen seuraavaa ks ja 1 p ks:n jälkeen, 3 kjs *, toista *-* ja virkkaa lopuksi 1 ps.
Toista 17.-18. krs:ia kunnes työn korkeus on 18 cm.

Seuraava krs virkataan näin: 3 ks jokaiseen kjs-kaareen ja 1 ks 2:n p:ään väliin koko krs:n ajan = 98 ks.
Virkkaa 1 ks jokaiseen s:aan 4:n krs:n ajan. Lisää viimeisellä krs:lla tasavälein 2 ks = 100 ks.

Virkkaa sitten 2 krs p:itä näin:
1. krs: * 1 p jokaiseen 3:een ensimmäiseen ks:aan, 2 p seuraavaan ks:aan *, toista *-* = 125 p.
2. krs: * 1 p jokaiseen 4:ään ensimmäiseen p:seen, 2 p seuraavaan p:seen *, toista *-* = 150 p.
Viimeinen krs virkataan näin: * 1 ks jokaiseen 5:een ensimmäiseen p:seen, 5 kjs, jätä 1 p väliin *, toista *-* ja virkkaa lopuksi 1 ps.
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 99-27

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (17)

country flag Lisa Lebrija wrote:

Når jeg har hæklet 11 omgange har jeg 256 masker. Jeg forstår simpelthen ikke det der står efter omg. 5. Der står jeg skal hækle videre på samme måde, hver 2. omg. st og fm, samtidig tages der ud så der bliver 1 maske mere på hver omg. Hvad er det jeg skal fortsætte med efter 5 omg.? Er det omg. 4 og 5?

12.01.2024 - 23:17

DROPS Design answered:

Hei Lisa. Jo, når du hekler 3. omgang hekler du 1 maske mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske (øke). Når du hekler 4. omgang hekler du 2 masker mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske. Når du hekler 5. omgang hekler du 3 masker mellom hver gang du hekler 2 masker i en og samme maske, osv til 12. omgang og 96 masker. Samtidig bytter du på å hekle staver og fastmasker (1 omgang staver, 1 omgang fastmasker, 1 omgang staver, 1 omgang fastmasker osv). mvh DROPS Design

18.01.2024 - 08:28

country flag Karen wrote:

Made in sport weight but am cofused by 3 rows for brim. The photo does not look like there is a wavy brim. Am i doing it wrong?

22.02.2018 - 19:07

DROPS Design answered:

Dear Karen, you are welcome to adjust the number of increases on row 1 and 2 to fit how you want the brim to look. Happy crocheting!

23.02.2018 - 09:00

country flag Danielle Lacroix wrote:

Après le rang 5 vous dites de continuer ainsi mais c'est comment ? Comme le rang 4 et 5 ou le rang 3 et rang 4 ? Merci de me répondre

11.11.2014 - 18:02

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lacroix, on continue avec 1 rang en ms, 1 rang en B, c'est-à-dire que l'on répète les rangs 4 et 5, tout en continuant à augmenter régulièrement jusqu'au 12e rang inclus. Bon crochet!

12.11.2014 - 09:32

country flag Carina wrote:

Drops 99-27 Tack snälla för svar. Då förstår jag ökningen med 1fm!

18.06.2014 - 20:13

country flag Carina wrote:

Hej igen. Är nybörjare och förstår inte varför kanterna veckar sig innan jag hunnit komma så långt. Samt är jag redan uppe i 109 maskor efter ca 10 varv. Får problem efter varv 5 där jag har 40 maskor som man ska. Men sen måste jag göra ngt fel. **varv 5: *1 fm i var och en av de 3 första st, 2 fm i nästa st*, upprepa *-* = 40 fm. 👍ok blir rätt/Carina Virka vidare på samma sätt, vartannat v växelvis med st och fm, **SOM varv 4 och 5eller bara st o fm??**drops 99-27 solhatt

17.06.2014 - 01:21

DROPS Design answered:

Hej Carina. Du skal hekle videre paa samme maade som i mönstret. I varv 5 havde du: 1 fm i var och en av de 3 första st, 2 fm i nästa st. Dvs, i varv 6 virkar du: 1 fm i var och en av de 4 första st, 2 fm i nästa st og varv 7: 1 fm i var och en av de 5 första st, 2 fm i nästa st - osv.

18.06.2014 - 16:43

country flag Carina wrote:

Vad betyder * och *_*?

16.05.2014 - 15:37

DROPS Design answered:

Hej Carina. Du skal gentage beskrivelsen mellem disse stjerner.

23.05.2014 - 17:06

country flag Maria wrote:

I am sorry to sound ignorant, but I am a beginner at crochet. I have a question. After round 12 when an increase from 96 db crochets to 98 sc are instructed, is this a one time increase at the beginning of the round? In other words, after the first increase do you then continue with single stitches the rest of the round? Thankyou.

27.04.2014 - 23:31

DROPS Design answered:

Dear Maria, after round 12, work 1 round sc increasing 2 sc = 98 sc (round 13). Work then 1 round dc (round 14), then 1 round sc (round 15), and continue following round 16 as stated. Happy crocheting!

28.04.2014 - 10:29

country flag Nath wrote:

Dans le R2 de la bordure, pour passer de 125 ms à 150 B, il faut faire 1B dans chacune des 4B suivantes, 2B dans la B suivante.

23.06.2012 - 22:01

DROPS Design answered:

Tout à fait Nath, les explications ont été corrigées, merci, bon crochet !

25.06.2012 - 11:12

country flag Chris wrote:

I am making this hat for the 4th & 5th time, but now remember there was an issue with the count after finishing the increases, to where you are to work an increase of 2 sc's. Rnd 16 will not come out even as you are using 1 st to go into then skipping 2, so the total needs to be dividible by 3 and 98 does not work out properly.

09.04.2012 - 22:28

DROPS Design answered:

You have 98 sts after last inc. Round 16 has a pattern repeat that goes over 7 sts. You repeat this repeat a total of 14 times. On last repeat after 3 ch, skip 2 sc, you finish round with 1 sl st in first sc. That should be correct.

10.04.2012 - 01:39

country flag DROPS Design NL wrote:

Hoi. Wij hebben het patroon nagegeken en wij kunnen geen fouten vinden. Heeft u moeite met een patroon, dan graag aangeven waar het precies fout gaat of ga langs één van onze verkooppunten voor ondersteuning.

12.12.2011 - 14:57