DROPS / 99 / 26

Girlfriend by DROPS Design

DROPS gehaakt hoedje van “Silke-Alpaca”.

Maat: S - L
Hoofdomtrek: 52/54 cm - 56/58 cm
Materialen: DROPS Silke Alpaca van Garnstudio
50-50 gr nr. 0100, ecru
50-50 gr nr. 1340, lichtbeige
50-50 gr nr. 7120, lichtgrijs/groen

DROPS Haaknld 5mm – of de haaknld, die u nodig heeft om de volgende steekverhouding te krijgen: 14 stk breed x 10 toeren hoog = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: mutsen, strepen, zomerhoeden,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Haak info: Vervang het eerste stk van elke toer door 3 l. Eindig elke toer met een hv in de 3e l van het begin van de toer.

Hoedje: Wissel na elke 3e toer van kleur als volgt: Ecru, lichtgrijs/groen, lichtbeige, ecru, lichtgrijs/groen en gebroken wit = 18 toeren.
1e toer: Haak 4 l met haaknaald 5mm en ecru Silke-Alpaca, haak 11 stk in de eerste l = 12 stk
2e toer: Lees de haak info! 2 stk in elk stk = 24 stk.
3e toer: *1 stk in het eerste stk, 2 stk in het volgende stk*, herhaal van *-* = 36 stk.
4e toer: *1 stk in elk van de eerste 2 stk, 2 stk in het volgende stk*, herhaal van *-* = 48 stk
5e toer: *1 stk in elk van de eerste 3 stk, 2 stk in het volgende stk*, herhaal van *-* = 60 stk
6e toer: Haak 1 stk in elk stk, en meerder, gelijkmatig verdeelt 5 stk = 65 stk (Herhaal voor maat L de 6e toer= 70 stk). Haak 1 stk in elk stk tot een hoogte van ca – dit punt moet samenvallen met een kleurwisseling – 18 cm. Haak nu 4-6 toeren met beige als volgt: 1 v in elk stk. Hecht af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 99-26.