DROPS / 98 / 9

DROPS 98-9 by DROPS Design

DROPS Sokken in Boordst met strepen van ”Karisma Superwash”. Maat 35/37 t/m 41/44.

Trefwoorden: sokken, strepen,
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/44
Voetlengte:22 - 24 - 27 cm
Lengte boven de enkel: 33 - 36 - 39 cm
Materialen: DROPS Karisma Superwash van Garnstudio,
100 gr voor alle maten van nr. 01, gebroken wit
100 gr voor alle maten van nr. 44, lichtgrijs
100 gr voor alle maten van nr. 21, grijs

DROPS Sokkenbreinld nr. 3,5 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 22 st x 30 nld tricotst = 10 x 10 cm.

LET OP! De vernieuwde DROPS Karisma heeft een kortere looplengte: 100 meter i.p.v. 110 meter.
U heeft voor dit patroon dus 10% meer garen nodig dan aangegeven staat. Bereken eventueel 1 of 2 bollen extra.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 14.34€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

Boordsteek: * 3 r, 3 av *, herhaal steeds *-*.

Patroon: Zie de teltekening M.1.

Minderingen voor de hiel:
1e nld (=goede kant): Brei totdat er 7-8-9 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 r, en haal de afgeh st daarover.
2e nld (=verkeerde kant): Brei totdat er 7-8-9 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 av, en haal de afgeh st daarover.
3e nld (=goede kant): Brei totdat er 6-7-8 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 r, en haal de afgeh st daarover.
4e nld (=verkeerde kant): Brei totdat er 6-7-8 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 av, en haal de afgeh st daarover.
5e nld (=goede kant): Brei totdat er 5-6-7 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 r, en haal de afgeh st daarover.
6e nld (=verkeerde kant): Brei totdat er 5-6-7 st over zijn op de nld, haal de volgende st r af, 1 av, en haal de afgeh st daarover.
Brei door op deze manier met 1 st minder in elke nld die gebreid wordt. Ga door totdat er 10-10-10 st op de nld staan.

Sokken: Zet 66-72-78 st op met sokkenbreinld 3,5mm en gebroken wit. Brei Boordst en de strepen volgens teltekening M.1. Minder bij een hoogte van 30-33-36 cm 1 st in elke av-deel, door de 2 eerste av-st av samen te breien, (= 3 r/2 av op de toer) = 55-60-65 st. Minder bij een hoogte van 32-35-38 cm 1 st in elke r-deel, door de 2 eerste r-st r samen te breien (= 2 r/2 av op de toer) = 44-48-52 st. Plaats bij een hoogte van 33-36-39 cm (na 6 nld met gebroken wit) de middelste 22-24-26 st voor de wreef op 1 draad. Brei vervolgens 5-5,5-6 cm tricotst met lichtgrijs over de overige 22-24-26 st (= hiel). Begin nu met de minderingen voor de hiel – zie Minderingen voor de hiel. Neem na de minderingen 11-13-15 st op van elke zijde van de hiel. Verdeel alle st over de sokkenbreinld = 54-60-66 st. Brei nog 12 nld met lichtgrijs en 2 nld met grijs (brei daarna door met M.1 op gewone manier). Brei tegelijkertijd Boordst over de middelste 22-22-26 st van de wreef (de overige st in tricotst breien). Minder tegelijkertijd als volgt: Brei de 2 st direct voor de Boordst van de wreef r samen en brei de 2 eerste st direct na de Boordst verdraaid r samen (dwz dat achterin wordt gestoken i.p.v. voorin) in totaal 6 keer in elke 2e nld = 42-48-54 st. Brei totdat de voet een lengte van ca 18-20-22 cm heeft gemeten van de rand van de hiel. Zorg dat er een volledige herhaling van M.1is gebreid en brei de rest van de sok met gebroken wit. Plaats 1 merkdraad aan elke zijde van de voet en minder voor de tenen aan weerskanten van beide merkdraden als volgt: Brei de eerste 2 st voor de draad r samen en brei de eerste 2 st na de merkdraad verdraaid r samen. Minder op deze manier in totaal 3 keer in elke 2e nld = 30-36-42 m. En minder vervolgens 6-7-9 x in elke nld = 6-8-6 st. Rijg een draad door de overige st en hecht stevig af.

Telpatroon

= naturel
= lichtgrijs
= grijs

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 98-9) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (37)

Hanneke 07.10.2020 - 19:03:

Je breit gewoon de middelste steken van del hiel: U bedoelt neem ik aan wreef?in boordsteek verder zoals je al had gedaan. Het maakt niet uit dat het boordsteekpatroon daarbij niet precies af gemaakt wordt. Als het goed is heb je trouwens eerder al geminderd zodat je 2 recht/ 2 averecht hebt: noordsteek is 3r 3av! Maar je moet dus 2r 2av breien? Als je dan de middelste steken op.:??

Hanneke 05.10.2020 - 12:01:

Bij de voet staat dat je de wreef verder moet breien in boordsteek, maar dat zijn 26 steken. niet deelbaar door drie. Of moet je 2r 2av breien?

DROPS Design 07.10.2020 kl. 17:09:

Dag Hanneke,

Je breit gewoon de middelste steken van de hiel in boordsteek verder zoals je al had gedaan. Het maakt niet uit dat het boordsteekpatroon daarbij niet precies af gemaakt wordt. Als het goed is heb je trouwens eerder al geminderd zodat je 2 recht/ 2 averecht hebt. Als je dan de middelste steken op.

Hilde Bohinen 29.10.2017 - 21:04:

I oppskriften står følgende "...felles 1 maske i hvert vrangparti ved å strikke de to første vrang-m vr sm (=3r/2 vr hele veien rundt) =55-60-65 masker. Her strikkes 2 r/2 v utgangspunktt. Hva regnes som "hvert vrangparti"? Hvordan kan den fellingen tilsvare 3 r/2 vr? Skal all felling foregå på samme runde, eller er det over flere runder?

DROPS Design 31.10.2017 kl. 10:29:

Hei Hilde. I denne oppskriften er vrangborden beskrevet som: 3 rett, 3 vrang. Når det skal felles 1 maske i hvert vrangparti, felles alle maskene på sammen omgang. Da vil vrangborden etter "felle-omgangen" blir: 3 rett, 2 vrang. God Fornøyelse!

Ruth Wæverstrøm 31.10.2016 - 16:40:

Angående diagram, m 1 hvordan skal det læses, det ser ud som der kun er to pinde med mellemgrå i begyndelsen, på farvebilledet ser det ud som der er mange flere

DROPS Design 01.11.2016 kl. 10:19:

Hej Ruth. Der er kun to pinde med den mellemgraa. Det er den lysegraa du ser flere pinde af.

Christina Persson 20.02.2016 - 13:21:

Fel garnåtgång anges i beskrivningen. Färgerna 01 och 44 räcker inte. Av färg 21 blir det ett helt nystan över (gäller i storlek 41/43)

Anna 23.02.2015 - 07:26:

Ist das richtig? Vor der Ferse sind 44-48-52 Maschen auf der Nadel, nachher für den Fuß 42-48-54 Maschen? Oder muß es vielmehr heißen: Zunahmen auf beiden Seiten der Ferse 12-13-14 (11/13/15?) Gruß Anna

DROPS Design 23.02.2015 kl. 09:41:

Liebe Anna, Sie müssen für denn Fuß nicht notwendig die gleiche M-Zahl auf der Nadel haben wie für den Schaft. Die Anleitung ist also richtig (nachdem sie gestern korrigiert wurde).

Karin Neumann 22.02.2015 - 22:01:

Wenn 11 - 13 - 15 M aufgenommen werden, dann stimmt natürlich die Maschenzahl, aber in der Anleitung steht: "Nach dem Abnehmen für die Ferse aus beiden Seiten der Ferse je 11-12-13 M. aufnehmen. Alle M. auf dem Nadelspiel verteilen = 54-60-66 M."

DROPS Design 22.02.2015 kl. 23:01:

Nun sehe ich das Problem erst richtig - die M-Zahlen sind in den verschiedenen Sprachen unterschiedlich, hier hat sich wohl beim Übersetzen der Fehlerteufel eingeschlichen. 11-13-15 M ist richtig und wird korrigiert. Ich hoffe, Sie können die Socken nun gut beenden und haben viel Freude beim Tragen!

Karin Neumann 22.02.2015 - 18:26:

..Mit den neu angeschlagenen 11 - 12 - 13 M sind somit 54 - 58 - 62 insgesamt auf den 4 N und nicht wie angegeben 54 - 60 - 66, nach den 5x2 Abnahmen sind wieder, wie zu Beginn der Ferse 44 - 48 - 52 M auf den N. (Nicht wie angegeben 42 - 48 - 54) liebe Grüße an das DROPS TEAM, ihr seid super, Karin

DROPS Design 22.02.2015 kl. 21:43:

Antwort siehe unten, die Maschenzahlen stimmen so, wie sie in der Anleitung stehen und die Anleitung funktioniert wie beschrieben.

Karin Neumann 22.02.2015 - 18:26:

Danke für die schnelle Antwort, aber die Abnahmen nach der Ferse sind tatsächlich 5 Mal nicht 6 Mal, es bleiben nach der Fersenabnahme 10 - 10 - 10 Maschen übrig, DIESE 10 M (5×2) müssen abgen. werden........

DROPS Design 22.02.2015 kl. 21:40:

Nein, es sind nicht diese 10 M, die abgenommen werden. Diese 10 M bleiben nach der Fersenabnahme auf der Nadel. Dann fassen Sie aus der einen Seite der Ferse 11-13-15 M auf, nehmen die 22-24-26 stillgelegten M hinzu und fassen aus der anderen Seite der Ferse 11-13-15 M auf. Dann haben Sie insgesamt 54-60-66 M auf der Nadel, wie es in der Anleitung steht. Sie stricken mit diesen M wieder in Rd und nehmen dabei dann in jeder 2. R ab, und zwar wirklich 6x 2 M, nicht 5x.

Karin Neumann 20.02.2015 - 07:30:

Fehler in der Anleitung: Nach der Ferse stimmt die Maschenzahl nicht, 22-22-26 ist falsch, richtig 22-24-26, 2 M vor dem Bündchen (re?) zusammenstricken! Total 6 Mal? falsch, richtig ist 5 Mal!, in jd. 2. R? ansonsten super!

DROPS Design 21.02.2015 kl. 22:49:

Liebe Karin, die mittlere M-Zahl ist tatsächlich nicht korrekt und wird korrigiert und die Angaben "2. Rd" und "re zusammenstricken" werden gleich ergänzt. Es ist aber richtig, dass insgesamt 6x abgenommen wird, nicht 5x - Sie müssen jeweils 12 M abnehmen, um auf die restliche M-Zahl zu kommen (54-60-66 M - 12 M = 42-48-54 M). Da Sie in jeder 2. Rd 2 M abnehmen, brauchen Sie 6 Rd für die Abnahmen.

Laat een opmerking achter voor DROPS 98-9

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.