DROPS / 192 / 30

Roselyn by DROPS Design

Gehaakte muts in DROPS Puna. Het werk wordt van boven naar beneden gehaakt met vasten, dubbele stokjes en pompom. Gehaakte halswarmer in DROPS Puna. Het werk wordt van boven naar beneden gehaakt met vasten, dubbele stokjes en bobbels.

Trefwoorden: halswarmer, mutsen, ruime muts, set,

DROPS design: Patroon pu-036
Garengroep B
----------------------------------------------------------

GAREN VOOR DE HELE SET:
Maat: Eén maat
Materiaal:
DROPS PUNA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
250 g kleur 11, pruim

GAREN VOOR DE MUTS:
Maat: Eén maat
Materiaal:
DROPS PUNA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
150 g kleur 11, pruim

GAREN VOOR DE HALSWARMER:
Maat: Eén maat
Afmetingen: Omtrek: 52 cm. Hoogte midden achter: 16 cm
Materiaal:
DROPS PUNA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100 g kleur 11, pruim

----------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

MUTS:

STEKENVERHOUDING:
18 dubbele stokjes in de breedte en 6 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 4 mm
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een kleinere haaknaald.

HALSWARMER:

STEKENVERHOUDING:
16 dubbele stokjes in de breedte en 5.5 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 4.5 mm.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (5)

100% alpaca
vanaf 3.02 € /50g
DROPS Puna natural DROPS Puna natural 3.02 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Puna natural mix DROPS Puna natural mix 3.18 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Puna uni colour DROPS Puna uni colour 3.47 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 15.10€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Muts: Zie telpatroon A.1.
Halswarmer: Zie telpatronen A.2 tot A.6.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1 (geldt voor de muts):
Op het begin van iedere toer met vasten, begint u met 1 losse, deze vervangt niet de eerste vaste. Eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
Op het begin van iedere toer met dubbele stokjes begint u met 4 lossen, deze vervangt niet het eerste dubbel stokje. Eindig de toer met 1 halve vaste in de 4e losse op de toer.

TIP VOOR HET MINDEREN (GELDT VOOR DE MUTS):
Haak 1 dubbel stokje in elk van de volgende 2 steken maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op elk van deze dubbele stokjes, maak een omslag en haal door alle lussen op de haaknaald (= 1 dubbel stokje geminderd).

INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2 (geldt voor de halswarmer):
Op iedere toer met vasten vervangt u de eerste vaste met 1 losse, dus sla de 1e steek van de vorige toer over. Eindig de toer met 1 halve vaste in de 1e losse op het begin van de toer.
Op iedere toer met dubbele stokjes vervangt u het eerste dubbel stokje met 4 lossen, dus sla de 1e steek van de vorige toer over. Eindig de toer met 1 halve vaste in de 4e losse op het begin van de toer.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

MUTS - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Haak in de rondte van boven naar beneden.

MUTS:
Haak 4 lossen op haaknaald 4 mm met Puna en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Haak 1 losse - lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1, haak 10 vasten om de ring.
Haak A.1 (= over 1 steek) 10 keer in totaal op de toer. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 een keer in de hoogte is gehaakt, zijn er 130 steken op laatste toer. Het werk meet ongeveer 24 cm in totaal (dus 12 cm vanaf het midden). Haak dan * 1 toer met vasten, 1 toer met dubbele stokjes *, haak van *-*. Als het werk ongeveer 20 cm meet vanaf het midden van muts, mindert u op de volgende toer met dubbele stokjes als volgt: Minder 20 dubbele stokjes verdeeld – lees TIP VOOR HET MINDEREN, dus haak afwisselend iedere 5e en 6e dubbel stokje en iedere 6e en 7e dubbel stokje samen = 110 steken.
Haak 1 toer met vasten.
Op de volgende toer met dubbele stokjes mindert u 20 steken verdeeld (dus haak afwisselend ieder 4e en 5e dubbel stokje en ieder 5e en 6e dubbel stokje samen) = 90 steken. Eindig dan de muts met 2 draden Puna. Haak vasten in de rondte voor 4 cm. Hecht af. De muts meet ongeveer 28 cm.

POMPOM:
Maak een pompom met ongeveer een diameter van 5-6 cm en hecht het aan de punt van de muts.

----------------------------------------------------------

HALSWARMER - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Wordt in de rondte gehaakt vanaf midden achter, van boven naar beneden.

HALSWARMER:
Haak 108 lossen op haaknaald 4.5 mm met Puna en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Haak 1 losse (= vervangt de eerste vaste) - lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2), sla de eerste losse in de lossenring over, haak 1 vaste in elk van de volgende 2 lossen, *sla 1 losse over, haak 1 vaste in elk van de volgende 6 lossen *, haak van *-* = 93 vasten. Haak dan in patroon vanaf midden achter als volgt: Haak A.2 (= 2 steken) over de volgende 19 steken, haak A.3 over de volgende 7 steken, A.4 (= 5 steken), A.2 over de volgende 12 steken, A.5 over 7 steken (= midden voor), A.2 over de volgende 12 steken, A.6 (= 5 steken), A.3 over de volgende 7 steken en eindig met A.2 over de volgende 19 steken.
Ga zo verder in patroon, dus meerder steken midden voor en minder steken aan elke kant zodat het aantal steken hetzelfde blijft. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als het werk ongeveer 16 cm meet, midden achter, pas dan aan aan het einde met 1 toer met bobbels, hecht af.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 03.01.2019
Correctie - HALSWARMER:'...Haak 1 losse (= vervangt de eerste vaste) - lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2), sla de eerste losse in de lossenring over, haak 1 vaste in elk van de volgende 2 lossen, *sla 1 losse over, haak 1 vaste in elk van de volgende 6 lossen *, haak van *-* = 93 vasten.'

Telpatroon

= eerste toer is reeds gehaakt, het laat alleen zien hoe de volgende toer gehaakt moet worden in/om de steken
= losse
= 1 vaste in de steek
= vaste om losse
= 1 dubbel stokje in de steek
= BOBBEL: Haak 1 dubbel stokje in de volgende vaste maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald), haak 3 dubbele stokjes in dezelfde vaste op dezelfde manier, haal het garen door alle 5 lussen op de haaknaald
= 3 DUBBELE STOKJES SAMEN: Haak 1 dubbel stokje in elk van de eerste 3 dubbele stokjes maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op elk van deze dubbele stokjes, maak een omslag en haal door alle lussen op de haaknaald (= 2 vasten geminderd).


Opmerkingen (5)

Plaats uw opmerking!

Laura 11.01.2019 - 15:37:

Grazie...

Laura 10.01.2019 - 15:30:

Salve, nella lavorazione dello scaldacollo... non mi è chiaro quando mettete fra parentesi (=2maglie) oppure (=5 maglie) ecc. che devo fare? Vi copio parte della descrizione a cui faccio riferimento... lavorare A.2 (= 2 maglie) sulle 19 maglie successive, lavorare A.3 sulle 7 maglie successive, A.4 (= 5 maglie), Grazie :)

DROPS Design 10.01.2019 kl. 16:31:

Buongiorno Laura, il numero tra parentesi è il numero di maglie di una ripetizione del motivo. Buon lavoro!

Sheila Lebleu 01.01.2019 - 20:50:

Ondertussen is de baret af. Ik heb nog een toer minderingen gehaakt. Nu past hij perfect.

Sheila Lebleu 25.12.2018 - 19:52:

Hallo Bij het begin kom ik in de 80 steken uit ipv 93. Wat doe ik fout? Ik doe de minderingen als volgt: ☆1 steek overslaan, 2 steken haken, 1steek overslaan, 6 steken haken ☆ Groeten

DROPS Design 01.01.2019 kl. 20:26:

Dag Sheila,

Er lijkt inderdaad iets niet te kloppen met het aantal steken, ik heb het doorgegeven aan de ontwerp afdeling ter controle.

Rebecca 15.07.2018 - 02:48:

Raspberry beret

Laat een opmerking achter voor DROPS 192-30

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.