DROPS / 192 / 49

Le Rouge by DROPS Design

Gehaakte stola in DROPS Brushed Alpaca Silk. Het werk wordt gehaakt met liefdesknopen.

Trefwoorden: liefdesknopen, sjaal, stola,

DROPS design: Patroon as-101
Garengroep A + A of C
----------------------------------------------------------

Afmetingen: Breedte: ongeveer 45 cm Lengte: ongeveer 180 cm
Materiaal:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep C)
100 g kleur 7, rood

----------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

STEKENVERHOUDING:
5 vierkanten in de breedte en 5 vierkanten in de hoogte = 10 x 10 cm (zie telpatroon A.1).

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 4 mm
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

77% Alpaca, 23% Zijde
vanaf 2.70 € /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 2.70 € /25g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 10.80€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.4.

HAAKTIP:
Houd de lus (= D) tijdens het haken vast, zodat de toer met liefdesknopen wat luchtig wordt.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

STOLA - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Haak heen en weer gehaakt vanaf een hoek en naar boven tot de tegenovergestelde hoek - zie tekening.

STOLA:
Zie illustraties A.1 tot A.4. Zie tekening voor hoe u het werk haakt. Begin in de eerste hoek als volgt:

EERSTE HOEK:
TOER 1: Haak 1 losse (= C op A.1) op haaknaald 4 mm met Brushed Alpaca Silk. Haak 1 liefdesknoop als volgt: * Trek de steek op de haaknaald lang - ongeveer 1½ cm, maak 1 omslag, haal de omslag door de lange steek, voeg de haaknaald in door de lus (zie A.2 - lus = D op A.2) die van de lange steek gemaakt is - lees HAAKTIP, maak 1 omslag, haal de omslag door de lus (= 2 steken op de haaknaald), maak 1 omslag, haal de omslag door de 2 steken op de haaknaald *, haak van *-* 3 keer (= 4 liefdesknopen) en vorm deze tot 1 vierkant met 1 vaste in de 1e gehaakte losse (= C).
TOER 2: Keer het werk, haak 3 liefdesknopen, 1 vaste in de 3e liefdesknoop van de 1e toer, haak 3 liefdesknopen en 1 vaste in de 2e liefdesknoop van de 1e toer (= 2 vierkanten op de toer).
TOER 3: Keer het werk, haak 1 liefdesknoop en hecht af met 1 vaste in de 2e liefdesknoop van de vorige toer (dus in het laatst gehaakte vierkant) - u bent nu gekeerd (= zwartE vierkanten in de tekening) en bent klaar om verder te gaan op deze toer: Haak 3 liefdesknopen, 1 vaste op de bovenkant van het laatste vierkant van de vorige toer, 2 liefdesknopen , 1 vaste in de bovenkant van het volgende vierkant, 3 liefdesknopen , 1 vaste in de 1e liefdesknoop in het eerste vierkant van de vorige toer (= 3 vierkanten op de toer). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 4: Keer het werk, haak 1 liefdesknoop en hecht af met 1 vaste in de 2e liefdesknoop in het laatste vierkant van de vorige toer - u heeft nu gekeerd en bent klaar om verder te gaan op deze toer: Haak 3 liefdesknopen , 1 vaste op de bovenkant van het laatste vierkant vanaf de vorige toer, 2 liefdesknopen , 1 vaste op de bovenkant van het volgende vierkant, 2 liefdesknopen , 1 vaste in de bovenkant van het volgende vierkant, 3 liefdesknopen , 1 vaste in de 1e liefdesknoop in het eerste vierkant van de vorige toer (= 4 vierkanten op de toer).
Ga zo verder in de hoogte, keer het werk op iedere toer zoals uitgelegd in DE 3e toer en ga verder met haken, zodat er nog een vierkant op iedere toer is. Haak 3 liefdesknopen aan elke kant en 2 liefdesknopen op de rest van de toer (elk vierkant heeft in totaal 4 liefdesknopen).
Haak zo tot de stola ongeveer 45 cm meet (zie de ster in het telpatroon voor de juiste afmetingen). - maar zonder de laatste liefdesknoop te haken (die ene waarmee u het werk mee keert), dus eindig op E en ga diagonaal verder. Het gewenste aantal vierkanten zijn in de breedte gehaakt.

MIDDEN:
Ga dan verder zoals te zien is in A.3, begin vanaf E (met liefdesknopen en keer het werk zoals te zien is in het telpatroon), het aantal vierkanten is hetzelfde maar 1 bij 1 vierkant gaat diagonaal naar een kant. Ga zo verder in de hoogte tot de stola meet ongeveer 180 cm meet over de langste kant.

LAATSTE HOEK:
Haak dan zoals te zien is in A.4 (met liefdesknopen en keer het werk zoals te zien is in het telpatroon), er is nu 1 vierkant minder op iedere toer. Ga verder in de hoogte tot er nog 1 vierkant op de toer is, hecht af. De stola meet ongeveer 45 x 180 cm.

Telpatroon

= meet zo de stekenverhouding
= begin hierOpmerkingen (1)

Sylvie LB 05.06.2018 - 20:12:

Elle a l'air souple et douce

Laat een opmerking achter voor DROPS 192-49

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.