DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4500.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 175-17
C vagy A+A fonalcsoport.
-----------------------------------------------------------
Méretek: kb 36 cm széles, és kb 45 cm magas (az alsó csúcsától mérve).
Alapanyagok:
DROPS PARIS fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
100 gramm a 01-es sárgabarackszínből
50 gramm a 16-os fehér színből
100 gramm a 33-es közepes rózsaszínből.
50 gramm a 41-es mustár színből
50 gramm a 20-as világos rózsaszínből
50 gramm a 27-es barack színből

DROPS HORGOLÓTŰ, 5 mm-es - vagy olyan vastagságú, amellyel 14 rp / erp = 10 cm széles próbadarabot tudunk horgolni. egy négyzet kb 12 cm átmérőjű, és 12 cm magas.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4500.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

MINTA:
Lásd az A.1 - A.4-es diagramokat Az A.3 jelű diagram mutatja hogyan állítjuk össze a táskát.

A NÉGYZETEK SZÍNEI:
A kezdés, és az 1., 2., és 5. kör minden négyzetnél ugyanolyan.
A 3. és a 4. kört a négyzet színével horgoljuk.

KEZDÉS ÉS 1. KÖR: sötét mustár
2. kör: fehér
5. kör: sárgabarack

1. NÉGYZET: 7 négyzetet készítünk a közepes rózsaszínű fonallal.
2. NÉGYZET: 2 négyzetet készítünk a barackszínű fonallal.
3. NÉGYZET: 4 négyzetet készítünk a sárgabarackszínű fonallal.
4. NÉGYZET: 2 négyzetet készítünk a világos rózsaszínű fonallal.

Tanács a színváltáshoz:
A színváltásunk úgy lesz a legszebb, ha a körben az utolsó kúszószemet az új színnel készítjük, a következő módon: Szúrjuk a horgolótűt a kör elején az 1. lsz-be, 1 rh az új színnel, és húzzuk át a fonalat a hurkon. A szálakat munka közben folyamatosan dolgozzuk el.
----------------------------------------------------------

TÁSKA:
A táskát 15 négyzetből készítjük, a négyzeteket 4 különböző színkombinációban horgoljuk. OLVASSUK ELE A FENTI TANÁCSOT A NÉGYZETEK SZÍNERŐL

NÉGYZET:
5 mm es horgolótűvel, és a Paris fonallal dolgozunk: Horgoljunk az A.1 jelű diagram mintája szerint. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZÍNVÁLTÁSRÓL! NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!


ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Fektessük ki a négyzeteket az A.2 jelű diagram szerinti számban (a szaggatott vonal azt jelzi az adott helyen a horgolt négyzeteket félbehajtottuk. A többi négyzetet duplán rakjuk ki. A négyzeteket először csíkokban dolgozzuk össze, először átlósan az egyik irányban, majd átlósan a másik irányban. A négyzeteket a következő módon dolgozzuk össze csíkokká:

A FO-kal egymással szemben fektessünk egymásra 2 négyzetet, és mindkét sárgabarack színű rétegen átöltve a következő módon haladjunk - lásd még az A.3 jelű ábrát, az A.3 jelű ábra a 4 négyzet sarkát mutatja).
1 rp a négyzet sarkába. *4 lsz, 1 rp a következő lsz-ívbe. * Ismételjük a *-* közötti részt a sarokig (= 5 lsz-ív), 4 lsz (= az átmenet a következő 2 négyzethez). Folytassuk a fentiek szerint, amíg minden négyzetet összedolgoztunk. Minden csíknál vágjuk el a szálat.

HORGOLT SZEGÉLY:
Végül a táska nyílása körül a sárgabarack színű fonallal horgoljunk szegélyt a következő módon: A felső szél egyik sarkában kezdjünk: 1 rp a sarokban lévő lsz-ívbe, 4 lsz, 1 rp ugyanabba a sarokba. 4 lsz (1 rp a következő lsz-ívbe, 4 lsz). Ismételjük a (-) közötti részt, a táska következő sarkáig. * Ismételjük a *-* közötti részt a következő 3 oldal széle körül, végül a kör elején, az 1. rp-ba öltött ksz-mel zárjuk a kört.

CSAVART MEGKÖTŐ:
Vágjunk le 4 szál, sárgabarack, és 2 szál középrózsaszín fonalat, minden szál egyenként 4 méter hosszú. A két végét ellentétes irányban csavarjuk, amíg tudjuk, hajtsuk félbe, hogy újra összecsavarodjon. Mindkét végére kössünk csomót. Készítsünk még egy darabot ugyanígy.
Fűzzük az egyik megkötőt a táska felső szélének egyik sarkában lévő lsz-ívbe - a zsinór befázását az A.4 (A) jelű ábra mutatja. Ugyanilyen módon fűzzük be a másik zsinórt, de a táska felső szélének másik sarkába. Az A.4 (B) ábrán mutatott módon húzzuk át az első zsinórt a második zsinóron, csomóval kössük össze a két zsinór végét, és ismételjük meg ugyanezt a másik oldalon.

Diagram

symbols = kúszószem (ksz)
symbols = láncszem (lsz)
symbols = rövidpálca (rp) lsz /lsz-ív köré
symbols = egyráhajtásos pálca (erp) lsz /lsz-ív köré
symbols = félpálca (fp) lsz /lsz-ív köré
symbols = 3 krp-t horgolunk a lsz köré, de minden krp utolsó áthúzásával várjunk, 1 rh, majd a szemet a horgolótűn lévő összes hurkon áthúzzuk.
symbols = 4 lsz-t készítünk 1 ksz-mel gyűrűvé zárjuk - figyeljük a pintot a körön, a kör itt kezdődik
symbols = lsz-ív a négyzet utolsó köréből.

symbols = 4 lsz
symbols =
rövipálca (erp) 2 lsz /lsz-ív köré

diagram
diagram
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

My Daisy

Francesca, Italy

My Daisy

Paloma, Spain

My Daisy

Juni, Norway

Post a comment to pattern DROPS 175-17

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (19)

country flag Wesley Perry wrote:

As long as credit for the pattern is given, is it okay to sell the finished project? Also what is the appropriate way to give credit for the pattern? I’m assuming on the tag, but would just like to know how to give credit to the designer while also making sure people understand that the person selling still handmade the item. Would “Handmade by insert name. Pattern by insert designer” be appropriate and/or what are alternative ways to do this? Thank you!

17.03.2024 - 16:05

DROPS Design answered:

Dear Wesley, for details of how can youuse these patterns for making pieces for sale, please see the framed text at the bottom of the pattern. Happy Knitting!

19.03.2024 - 00:13

country flag Susan Viljoen wrote:

I did read your answer on the strap, but I still dont get the 'picture' is there perhaps a tutorial on how to assemble the strap

16.09.2023 - 17:06

DROPS Design answered:

Dear Susan, unfortunately, we have no tutorials for how to assemble the cord. When looking at the picture, try to follow the union of the white string (A) into the chain space (the triangular shape) and the black string (B) into the loops formed by the A string. Happy crochetting!

17.09.2023 - 21:50

country flag Rosemarie Morlet wrote:

Can you give me a more in-depth explanation of how to attach the strap

31.07.2022 - 21:32

DROPS Design answered:

Dear Mrs Morlet, insert the first strap = A (in chart) as shown in A.4, then insert the 2nd strap (B) the same way on the other side of bag - now you will insert the ends of strap B into the loop of A as shown in A.4 and knot both ends of B together. repeat on the other side with the ends of A into the loops of B (reversed). Happy assembly!

01.08.2022 - 12:03

country flag Paloma wrote:

Me encantó hacer este bolso ❤ Creo que voy a repetirlo, está vez en otro colores. Gracias!!

10.04.2022 - 21:02

country flag Janette Gwillim wrote:

Re, picture instructions versus written. I personally like the picture instruction, I do not see how they cannot be followed, you look at the picture and do what it shows, please continue with pictorial instructions. Thank you Janette

04.08.2021 - 10:47

country flag Alyson wrote:

Hello!!! First of, thank you so much for sharing this beautiful project! It was so much fun making it and it was so easy to follow the diagram! Loved the end result, the only thing I'm struggling with is with doing the strap! Is there any way I can get assistance with it?! I just don't understand the instructions :) maybe you have a video? Thank you in advance!

08.02.2021 - 05:34

DROPS Design answered:

Dear Alyson, make 2 twisted cords and insert one of both = A in A.4 in one of the top corner of one side of the bag, at the same time, the 2nd cord (= B) should be inserted as shown in diagram - repeat on the other end of bag. Hope this will help. Enjoy!

08.02.2021 - 11:00

country flag Eline wrote:

Super duidelijke video's en hele leuke tas! 👌😍 Spijtig dat ik geen foto kan uploaden van het resultaat...

17.08.2020 - 10:52

country flag Carolyn A Noel wrote:

Do you have a written pattern for DROPS 175-17 also what kind of yarn is it made from

13.07.2020 - 16:25

DROPS Design answered:

Hi Carolyn, We do not have a written pattern for this piece at the moment. The Paris yarn is 100% cotton. Happy crafting!

14.07.2020 - 07:47

country flag Darlene A Fetterman wrote:

I am not Pamela there is no PAMELA in the comments and no one asked the same questions as I did. I do not like reading charts Here is my question again Why can none of you Stunning patterns be written up so people who don't want to or can't follow charts Thank you Dar

16.09.2019 - 05:46

DROPS Design answered:

Dear Mrs Fetterman, sorry for using the wrong name, previous answer has been edited. The DROPS patterns are knitted and crocheted by thousands and thousands of people  around the world. We understand however that in certain countries, with different knitting/crochet traditions than Scandinavia, our patterns might be written in a way that differs from what some are used to. But of course we want everyone to understand our patterns, so that’s why we have created an extensive library of tutorial videos as well as step by step lessons that explain how to follow the techniques we use and how to read the diagrams in our patterns - see our FAQ. Give them a try!

16.09.2019 - 11:46

country flag Darlene A Fetterman wrote:

Why can none of you Stunning patterns be written up so people who don't or can't follow charts Thank you dar

07.07.2019 - 06:34

DROPS Design answered:

Dear Mrs Fetterman, we are sorry, but we do not have the pattern in a written format, not only because our patterns are available in several languages, and this way charts would be helpful for all those crafters, but also because they show visually not only the how to do one stitch after the other, but also the placement of stitches in relation to each other, and how the rows should follow each othe. We have a number of videos explaining how to read charts, like : THIS. And don't forget, you can always ask for help, in person in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Crafting!

07.07.2019 - 17:13