DROPS / 175 / 17

My Daisy by DROPS Design

Taske med hæklede firkanter i DROPS Paris.

Tags: blomst, firkant, tasker,
  • My Daisy / DROPS 175-17 - Taske med hæklede firkanter i DROPS Paris.
  • My Daisy / DROPS 175-17 - Taske med hæklede firkanter i DROPS Paris.
  • My Daisy / DROPS 175-17 - Taske med hæklede firkanter i DROPS Paris.
DROPS Design: Model w-654
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 36 cm i bredden og 45 cm i højden (målt fra bund til spids).
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100 g farve 01, abrikos
100 g farve 16, hvid
100 g farve 33, mellem rosa
50 g farve 41, sennep
50 g farve 20, lys rosa
50 g farve 27, fersken

DROPS HÆKLENÅL nr 5 – eller den nål du skal bruge for at få 14 stangmasker på 10 cm i bredden. En firkant måler 12 cm i bredden og 12 cm i højden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


100% Bomuld
fra 9.95 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 9.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 9.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 89.55kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4. A.3 viser sammenhæklingen af tasken.

FIRKANTFARVER:
Luftmasker + 1.og 2. og 5.omgang er ens på alle firkanter.
3.og 4.omgang hækles i firkantens farve.

LUFTMASKER + 1.OMGANG: sennep
2.OMGANG: hvid
5.OMGANG: abrikos

FIRKANT 1: hækl 7 firkanter med mellem rosa.
FIRKANT 2: hækl 2 firkanter med fersken.
FIRKANT 3: hækl 4 firkanter med abrikos.
FIRKANT 4: hækl 2 firkanter med lys rosa.

FARVESKIFT -TIPS:
For at få en pæn overgang ved farveskift hækles sidste kædemaske på omgangen med den nye farve således: Stik nålen ind i første luftmaske fra begyndelsen af omgangen, slå om med den nye farve og træk omslaget gennem masken på nålen. Hæft trådene løbende.
----------------------------------------------------------

TASKE:
Tasken består af 15 firkanter med 4 forskellige farvekombinationer - læs FIRKANTFARVER.

FIRKANT:
Hækl på nål 5 med Paris. Hækl A.1 - læs FARVESKIFT-TIPS. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!

MONTERING:
Læg firkanterne ud med rigtige numre som vist i A.2 (stiplet linje viser firkanterne som bukkes ind på bagsiden, de andre firkanter lægges dobbelt). Firkanterne hækles sammen til remser, først diagonalt i den ene retning, derefter diagonalt den anden retning. Hækl dem sammen i remser således:

Læg 2 firkanter sammen vrang mod vrang, og hækl gennem begge lag med abrikos således - se A.3 (A.3 viser hjørnerne af 4 firkanter):
1 fastmaske om hjørnet, * 4 luftmasker, 1 fastmaske om næste luftmaskebue *, gentag fra *-* frem til hjørnet (= 5 luftmaskebuer), hækl 4 luftmasker (= overgangen til de næste 2 firkanter). Fortsæt på samme måde til alle firkanter er hæklet sammen på tværs. Klip tråden for hver remse.

HÆKLET KANT:
Der hækles til sidst en kant rundt om åbningen på tasken med abrikos således: Start i det ene hjørne øverst i spidsen. Hækl * 1 fastmaske om luftmaskebuen i hjørnet, 4 luftmasker, 1 fastmaske om samme hjørne, 4 luftmasker, (1 fastmaske om næste luftmaskebue, 4 luftmasker), gentag fra (-) frem til næste hjørne på tasken *, gentag fra *-* langs de 3 næste sider, afslut med 1 kædemaske i første fastmaske i begyndelsen af omgangen.

SNOET SNOR:
Klip 4 tråde abrikos + 2 tråde mellem rosa à 4 meter. Sno dem sammen til de gør modstand, læg snoren dobbelt og lad den tvinde sig sammen. Bind en knude i hver ende. Lav 1 snor til på samme måde.
Træk den ene snor gennem luftmaskebuen i hjørnet i spidsen af den ene side af tasken - træk snoren som vist i A.4 (A). Træk den anden snor på samme måde, men i spidsen af den anden side af tasken. Derefter trækkes den første snor gennem den anden snor som vist i A.4 (B), bind enderne på snoren sammen og gør det samme med snoren i den anden side.

Diagram

symbols = kædemaske
symbols = luftmaske
symbols = fastmaske om luftmasken/luftmaskebuen
symbols = stangmaske om luftmaskebuen
symbols = halvstangmaske om luftmaskering
symbols = hækl 3 dobbeltstangmasker om luftmasken, men vent med sidste omslag og gennemtræk på hver af disse dobbeltstangmasker, lav et omslag om nålen og træk dette gennem alle masker på nålen.
symbols = hækl 4 luftmasker og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske - se punkt på cirklen, omgangen starter og slutter her
symbols = luftmaskebue fra sidste omgang på firkanten
symbols = 4 luftmasker
symbols = fastmaske om 2 luftmaskebuer
diagram
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 175-17) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (15)

country flag Janette Gwillim 04.08.2021 - 10:47:

Re, picture instructions versus written. I personally like the picture instruction, I do not see how they cannot be followed, you look at the picture and do what it shows, please continue with pictorial instructions. Thank you Janette

country flag Alyson 08.02.2021 - 05:34:

Hello!!! First of, thank you so much for sharing this beautiful project! It was so much fun making it and it was so easy to follow the diagram! Loved the end result, the only thing I'm struggling with is with doing the strap! Is there any way I can get assistance with it?! I just don't understand the instructions :) maybe you have a video? Thank you in advance!

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 11:00:

Dear Alyson, make 2 twisted cords and insert one of both = A in A.4 in one of the top corner of one side of the bag, at the same time, the 2nd cord (= B) should be inserted as shown in diagram - repeat on the other end of bag. Hope this will help. Enjoy!

country flag Eline 17.08.2020 - 10:52:

Super duidelijke video's en hele leuke tas! 👌😍 Spijtig dat ik geen foto kan uploaden van het resultaat...

country flag Carolyn A Noel 13.07.2020 - 16:25:

Do you have a written pattern for DROPS 175-17 also what kind of yarn is it made from

user icon DROPS Design 14.07.2020 kl. 07:47:

Hi Carolyn, We do not have a written pattern for this piece at the moment. The Paris yarn is 100% cotton. Happy crafting!

country flag Darlene A Fetterman 16.09.2019 - 05:46:

I am not Pamela there is no PAMELA in the comments and no one asked the same questions as I did. I do not like reading charts Here is my question again Why can none of you Stunning patterns be written up so people who don't want to or can't follow charts Thank you Dar

user icon DROPS Design 16.09.2019 kl. 11:46:

Dear Mrs Fetterman, sorry for using the wrong name, previous answer has been edited. The DROPS patterns are knitted and crocheted by thousands and thousands of people  around the world. We understand however that in certain countries, with different knitting/crochet traditions than Scandinavia, our patterns might be written in a way that differs from what some are used to. But of course we want everyone to understand our patterns, so that’s why we have created an extensive library of tutorial videos as well as step by step lessons that explain how to follow the techniques we use and how to read the diagrams in our patterns - see our FAQ. Give them a try!

country flag Darlene A Fetterman 07.07.2019 - 06:34:

Why can none of you Stunning patterns be written up so people who don't or can't follow charts Thank you dar

user icon DROPS Design 07.07.2019 kl. 17:13:

Dear Mrs Fetterman, we are sorry, but we do not have the pattern in a written format, not only because our patterns are available in several languages, and this way charts would be helpful for all those crafters, but also because they show visually not only the how to do one stitch after the other, but also the placement of stitches in relation to each other, and how the rows should follow each othe. We have a number of videos explaining how to read charts, like : THIS. And don't forget, you can always ask for help, in person in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Crafting!

country flag Anita 18.06.2019 - 13:57:

Gefällt mir sehr gut, angenehm für zwischendurch weil einfaches Design 🧶 😁

country flag Anita 19.11.2018 - 13:19:

Gostei muito deste site, o modelo é lindo, vou tentar fazer tenho certeza que conseguirei pois as explicações são excelentes e compreensíveis.\r\nObrigado. aqui do Brasil.

country flag Päivi 20.04.2018 - 11:04:

I made a bag of this model, it looks as sunny as summer

country flag Annie Ricard 14.05.2017 - 21:39:

Je viens de le terminer, les explications sont très claires. Le résultat est similaire au modèle. Je suis satisfaite, merci

Kommentere opskrift DROPS 175-17

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.