Walking on Sunshine by DROPS Design

Gehaakte DROPS sokken met kantpatroon van "Fabel". Maat 35 - 43

Trefwoorden: kantpatroon, sokken
DROPS design: Model nr. fa-343
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/43
Soklengte: ongeveer 22 - 24 - 27 cm
Sokhoogte: ongeveer 32 - 35 - 37 cm

Materiaal: DROPS FABEL van Garnstudio
150 gr voor alle maten in kleur nr. 111, mosterdgeel

DROPS HAAKNLD 2 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 28 stk in de breedte x 16 stk in de hoogte en 28 v in de breedte x 35 v in de hoogte = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.29 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 2.29 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.45 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.65 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 6.87€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

TIP VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk op de toer door 3 l. Eindig elke toer met 1 hv in 3e l van het begin van de toer. Keer op de hiel elke toer met v met 1 l.

PATROON:
Zie telpatronen A.1, A.2 en A.3.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st als volgt – begin 2 st voor de markeerder:
Haak 1 v/stk maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op haak), haak dan volgende v/stk maar haal bij laatste doorhaling de draad door alle lussen op de haak = 1 st geminderd.

MINDEREN VOOR DE HIEL:
TOER 1 (= goede kant): haak 19-22-22 v, er zijn 8-9-9 v nu over op de toer, minder 1 v - ZIE TIP VOOR HET MINDEREN = 20-23-23 v. Keer het werk.
TOER 2 (= verkeerde kant): haak 12-14-14 v, er zijn 8-9-9 v over op de toer, minder 1 v = 13-15-15 v, keer het werk.
TOER 3: haak 12-14-14 v, minder 1 v, keer het werk.
Herhaal de 3e toer 12-14-14 keer in totaal, dus tot alle st aan elke kant van de middelste 13-15-15 v op de hiel zijn geminderd.
----------------------------------------------------------

SOKKEN:
Haak 98-105-112 l met haaknld 2 mm en Fabel en vorm een ring met 1 hv in eerste l. * Haak 1 stk in elke van de eerste 6 l, sla 1 l over*, herhaal van *-* = 84-90-96 stk - LEES TIP VOOR HET HAKEN. Ga verder en haak als volgt: 12-15-18 stk, A.1A (= 5 stk), herhaal A.1B over de volgende 40 st (= 2 patroonherhalingen in de breedte), haak A.1C (= 15 stk), 12-15-18 stk. Ga zo verder in patroon, als A.1 een keer klaar is in de hoogte, ga dan verder met A.1 X. Minder TEGELIJKERTIJD bij een hoogte van 5-5-5 cm 1 st aan het begin en einde van de toer - LEES TIP VOOR HET MINDEREN. Herhaal dit minderen elke 2 cm nog 9-10-11 keer = 64-68-72 stk. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Haak tot het werk 25-27-29 cm meet. Ga nu verder over de hiel met v heen en weer over de eerste 13-15-15 stk op de toer en de laatste 14-16-16 stk op de toer. Haak 1 v in elke v tot er ongeveer 5-5½-6 cm is gehaakt over de hiel st. Plaats 1 markeerder, MEET NU HET WERK VANAF HIER!

Minder nu voor hiel - zie MINDEREN VOOR DE HIEL!
Haak na het minderen voor de hiel als volgt: 1 stk in elke van de 13-15-15 v op de hiel, haak 14-15-16 stk langs de zijkant van de hiel, 1 stk in elke van de 37-37-41 stk op de bovenkant van de voet en haak 14-15-16 stk langs de andere zijkant van de hiel = 78-82-88 stk op de toer. Plaats 1 markeerder aan elke kant van de middelste 33-37-41 stk op de bovenkant van de voet.

Haak dan in de rondte met stk op de onderkant voet en A.2 over de 33-37-41 stk op de bovenkant van voet en minder TEGELIJKERTIJD 1 stk aan elke kant van de 33-37-41 st op de bovenkant van de voet en herhaal dit minderen elke toer nog 11-11-12 keer (12-12-13 keer minderen in totaal) = 54-58-62 stk. Haak tot het werk 19-21-23 cm meet vanaf de markeerder op de hiel (= ongeveer 3-3-4 cm nog te haken tot het werk klaar is). Plaats 1 markeerder aan elke kant zodat er 27-29-31 stk zijn op de bovenkant van de voet en de onderkant van de voet.

Eindig als volgt: 1 toer met 1 v in elk stk, haak dan 1 v in elke v en minder TEGELIJKERTIJD 1 v aan elke kant van elke markeerder – ZIE TIP VOOR HET MINDEREN – en herhaal dit minderen elke toer nog 9-10-11 keer (10-11-12 keer minderen in totaal) = 14 v over. Haak op de volgende toer alle v 2 aan 2 samen. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven v, trek de draad aan en zet vast.

Eindig met een rand rondom de bovenkant van sok, haak volgens A.3. Hecht af als A.3 een keer in de hoogte is gehaakt. Haak nog een sok op dezelfde manier.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 15.03.2017
SOKKEN: Haak A.1C (= 15 stk) en NIET A.2C

Telpatroon

symbols = l
symbols = stk in stk
symbols = stk in stk/om l
symbols = v in stk
symbols = v om l
symbols = deze toer is al uitgelegd in het patroon en wordt niet nogmaals gehaakt, maar staat vermeld zodat u weet hoe de steken boven elkaar komen
diagram
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Extra 0-1242) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (7)

country flag Alexandra wrote:

There are some empty spaces between dc in 2nd row in the scheme. I should skip it, or no?

09.04.2022 - 19:49

DROPS Design answered:

Dear Alexandra, the scheme tries to fit in 2D a 3D pattern. This is why blank spaces are added: to fit in the scheme the space necessary for the higher number of stitches in the last rows. There are also some - symbols between some dc groups; these represent ch, which you should work over some dc; for example ch5 over 3 dc (these dc are skipped). Happy crochetting!

10.04.2022 kl. 19:55

country flag Pauline wrote:

Bonjour, je ne comprends pas comment faire le talon et les diminutions. Merci d'avance pour votre aide.

15.09.2021 - 19:02

DROPS Design answered:

Bonjour Pauline, le talon se crochète sur les 14-16-16 dernières brides à la fin des tours précédents + les 13-15-15 brides du début des tours = soit 5-5.5-6 cm en mailles serrées sur ces 27-31-31 brides. Crochetez ensuite les DIMINUTIONS TALON en suivant cette vidéo et, en même temps, le nombre de mailles indiqué pour votre taille dans ce modèle. Bon crochet!

16.09.2021 kl. 07:30

country flag Elfrieda wrote:

Na 27 cm sok gehaakt te hebben moet je beginnen aan de hiel. Moet je daarvoor eerst afhechten en dan aanhechten aan de 1ste steek van de laatste 16st op de toer?

04.09.2019 - 17:41

DROPS Design answered:

Dag Elfrieda,

Ja dat klopt, je haakt de hiel aan de achterkant, dus zodat het midden van de hiel midden achter komt.

08.09.2019 kl. 17:47

country flag Kyla Hill wrote:

I finished the heel decrease, the next steps tell me to dc 15, 16, 41, and 16. I can't figure out where they are supposed to go and now I'm not even sure if I have done anything correctly! I have a photo of where I am at on this, if that helps. Thank you in advance!

21.02.2019 - 03:18

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hill, after decrease for heel, work 1 st in each of the remaining 15 sts from heel, then work a total of 16 sts along the left side of heel, work 1 st in each of the 41 st for upper foot, a total of 16 sts along the right side of heel = there are now 88 sts and you have worked over all sts in the round for foot. Happy crocheting!

21.02.2019 kl. 10:19

country flag UneMailleEnLair wrote:

Merci pour ce joli modèle de chaussettes hautes. J'en ai fait une adaptation dans un fil de coton noir. A voir sur mon blog.

10.05.2017 - 10:58

country flag Manja wrote:

Het valt me op dat de 'naad' (overgang naar nieuwe toer) scheef loopt, dit is ook vrij logisch denk ik, omdat je telkens in 'de volgende' haakt, maar het ziet er niet zo mooi uit. Doe ik iets verkeerd, of hoort het zo?

27.08.2016 - 10:16

DROPS Design answered:

Hoi Manja. Je begint elke toer op dezelfde plek. De begin moet niet opschuiven. Plaats eventueel een markeerder zodat je weet waar de toer begint.

29.08.2016 kl. 11:51

country flag Beth Noll wrote:

I've gotten to the heel decrease portion of this pattern and I'm not able to make any sense of what I'm supposed to do after completing round 3. Can you please clarify how I am supposed to "Repeat 3rd row 12-14-14 times in total, i.e. Until all sts on each side of the middle 13-15-15 sc on heel are dec"?

03.06.2016 - 15:15

DROPS Design answered:

Dear Mrs Noll, repeat the row 3, ie work every row like this: 12-14 sc (see size) and dec 1 st (= crochet 2 sc tog) until all sts on each side have been worked - see also video below. Happy crocheting!

03.06.2016 kl. 15:33

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1242

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.