DROPS / 139 / 17

Granny Rose by DROPS Design

Gehaakte DROPS sloffen met strepen en oma vierkantjes van ”Paris”.

DROPS design: Model nr. W-444
Garengroep C
--------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/43
Slof lengte: 22 - 24 - 27 cm
Materiaal: DROPS PARIS van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 39, pistache
50 gr. kleur nr. 43 groen
50 gr. kleur nr. 59, licht oudroze
50 gr. kleur nr. 60, donker oudroze

DROPS HAAKNLD 4 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 17 v = 10 cm breed.
--------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: omavierkant, sloffen, vierkant,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

STREPEN:
* 2 toeren donker oudroze, 2 toeren licht oudroze, 2 toeren pistache, 2 toeren groen *, herhaal van *-*. LET OP: De eerste toer met donker oudroze wordt uitgelegd in het patroon.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 v als volgt: Steek de haak in de eerste v en haal de draad door, steek de haak in de volgende v en haal de draad door, maak 1 omsl en haal de draad door alle 3 lussen op de haak.
--------------------------------------------------------

SLOF:
Haak eerst het oma vierkant, haak dan de rest van de slof.

OMA VIERKANT:
Haak 6 l met haaknld 4 mm en licht oudroze en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 3 l, 2 stk in de l-ring, * 3 l, 3 stk *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 3 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Keer het werk.
TOER 2 (ga verder met donker oudroze): 3 l, 2 stk in de eerste l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus, * 1 l, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Keer het werk.
TOER 3 (ga verder met pistache): 3 l, 2 stk in de eerste l-lus, 1 l, * 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus, 1 l, 3 stk in de volgende l-lus, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus, 1 l en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer. Keer het werk.
TOER 4 (ga verder met groen): 3 l, 2 stk in de eerste l-lus, 1 l, * 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus, 1 l, 3 stk in de volgende l-lus, 1 l, 3 stk in de volgende l-lus, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 3 stk in dezelfde l-lus, 1 l, 3 stk in de volgende l-lus, 1 l en eindig met 1 hv in 3e l van het begin van de toer. Knip de draden af en zet vast.

ONDERKANT SLOF:
Haak met donker oudroze: 1 v in de hoek, dan 1 v in ieder stk en 1 v in iedere l langs een kant van het vierkant, eindig met 1 v in de hoek = 17 v. Haak dan 5-6-7 cm v in STREPEN – zie uitleg boven – heen en weer over deze st (keer iedere toer met 1 l). Knip de draden af en zet vast. Herhaal in spiegelbeeld aan de andere kant van het vierkant. Naai deze delen samen midden onder de voet - naai in de voorste lusjes van de laatste toer met v om een dikke naad te voorkomen onder de voet.

TEEN:
Haak met donker oudroze: 1 v in iedere st langs een kant van het vierkant op dezelfde manier als op de onderkant (= 17 v), haak dan 19-21-23 v langs de strepen van de onderkant van de voet = 36-38-40 v in totaal. Haak dan STREPEN en v in de rondte in totaal 5-6-7 toeren (begin iedere toer met 1 l en eindig iedere toer met 1 hv in de eerste l). Haak dan 5 toeren en minder 6 st gelijkmatig elke toer - LEES TIP VOOR HET MINDEREN = 6-8-10 v. Knip de draad af, rijg deze door de st langs de opening, trek de draad goed aan en zet vast.

HIEL:
Haak met donker oudroze: haak eerst 1 v in iedere van de buitenste 3 stk langs de laatste rand van het vierkant en 1 v in de l-lus in de hoek, haak dan 20-22-24 v langs de strepen op de onderkant van de voet, haak dan 1 v in de hoek op het vierkant en 1 v in iedere van de eerste 3 stk = 28-30-32 v. Haak STREPEN en v heen en weer – meerder TEGELIJKERTIJD op de 3e toer 1 v aan het einde van de toer door 2 v in de laatste v te haken. Herhaal dit meerderen aan het einde van iedere toer in totaal 6 keer (dus 3 keer aan iedere kant) = 34-36-38 v. Ga verder met v tot de hele slof ongeveer 22-24-27 cm meet. Knip de draad af, vouw de slof dubbel en naai samen met de zijkanten tegen elkaar middenachter op de hiel.
Eindig met 1 toer van v met donker oudroze langs de opening van de slof.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 139-17.