DROPS / 136 / 4

Sandrose by DROPS Design

Gehaakte DROPS sjaal met bloemen en golvende rand van ”BabyAlpaca Silk”.

DROPS design: Model nr. BS-014
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Afmeting: ongeveer 172 cm x 32 cm
Materiaal: DROPS BABYALPACA SILK van Garnstudio
250 gr. kleur nr. 7219, pistache

DROPS HAAKNLD 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 stk (10 stk-groepen in de breedte) = 10 cm.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: sjaal, techniek: kantpatroon, ruche, thema: bloem,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
1 STK-GROEP = haak [1 stk, 1 l] in 1 stk van de vorige toer (op de 1e toer in de l). Begin iedere stk-groep toer met 4 l (= 1e stk en 1e l) en eindig met 1 stk in het laatste stk, keer het werk.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Wordt heen en weer gehaakt.
Haak 345 l met BabyAlpaca Silk en haaknld 3.5 mm. Haak de 1e toer als volgt: haak 1 stk-groep - Lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN boven - in de 5e l van de haak. Haak dan als volgt: * Sla 1 l over, 1 stk-groep in de volgende l *, herhaal van *-* de rest van de toer, eindig met sla 1 l over, 1 stk in de laatste l, keer het werk = 172 stk-groepen en 1 stk. Haak dan stk-groepen heen en weer tot het werk 26 cm meet in de hoogte.

GOLVENDE RAND:
Haak dan een golvende rand als volgt:
TOER 1: Haak 1 l, * 1 v in de volgende l-lus, 2 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-*, eindig met 1 v in het laatste stk, keer het werk.
TOER 2: Haak * 1 stk-groep in de volgende v, sla 1 v over *, herhaal van *-* de rest van de toer, eindig met 1 stk in de laatste v, keer.
TOER 3: Haak * 1 stk-groep in elke van de volgende 2 stk-groepen, dan 1 stk-groep in de l-lus van de 2e stk-groep * (= 1 stk-groep gemeerderd om de stk-groep), herhaal van *-* de rest van de toer, eindig met 1 stk in het laatste stk, keer.
TOER 4: Haak als de 3e TOER. Knip de draad af en zet vast.
Haak toer 1 tot en met 4 langs de opzetrand aan de andere kant.

BLOEM:
TOER 1: Haak 31 l, 1 v in de 2e l van de haak, dan 1 v in iedere l, keer het werk.
TOER 2: Haak 1 stk-groep in iedere v, eindig met 1 stk in de laatste v, keer.
TOER 3: Haak 1 stk-groep in ieder stk, 1 stk-groep in iedere l-lus, eindig met 1 stk in het laatste stk, knip de draad af en zet vast.
Draai de spiraal tot een bloem en zet vast aan de achterkant.
Haak nog 2 bloemen op dezelfde manier maar begin met 41 en 51 l zodat deze bloemen groter worden. Naai de bloemen op de sjaal (zie foto).

BLOEM: zie model 0-827

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 136-4.