DROPS / 130 / 30

Countryside Stroll by DROPS Design

Gehaakte DROPS omslagdoek van "Cotton Viscose".

DROPS design: Model nr. N-134
--------------------------------------------------------
Maten:
Breedte aan de bovenkant: ongeveer 105 cm.
Lengte in het midden: ongeveer 50 cm.

Materiaal: DROPS COTTON VISCOSE
250 gr. kleur nr. 17, beige

DROPS HAAKNLD 3 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 1 bloemenvierkant meet ongeveer 12 x 12 cm.
Diagonaal van hoek tot hoek = ongeveer 17 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bloem, omslagdoek, vierkant,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

UITLEG VAN 1 DUBBEL STK-GROEP:
Haak 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 2 lussen op de haak,
haak nog 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 3 lussen op de haak,
haak nu nog 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 4 lussen op de haak, 1 omsl, haal de draad door alle 4 lussen op de haak.
--------------------------------------------------------

HEEL BLOEMENVIERKANT:
Haak 5 l met haaknld 3 mm en Cotton Viscose en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 8 v in de l-ring, eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.
TOER 2: 4 l, * 1 v in de volgende v, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer en eindig met 1 hv in de 2e l van het begin van de toer (= 8 l-lussen).
TOER 3: Haak in iedere l-lus als volgt: 1 v, 4 stk, 1 v, eindig met 1 hv in de eerste v (= 8 blaadjes).
TOER 4: Vouw de blaadjes naar u toe en haak aan de achterkant hiervan als volgt: 1 v in 1e de v van 2e toer, 8 l (= 1 stk en 5 l), * 1 stk tussen de 2 volgende v van de 2e toer, 5 l *, herhaal van *-* over de hele toer, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer (= 8 l-lussen).

TOER 5: Haak in iedere l-lus als volgt: 1 v, 6 stk, 1 v, eindig met 1 hv in de eerste v (= 8 blaadjes).
TOER 6: Vouw de blaadjes naar u toe en haak aan de achterkant hiervan als volgt: 1 v in de 1e v van de 4e toer, 10 l (= 1 stk en 7 l), * 1 stk in het volgende stk van de 4e toer, 7 l *, herhaal van *-* over de hele toer, eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer (= 8 l-lussen).
TOER 7: Haak in iedere l-lus als volgt: 1 v, 8 stk, 1 v, eindig met 1 hv in de eerste v.
TOER 8: 3 l, 1 v in het 4e stk op het eerste blaadje, 3 l, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 dubbel stk in hetzelfde stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 omsl, haal de draad door de 3 lussen op de haak, 5 l, 1 dubbel stk-groep - ZIE UITLEG BOVEN - in het volgende stk op hetzelfde blaadje, * 3 l, 1 stk in het laatste stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in het 3e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 v in het 6e stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in het 1e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 dubbel stk-groep in het 4e stk op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 dubbel stk-groep in het 5e stk op hetzelfde blaadje *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, haak 3 l, 1 stk in het laatste stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in het 3e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 v in het 6e stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in het 1e stk op het volgende blaadje - dit wordt ook gehaakt om de 3 l-lus van het begin van de toer, 3 l, 1 hv aan de bovenkant van de 1e dubbel stk-groep.

TOER 9: 1 l, 1 v in de eerste 5-l-lus, 3 l, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 omsl, haal de draad door alle 3 lussen op de haak, 5 l, 1 dubbel stk-groep in dezelfde l-lus, ** 3 l [3 stk in de volgende l-lus, 1 l], herhaal van [-] in totaal 4 keer, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, haak in de 5-l-lus als volgt: 1 dubbel stk-groep, 5 l, 1 dubbel stk-groep **, herhaal van **-** in totaal 3 keer, 3 l, [3 stk in de volgende l-lus, 1 l], herhaal van [-] in totaal 4 keer, 3 stk in de laatste l-lus, 3 l, 1 hv aan de bovenkant van de eerste dubbel stk-groep.

HALF BLOEMENVIERKANT:
Haak 5 l met haaknld 3 mm en Cotton Viscose en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: Haak 8 v in de l-ring, eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.
Ga verder en haak het halve vierkant heen en weer als volgt:
TOER 2: 5 l, * 1 v in de volgende v, 4 l *, herhaal van *-* in totaal 4 keer en eindig met 1 hv in de volgende st (= 5 l-lussen), keer het werk.
TOER 3: 1 hv in de eerste l-lus, 3 l (= 1 stk), 1 stk en 1 v in dezelfde l-lus, ga verder en haak in iedere van de volgende 3 l-lussen als volgt: 1 v, 5 stk, 1 v, eindig met 1 v en 2 stk in de laatste l-lus (= 5 blaadjes), keer het werk.
TOER 4: 6 l (= 1 stk en 3 l), 1 stk tussen de eerste 2 blaadjes, * 7 l, 1 stk tussen de volgende 2 blaadjes *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 3 l en 1 stk in de 3e l van het begin van de vorige toer (= 5 l-lussen), keer het werk.

TOER 5: 1 hv in de eerste l-lus, 3 l (= 1 stk), 3 stk en 1 v in dezelfde l-lus, ga verder en haak in iedere van de volgende 3 l-lussen als volgt: 1 v, 8 stk, 1 v, eindig met 1 v en 4 stk in de laatste l-lus (= 5 blaadjes), keer het werk.
TOER 6: 6 l (= 1 dubbel stk en 2 l), 1 dubbel stk-groep - ZIE UITLEG BOVEN - in het eerste stk, 3 l, 1 stk in het laatste stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in het 3e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 v in het 6e stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in het 1e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 dubbel stk-groep in het 4e stk op hetzelfde blaadje, 5 l, 1 dubbel stk-groep in het 5e stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in het laatste stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in het 3e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 v in het 6e stk op hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in het 1e stk op het volgende blaadje, 3 l, 1 dubbel stk-groep in de 3e l van het begin van de vorige toer, 2 l, 1 dubbel stk in dezelfde l, keer het werk.
TOER 7: 6 l (= 1 dubbel stk en 2 l), 1 dubbel stk-groep in de eerste l-lus, 3 l, (3 stk in de volgende l-lus, 1 l), herhaal van (-) in totaal 4 keer, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, haak als volgt in de 5-l-lus: 1 dubbel stk-groep, 5 l, 1 dubbel stk-groep, 3 l, (3 stk in de volgende l-lus, 1 l), herhaal van (-) in totaal 4 keer, 3 stk in de volgende l-lus, 3 l, 1 dubbel stk-groep in de volgende l-lus, 2 l en 1 dubbel stk in de 4e l van het begin van de vorige toer. Knip de draad af en zet vast.


OMSLAGDOEK:
Haak 15 hele bloemenvierkantjes en 6 halve bloemenvierkantjes. Plaats ze samen volgens tekening M.1. Naai de vierkantjes samen met de zijkanten tegen elkaar met nette, kleine st of haak ze samen met v. Als u wilt, kunt u de omslagdoek afwerken met een toer van v rondom de hele omslagdoek.


Telpatroon


Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 130-30.