DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% gyapjú
minimum 1000.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 5000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 102-42
Méret: XS - S - M
A kutya méretei:
Mellkas: kb 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
A háta hossz: kb 24 – 32 - 40 cm
A kutyák méretei: XS = Chihuahua, S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel

Alapanyagok: DROPS KARISMA a Garnstudiótól
50-100-150 gramm a 18 sz, piros színből
50-50-100 gramm a 01 sz. törtfehér színből

DROPS körkötőtű, 3,5 mm vastag, (a legkisebb méretben szükség esetén kéthegyű kötőtű készlet), vagy olyan méret, amellyel a megfelelő kötéspróbát tartani tudjuk.

DROPS körkötőtű és kéthegyű kötőtűkészlet: 3 mm vastag

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% gyapjú
minimum 1000.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 5000.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

Kötéspróba: 22 szem x 30 sor harisnyakötéssel = 10 x 10 cm.

MINTA: Lásd az M.1- M.5-ös diagramot A diagramok a mintát a színe oldal felől mutatják.

BORDÁS MINTA: * 2 sima, 2 fordított. * Ismételjük a *-* közötti részt.
___________________________________________________________________

KUTYAKABÁT:
A darabot fentről lefelé haladva készítjük:
A kezdéshez szedjünk fel 52-72-92 szemet az 3 mm vastag körkötőtűre, a törtfehér fonalból. Kössünk a bordás mintával 6-8-10 cm-ig (= a nyakkivágás szegélye). Váltsunk a 3,5 mm vastag körkötőtűre (a legkisebb méretben kéthegyű kötőtűkre) és a következő módon folytassuk: 1 kör harisnyakötéssel, UGYANAKKOR szap 8-12-16 szemet egyenletesen elosztva = 60-84-108 szemünk lesz a kötőtűn a körben.
Folytassuk a mintával a következő módon:
XS méretben: Folytassuk a kötést az M.1, az M.3 jelű, és M.5 jelű mintával.
S méretben: Kössük at M.1, az, M.2, az M.3, az M.4-es és az M.5 jelű diagramok mintáit.
M méretben: Az M.1 jelű minta, az M.2 jelű minta egymás mellett 2 alkalommal, az M.4 jelű minta, és az M.5 jelű minta 2 alkalommal.
Ugyanakkor, amikor a darabunk kb 10-14-18 cm-es a köv módon osszuk szét a szemeket a mellső lábak helyének kialakításához: Láncoljunk le 1 szemet, kössük le a következő 11-11-23 szemet (a hasa alatt), majd csúsztassuk őket 1 szemtartóra (ez lesz a has alsó része), láncoljunk 1 szemet, majd folytassuk a mintával oda-vissza a maradék 47-71-83 szemen (=háta).
Amikor a darabunk 16-22-28 cm-es (a lábak nyílása kb 6-8-10 cm-es), csúsztassuk a szemeket egy másik szemtartóra.
Tegyük a has alatti szemeket vissza a kötőtáre, és kössük a mintát, amíg a darab ugyanakkora lesz, mint a háta része.
Tegyünk vissza minden szemeket ugyanarra a kötőtáre, és szedjünk fel mindkét oldalon 1 szemet az alsó és a felső darab között (a háta és a hasa alatti rész között = 60-84-108 szem. Fejezzük be a mintát és folytassuk a piros színű fonallal a teljes méretig. Amikor a darabunk 19-27-35 cm-es, a hasa alatt, láncoljuk le a középső 9-13-17 szemet. Ezután a darabot oda-vissza haladva fejezzük be- ugyanakkor mindkét oldalon, minden 2. sorban szemeket láncolunk le a köv módon: 2 szemet 1-2-3 alkalommal, 1 szemet 8-9-10 alkalommal, 2 szemet 1-2-3 alkalommal, és 3 szemet 1 alkalommal = 21-31-41 szem marad a kötőtűn a sorban. A darabunk kb 27-37-47 cm-es.

ÖSSZEÁLLÍTÁS: Csúsztassuk a maradék szemeket 3 mm vastag kéthegyű/kör kötőtűkre, szedjünk fel szemeket a leláncolt szél körül, úgy, hogy összesen 84-108-140 szem legyen a kötőtűn. Kössünk a bord mintával 2½ -3-3 cm-t, majd lazán láncoljuk le a szemeket.

A LÁBAK HELYE: Az egyik láb nyílása körül, a piros színű fonallal és a 3 mm vastag kötőtűvel szedjünk fel kb 36-44-52 szemet. Ezután kössünk bordás mintával 3-4-6 cm-ig, majd lazán láncoljuk el a szemeket: a sima szemeket simán, a fordított szemeket fordított szemekkel. Ism a másik láb nyílása körül.
Diagram

Diagram

symbols = törtfehér
symbols = piros
diagram

Minden mintánkhoz tartoznak oktató-videók, amik segítenek.

Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Nordic Paws

Carolyn, Canada

Nordic Paws

Kathryn, United Kingdom

Nordic Paws

Esther, Spain

Nordic Paws

Marsha

Nordic Paws

yarnymama, Australia

102-42 Nordic Paws

Chloe, Switzerland

102-42 Nordic Paws

Heather, Canada

Post a comment to pattern DROPS 102-42

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (88)

country flag Sandra Horforth írta:

I have the Nordic Paws pattern and making the largest size. I've done the rib but can't work out what M1, M2 2 times, M3, M4 and M5 2 times means. Can you please clarify

14.04.2024 - 16:33

A DROPS Design válasza:

Dear Sandra, these reference the charts after the written instructions; you can see how they are separated in brackets. You work one on top of the other. So, start with M.1 in the round, working each round upwards. Then start M.2. After finishing M.2, start at the first round of M.2 again and repeat the whole M.2 bracket. Then work M.3 and after M.3 work M.4. Now work M.5, which is also repeated like explained for M.2. Happy knitting!

14.04.2024 - 18:28

country flag Manuela Laßnig írta:

Gibt es dazu einen Link ich kann normal Norweger stricken allerdings in Hin und Rückreihen daran bin ich gescheitert

08.04.2024 - 15:13

A DROPS Design válasza:

Liebe Frau Laßnig, man braucht Öffnungen für die Beinen, deshalb muss die Arbeit geteilt werden und separat für einpaar cm in Hin- und Rücreihen gestrickt werden. Siehe dieses Video oder dieses Video je nach Sie stricken, um zu wissen, wie man die Rückreihen strickt (beachten Sie nur, daß das Muster wie zuvor in der Höhe passt). Viel Spaß beim Stricken!

08.04.2024 - 15:34

country flag Manuela Laßnig írta:

Hallo meine Frage ist : wird ab den 10cm bei. Kleinsten Modell das Muster in Hin und Rückreihen gestrickt ?Weil ich die Anleitung ab diesemPunkt nicht verstehe. Danke

08.04.2024 - 14:48

A DROPS Design válasza:

Liebe Frau Laßnig, nach 10 cm (1. Größe) strickt man die Verteilungsreihe, dh ketten Sie die 1. Masche der Runde für das 1. Bein ab, dann stricken Sie die nächsten Maschen wie zuvor (Magen), ketten sie die nächste Masche ab (2. Bein) und dann stricken Sie die nächsten Maschen genauso wie zuvor. Jetzt stricken Sie die Maschen vom RÜckenteil in Hin- und Rûckreihen, markieren Sie die 1. Masche + die letzte Masche vom Rückenteil im Diagram, und so stricken Sie weiter, die Rückreihen lesen Sie links nach rechts. Viel Spaß beim Stricken!

08.04.2024 - 15:30

country flag Manuela Laßnig írta:

Hallo meine Frage wäre wird das Muster wirklich in hin und rückreihen gestrickt? Danke

07.04.2024 - 20:56

A DROPS Design válasza:

Siehe unten :)

08.04.2024 - 08:30

country flag Manuela Laßnig írta:

Hallo meine Frage wäre wird das Muster wirklich in hin und rückreihen gestrickt? Danke

07.04.2024 - 16:22

A DROPS Design válasza:

Liebe Frau Laßnig, das Muster stricken Sie zuerst in der Runde, dh vor der Verteilung für die Beinen, dann wird man das obere und das untere Teil separat in Hin- und Rückreihen (mit Muster) stricken, dann strikt man das Muster wieder in der Runde (nach der Öffnung für die Beinen). Viel Spaß beim Stricken!

08.04.2024 - 08:18

country flag Marjon Smulders írta:

Beste, Graag wil ik u iets vragen over Nordic paws. Ik heb de grootste maat gemaakt met de aangegeven garen (karisma) en naalddikte (3,5). Helaas is hij net iets te strak. Als ik een ander garen gebruik met een dikkere naald zou hij dan groter uitvallen? Welk garen raad u dan aan? Of kan ik meer steken opzetten, hoe kan ik dat uitrekenen zodat het patroon nog klopt? Ik hoop dat u mij kunt helpen. Vriendelijke groet Marjon

27.12.2023 - 20:31

A DROPS Design válasza:

Dag Marjon,

Het beste is om ervoor te zorgen dat je dezelfde stekenverhouding hebt als aangegeven in het patroon. Dus pas de naalddikte aan zodat je dezelfde stekenverhouding hebt. Als je een andere stekenverhouding hebt, bijvoorbeeld 17 steken = 10 cm, dan zou je op basis van dit aantal steken om kunnen rekenen hoeveel je op moet zetten, meerderen etc. Je hebt dan namelijk 1,7 steek per 1 cm nodig en in het patroon 2,2 steek per 10 cm. Maar je moet ook uitkomen met het ingebreide patroon, dus je moet ook rekening houden met het aantal herhalingen in de breedte en de hoogte, etc.

07.01.2024 - 13:48

country flag Dalreen írta:

Hello, I'm fairly new to knitting, so even after reading the comments, I don't understand this part, "At the same time when the piece measures 14cm split the piece for the forelegs as follows: bind off 1 st, put 11 sts on a stitch holder (= underneath the stomach), bind off 1 st, and continue the pattern working back and forth on needle over the remaining 47-71-83 sts (= back piece)." Could you please explain thoroughly? I'm also not knitting in the round. Thanks, Dalreen

20.12.2023 - 00:48

A DROPS Design válasza:

Hi Dalreen, You now go from knitting in the round to knitting back and forth. But first work the round as described - bind off 1 stitch, then place 11 stitches on a stitch holder (working them first so you don't have to cut the yarn - then bind off the next stitch. This separates the tummy piece from the sides and back. Continue working in the same direction, until you come to the first bound-off stitch. Then turn and work back to the second bound off stitch, turn, etc. Hope this helps and Happy Christmas!

20.12.2023 - 06:42

country flag Irina Peshkina írta:

I knitted this jamper for me sister's dog Happy. Amazing pattern!

04.12.2023 - 10:49

country flag LaetiKv írta:

Je pense qu'il faudrait modifier le nombre de mailles à mettre en attente pour l'abdomen de la taille S car le nombre de mailles à mettre en attente est le même pour les tailles XS et S. Il vaudrait mieux faire 11-17-23 m.

04.08.2023 - 09:25

country flag Giada írta:

Salve, quando il lavoro misura 10 cm dovrei dividere le maglie per le zampe anteriori ma come faccio? Perché avendo 60 maglie se faccio i 2 intrecci e metto da parte le maglie per la pancia mi risulterebbero solo 45 maglie e non 47 e così non potrei seguire il motivo. Grazie

07.04.2022 - 23:27

A DROPS Design válasza:

Buonasera Giada, con 60 maglie a 10 cm deve intrecciare 1 maglia e mettere in sospeso 11 maglie (= 48 maglie rimaste), intrecciare 1 maglia e lavorare sulle altre 47 maglie. Buon lavoro!

08.04.2022 - 22:49