DROPS Baby / 13 / 20

DROPS Baby 13-20 by DROPS Design

DROPS Gehaakt babydekentje van 2 draden ”Alpaca”

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: ca 65 x 80 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
300 gr nr. 0100, natuur

DROPS Haaknld nr. 4,5 - of de haaknld, die u nodig hebt voor 1 vierkantje van ca 14 x 14 cm gehaakt van 2 draden Alpaca. Haak een proeflapje!

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: babydeken, techniek: kantpatroon, thema: bloem, vorm: ruit/vierkant,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Het dekentje is samengesteld uit 20 gehaakte vierkantjes.

1 Vierkantje:
Haak met haaknld nr. 4,5 en 2 draden Alpaca 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: 3 l (= 1 stk), * 1 l, 1 stk om de ring *, herhaal steeds *-* in totaal 7 keer en eindig af met 1 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de tr (= 8 stk op de tr).
2e tr: 3 l (= 1 stk), * 3 l, 1 stk in het volgende stk *, herhaal steeds *-* in totaal 7 keer en sluit af met 3 en 1 hv in de 3e l van het begin van de tr (= 8 stk op de tr).
3e tr: haak als volgt in elk l-boogje: 1 v, 1 l, 1 stk, 1 l, 1 dubb-stk, 1 l, 1 dubb-stk, 1 l, 1 stk, 1 l en 1 v. Eindig met 1 hv in de 1e v van het begin van de tr (= 8 bladen op de tr).
4.tr: 4 l (= 1 dubb-stk = 1e hoekje), * 5 l, 1 v op het volgende blad (tussen de 2 dubb-stk), 4 l, 1 v op het volgende blad, 5 l, 1 dubb-stk tussen de 2 v tussen 2 bladen *, herhaal steeds *-* in totaal 4 keer maar eindig met 1 hv in de 4e l van het begin van de tr (in plaats van 1 dubb-stk tussen 2 bladen) = 12 boogjes om het vierkantje en 1 dubb-stk in elk hoekje.
5e tr: haak in het dubb-stk van het hoekje als volgt: 4 l (= 1 dubb-stk), 2 l, 1 driedubb-stk, 2 l en 1 dubb-stk. Haak verder 4 dubb-stk in elk boogje en 1 dubb-stk op elke blad. In de dubb-stk van de overige 3 hoekjes 1 dubb-stk, 2 l, 1 driedubb-stk, 2 l en 1 dubb-stk haken. Sluit de tr af met 1 hv in de 4e l van het begin van de tr. Knip de draden door en hecht af.

Samenstelling: haak de vierkantjes samen volgens het Diag.1 (dwz haak 1 v in ca elke 3e dubb-stk). Haak eerst de vierkantjes samen van boven naar beneden en vervolgens in de breedte, zodat u 5 stroken met 4 vierkantjes in de breedte krijgt.

Gehaakte rand: haak vervolgens met haaknld nr. 4,5 en 2 draden Alpaca een tr van l-boogjes langs de rand van het dekentje als volgt: 1 v in het driedubb-stk in het hoekje,* 6 l, ca 2 dubb-stk overslaan, 1 v in het volgende dubb-stk *, herhaal steeds *-* en sluit af met 6 l en 1 hv in de eerste v van het begin van de tr –maak 1 v in elk driedubb-stk in de 2 hoeken van elk vierkantje.

Telpatroon

= 1 l (losse)
= 1 v (vaste)

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Baby 13-20.