DROPS Polaris
DROPS Polaris
100% wol
vanaf 4.50 € /100g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.00€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Polar Night Hat

Gebreid muts / hipster muts in DROPS Polaris. Het werk wordt van boven naar beneden gebreid met tricotsteek en een rand in boordsteek.

DROPS 234-34
DROPS Design: Patroon po-124
Garengroep F of E + E
-------------------------------------------------------

S/M - L/XL
Voor hoofdmaat: ongeveer 54/56 - 58/60 cm

MATERIAAL:
DROPS POLARIS van garnstudio (behoort tot garengroep F)
200-200 g kleur 03, antraciet

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 12 MM.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 10 MM.
De techniek MAGIC LOOP kan gebruikt worden – in dat geval heeft u alleen een rondbreinaald nodig van 80 cm in elke maat.

STEKENVERHOUDING:
8 steken in de breedte en 10 naalden in de hoogte met tricotsteek = 10 x 10 cm.
LET OP: De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Polaris
DROPS Polaris
100% wol
vanaf 4.50 € /100g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.00€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

-------------------------------------------------------

UITLEG VOOR HET PATROON:
-------------------------------------------------------

MUTS – KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gebreid, van boven naar beneden.

MUTS:
Zet 12 steken op met breinaalden zonder knop maat 12 mm en DROPS Polaris – laat een draadeinde van ongeveer 20 cm over om later te gebruiken voor het in elkaar zetten. Voeg 3 markeerdraden in met 4 steken tussen elke markeerdraad.
NAALD 1: * Brei recht tot er 1 steek over is voor de markeerdraad, maak 1 omslag, 2 recht, maak 1 omslag*, herhaal van *-* tot het einde van de naald (6 steken gemeerderd).
NAALD 2: * Brei recht tot de omslag, haal de omslag af en zet hem gedraaid terug, brei dan de steek recht in de voorste lus (de steek draait naar rechts), 2 recht, brei recht in de achterste lus van de volgende omslag (de steek draait naar links) *, herhaal van *-* tot het einde van de naald.
Herhaal naalden 1 en 2 in totaal 4-5 keer = 36-42 steken. Het werk meet ongeveer 8-10 cm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

MAAT S/M:
Brei naalden 1 en 2 een keer maar meerder alleen op 2 van de markeerdraden = 40 steken.

BEIDE MATEN:
= 40-42 steken. Ga verder met tricotsteek maar zonder verdere meerderingen tot het werk 21-22 cm meet.
Keer de muts binnenstebuiten en brei recht aan de verkeerde kant voor 4 cm.
Ga verder met breinaalden zonder knop maat 10 mm. Brei 8 cm boordsteek (1 recht, 1 averecht). Kant af met recht boven recht en averecht boven averecht, zorg ervoor dat de afkantrand niet strak is.
De muts meet ongeveer 33-34 cm vanaf de opzetrand. Keer het werk weer naar de goede kant en vouw de omslag naar boven aan de buitenkant.

AFWERKING:
Gebruik het draadeinde om de opening op de bovenkant van de muts dicht te maken.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 234-34

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (16)

country flag Sharon Hunt-Edwards wrote:

Hello, I would have worked the pattern as written until my Polaris yarn became scrap yarn and it would not have worked. Hopped onto ravelry got som help and am finished the increases after trying for about 3 days and am not a beginner knitter. Have knitted complicated lace patterns . Am one happy knitter. So I would agree with FS that the pattern as written is notcorrect.

27.02.2024 - 19:30

country flag FS wrote:

Sorry but you are wrong. Try knitting it or charting it and you will see. (k3 yo k1 k1 yo) x3 is 15 sts not 12 and doesn't put the yo either side of the markers. k3 yo k1 sm k1 yo k2 yo k1 sm k1 yo k2 yo k1 sm will work but is 5 increases not 6. There needs to be k1 yo after the 1st/last marker as well. Either you do this at the start of round 1 or you go into round 2 and do it there. In this case the pattern needs to specify that.

27.02.2024 - 18:55

country flag FS wrote:

The instructions for round 1 do not work. This has been mentioned above by Sharon HUnt. Your response to her question does not work either. In fact, it is even more incorrect. Round 1 should be * K1, yo, k to 1 st before marker, yo, k1 * repeat from * to * three times in total. In your reply to her question about the stitch count of the smaller size you say increase twice but the pattern says only once

27.02.2024 - 11:54

DROPS Design answered:

Dear Fs, in the previous answer, the markers were supposed to be inserted after the first 4 sts then after every 4th stitch, then you increase on each side of 2 sticches (where the marker is between these both stitches), so that you work: *K3, YO, K1 (last of the 4th st before 1st marker), K1 (first of the 4 sts after marker), YO*, after you have worked from *-* you have 3 sts left before next marker, repeat from *-*. On next repeat, you will work the same way with 1 extra st before each increase, ie; *K4, YO, K2 (with marker between both K2), YO*, and so on. Happy knitting!

27.02.2024 - 13:39

country flag Sharon Hunt-Edwards wrote:

As the increases er completed on row 2. The marker remains at its original position? Correct. Thanks

26.02.2024 - 11:36

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hunt-Edwards, let the marker follow piece so that the increase will be worked on either side of the markers (on each side of the 2 sts with the marker inbetween); work the rounds 1+2 a total of 4-5 times, this means you will work a total of 8-10 rows increasing every other round (every time you work round 2). Happy knitting!

26.02.2024 - 13:58

country flag Sharon Hunt wrote:

Hello is there a mistake in this pattern. The pattern says to knit row 1 and to 4-5 times and the amount of sts on the needle should be 42. Then ie says further to knit 1 more time and the sts count is 40. Last part of the increase says the final stitch count is 40. Which is it? Please note this is an additional question. Hope i don’t be designated as as a spammer. Am make the largest size.

26.02.2024 - 06:59

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hunt, in the first size you get 36 sts then increase only 4 sts (at 2 markers only) to get 40 sts; but in the 2nd size, you get 42 sts after the increases are done. So in the larger size when you get 42 sts just work without increasing anymore until piece measure 22 cm. Happy knitting!

26.02.2024 - 10:03

country flag Sharon HUnt wrote:

Hello Drops am not understanding roun one in this pattern. The pattern says to knit until l sts before the maker, make 1 yarn over, knit 2, make 1 yarn over*, repeat from *-* I end up on the next group of sts. without completing the repeat. Seems like something is not quite correct here. Not sure what am doing wrong. Thanks for your help.

25.02.2024 - 12:47

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hunt, you have inserted 3 markers like this (4 sts, 1 marker) x 3; work now as follows: (knit 3, 1 yo, k2 (marker is between these 2 sts), YO), repeat from (to) to the end of the round. Happy knitting!

26.02.2024 - 09:26

country flag Luisa wrote:

C’è un errore: GIRO 1: * lavorare a diritto fino a quando rimane 1 maglia prima del segnapunti, 1 gettato, 2 maglie diritto, 1 gettato *, ripetere *-* fino alla fine del giro (6 aumenti). sono 5 aumenti non 6, manca il gettato dopo la prima maglia del giro

23.01.2024 - 20:33

DROPS Design answered:

Buonasera Luisa, gli aumenti sono corretti, si lavorano 3 ripetizioni sul giro. Buon lavoro!

17.03.2024 - 19:00

country flag Emmanuelle Poirier wrote:

Concernant la grosseur de l'aiguille, vous mentionner des aiguilles no 12. Est-ce que vos mesure sont en mm ou en us? Car je cherche des 12us et ne trouve pas cette grosseur. Merci

27.01.2023 - 12:46

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Poirier, dans les modèles français, c'est le système métrique qui a été retenu pour la taille des aiguilles - vous pouvez filtrer les modèles par nombre de mailles pour 10 cm (plus simple car la taille des aiguilles dépend aussi de la tension de chacune). Bon tricot!

27.01.2023 - 14:23

country flag Mari wrote:

Når jeg vrenger lua til rettsiden på slutten, så "hopper" den fire cm lange, vrange stripen som er strikket etter den første vrengingen med opp og er synlig under vrangborden. Hvordan unngår dere det?

28.12.2022 - 21:53

DROPS Design answered:

Hej Mari, gør det noget? ... du kan evt strikke en vrangpind inden du vender, da vil det blive en glatpind i kanten.

04.01.2023 - 12:18

country flag Laura wrote:

Cuando aumento me quedan agujeros en las lazadas, el patrón es así o lo estoy haciendo mal? Si lo estoy haciendo mal, qué puedo hacer para que no queden agujeros? Gracias de antemano

25.10.2022 - 19:16

DROPS Design answered:

Hola Laura, para evitar que se formen agujeros hay que tener el hilo muy tenso al trabajar las lazadas.

06.11.2022 - 23:46