Clue #5 - Laten we hem een gezicht geven!

Het is eindelijk tijd om het rendier een gezicht te geven. Volg onze tips - of ontwerp uw rendier in uw eigen stijl. Alles is mogelijk!

Vergeet niet dat, als u twijfelt, u onderaan de clue een lijst met bronnen kunt vinden, en dat u tevens vragen achter kunt laten voor onze experts met het formulier aan de onderkant van de pagina.

We hopen van harte dat u ervan genoten heeft deze trui met ons te breien - zorg ervoor dat u afbeeldingen stuurt van uw trui naar de KAL gallery!


Kindertrui

HAAR:
Hecht 3 franjes aan op zowel de voorkant als de achterkant van het hoofd.

1 franje = knip 2 draden van medium bruin (kleur e), elk ongeveer 8-9 cm. Leg de draden samen en haal ze om een steek op de bovenkant van het hoofd van het rendier, tussen het beige (kleur d) op het hoofd en het bruin (kleur e) op de geweien - midden van het hoofd. Zet er een dubbele knoop in. Hecht een andere franje aan, aan elke kant van de middelste franje – zie foto.

OGEN:
Maak 2 ogen met medium bruin (kleur e) als volgt: 1 oog: Knip 3 draden van ongeveer 40 cm. Maak 4 knopen om een naald 5 mm - zie telpatroon A.3 (dus maak 3 LOSSE knopen, maak nog 1 knoop en trek de draad aan op deze knoop = 1 knoop). Maak nog 1 oog. Plaats de ogen op de voorkant van het hoofd van het rendier, net boven het lichtbeige deel - zie foto. Haal het draadeinde door het kledingstuk aan elke kant van een steek en knoop vast op de achterkant.

NEUS:
Maak een pompom met rood (kleur a), ongeveer 5-6 cm in diameter, denk erom dat u 2 draden over laat om de pompon mee aan te hechten. Hecht de pompon aan de voorkant van het hoofd van het rendier in het midden van het lichtbeige deel. Rijg het draadeinde door het kledingstuk aan elke kant van een steek en knoop samen op de verkeerde kant.

HALSKETTING ACHTERKANT (voor het achterpand met rendier):
Haak een toer van lossen van ongeveer 14 cm met haaknaald 4 mm en oker (kleur f). Plaats de halsketting over de hals van het rendier op het achterpand. Hecht de draadeinden af op de verkeerde kant van het kledingstuk.

NECKLACE VOORKANT:
Haak een toer van lossen van ongeveer 16-18 cm met haaknaald 4 mm en oker (kleur f). Rijg een rood hart of iets vergelijkbaars, op de toer van lossen en zet er een knoop in, zodat het hart in het midden van de toer blijft. Plaats de halsketting over de hals van het rendier op het voorpand. Hecht de draadeinden af op de verkeerde kant van het kledingstuk.

Diagram

= enkele knoop


Trui voor volwassenen

NEUS:
Maak een pompon met rood (kleur a) van ongeveer 7 cm in diameter. Vorm de pompon in een ovaal, zodat het ongeveer 7 cm bij 5 cm is; denk erom dat u 2 draden over laat om de pompon mee aan te hechten. Plaats de pompon op de voorkant van het hoofd van het rendier, net boven het midden van het lichtbeige deel – zie foto. Rijg het draadeinde door het kledingstuk aan elke kant van een steek en knoop samen op de verkeerde kant.

OGEN:
Maak 2 ogen met medium bruin (kleur e) als volgt: 1 oog: Knip 3 draden van ongeveer 40 cm. Maak 4 knopen om een naald 5 mm - zie telpatroon A.3 (dus maak 3 LOSSE knopen, dan nog 1 knoop en trek de draad aan op deze knoop = 1 knoop). Maak nog 1 oog. Plaats de ogen op de voorkant van het hoofd van het rendier, net boven het lichtbeige deel - zie foto. Rijg het draadeinde door het kledingstuk aan elke kant van een steek en knoop samen op de verkeerde kant.

HAAR:
Hecht 4 franjes aan voor het haar op zowel de voorkant als de achterkant van het hoofd.

1 franje = knip 2 draden medium bruin (kleur e) van ongeveer 8-9 cm. Leg de 2 draden samen, rijg ze om een steek op de bovenkant van het hoofd, tussen het beige (kleur d) op het hoofd en het medium bruin (kleur e) op de geweien – het midden van het hoofd zelf. Maak een dubbele knoop. Hecht de andere franjes op dezelfde manier aan – zie foto.

HALSKETTING OP DE VOORKANT:
Haak een toer van lossen van ongeveer 18-19 cm met haaknaald 4 mm en oker (kleur f). Rijg een rood hart of iets vergelijkbaars op de toer van lossen en zet een knoop, zodat het in het midden van de toer blijft. Plaats de halsketting over de hals van het rendier op het voorpand. Hecht het draadeinde af op de verkeerde kant van het kledingstuk.

HALSKETTING OP DE ACHTERKANT:
Haak een toer van lossen van ongeveer 15 cm met haaknaald 4mm en oker (kleur f). Plaats de halsketting over de hals van het rendier op het achterpand. Hecht het draadeinde af op de verkeerde kant van het kledingstuk.

SNEEUW:
Maak ongeveer 16 knopen met naturel (kleur b) voor de sneeuw. 1 knot: Knip 1 draad af van ongeveer 40 cm. Maak 4 knopen om naald 5.5 mm - zie A.3 (dus maak 3 LOSSE knopen, maak nog 1 knoop en trek de draad aan op deze knoop = 1 knoop). Plaats de sneeuwvlokken op de bovenkant het deel van de pas, dus 4 sneeuwvlokken op het voorpand, 5 sneeuwvlokken op het achterpand, 4 sneeuwvlokken op de linker mouw en 3 sneeuwvlokken op de rechter mouw. Rijg het draadeinde door het kledingstuk aan elke kant van een steek en knoop samen op de verkeerde kant.

Telpatroon

= enkele knoop

Klaar

We zijn helemaal klaar! En we kunnen niet wachten om het resultaat van uw rendiertrui te bekijken. Zorg ervoor dat u hashtags gebruikt wanneer u uw afbeeldingen online plaatst: #DROPSChristmasKAL en #RedNoseJumper (als u de volwassen trui heeft gemaakt) of #RedNoseJumperKids (als u de kindertrui heeft gemaakt) – en vergeet niet om uw afbeeldingen naar de DROPS-Over gallery te sturen!


Heeft u hulp nodig?

Hier is een lijst van bronnen om het rendier een gezicht te geven!

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *