Hint #5 - Rudolf skal få et ansikt!

Nå er det endelig på tide å gi reinsdyret vårt et ansikt. Du kan enten følge våre tips, eller designe et ansikt som passer din stil. Alt er mulig!

Ikke glem at om du trenger hjelp så finner du mange nyttige hjelpemidler nederst på siden. Og skulle du ikke finne svar på det du lurer på der, kan du stille spørsmål i kommentarfeltet så vil vi hjelpe deg!

Vi håper du har hatt det gøy med å strikke denne genseren sammen med oss! Sørg for at du deler bilder av resultatet i KAL-galleriet.


Barnegenser

HÅR:
Fest 3 frynser til hår foran på hodet og 3 frynser bak på hodet.

1 frynse = klipp 2 tråder mellombrun (farge e) à ca 8-9 cm. Legg de 2 trådene sammen, trekk trådene rundt én maske øverst på hodet til reinsdyret mellom det beige (farge d) på hodet og det mellombrune (farge e) på geviret - midt på selve hodet. Knyt en dobbel knute. Fest en tilsvarende frynse på hver side av den midterste frynsen – se foto.

ØYNE:
Lag 2 øyne med mellombrun (farge e) slik: 1 øye: Klipp 3 tråder på ca 40 cm. Lag 4 knuter rundt en pinne 5 - se diagram A.3 (dvs lag 3 LØSE knuter, lag 1 knute til og stram tråden på denne knuten = 1 knute). Lag et øye til. Plassér øynene foran på hodet til reinsdyret, like over det lys beige partiet - se foto. Trekk trådendene gjennom plagget på hver side av en maske på genseren og knyt trådendene på vrangen.

SNUTE:
Lag en pompong med rød (farge a) på ca 5-6 cm i diameter, husk å la det stå igjen 2 tråder til å feste pompongen med. Fest pompongen foran på hodet til reinsdyret ca midt på det lys beige partiet ved å trekke trådendene gjennom plagget på hver side av en maske på genseren og knyt trådendene på vrangen.

HALSKJEDE BAK (gjelder bakstykke med reinsdyr):
Hekle en luftmaskerad på ca 14 cm på nål 4 med oker (farge f). Plassér halskjedet tvers over halsen til reinsdyret på bakstykket. Fest trådendene på vrangen av plagget.

HALSKJEDE FORAN:
Hekle en luftmaskerad på ca 16-18 cm på nål 4 med oker (farge f). Tre et rødt hjerte eller tilsvarende pynt på luftmaskeraden og knyt en knute slik at hjertet holder seg midt på luftmaskeraden. Plassér halskjedet tvers over halsen til reinsdyret på forstykket. Fest trådendene på vrangen av plagget.

Diagram

= knute

Voksengenser

SNUTE:
Lag en pompong med rød (farge a) på ca 7 cm i diameter. Klipp til pompongen slik at den får en oval form, slik at den blir ca 7 cm den ene veien og ca 5 cm den andre veien, men husk å la det stå igjen 2 tråder til å feste pompongen med. Plassér pompongen foran på hodet til reinsdyret litt lenger opp enn midt på det lys beige partiet – se foto. Trekk trådendene gjennom plagget på hver side av en maske på genseren og knyt trådendene på vrangen.

ØYNE:
Lag 2 øyne med mellombrun (farge e) slik: 1 øye: Klipp 3 tråder på ca 40 cm. Lag 4 knuter rundt en pinne 5 - se diagram A.3 (dvs lag 3 LØSE knuter, lag 1 knute til og stram tråden på denne knuten = 1 knute). Lag et øye til. Plassér øynene foran på hodet til reinsdyret, like over det lys beige partiet - se foto. Trekk trådendene gjennom plagget på hver side av en maske på genseren og knyt trådendene på vrangen.

HÅR:
Fest 4 frynser til hår foran på hodet og 4 frynser bak på hodet.

1 frynse = klipp 2 tråder mellombrun (farge e) à ca 8-9 cm. Legg de 2 trådene sammen, trekk trådene rundt én maske øverst på hodet til reinsdyret mellom det beige (farge e) på hodet og det mellombrune (farge d) på geviret - midt på selve hodet. Knyt en dobbel knute. Fest de andre frynsene på samme måte – se foto.

HALSKJEDE FORAN:
Hekle en luftmaskerad på ca 18-19 cm på nål 4 med oker (farge f). Tre et rødt hjerte eller tilsvarende pynt på luftmaskeraden og knyt en knute slik at hjertet holder seg midt på luftmaskeraden. Plassér halskjedet tvers over halsen til reinsdyret på forstykket. Fest trådendene på vrangen av plagget.

HALSKJEDE BAK:
Hekle en luftmaskerad på ca 15 cm på nål 4 med oker (farge f). Plassér halskjedet tvers over halsen til reinsdyret på bakstykket. Fest trådendene på vrangen av plagget.

SNØ:
Lag ca 16 knuter med natur (farge b) til snø. 1 knute: Klipp 1 tråd på ca 40 cm. Lag 4 knuter rundt en pinne 5,5 - se A.3 (dvs lag 3 LØSE knuter, lag 1 knute til og stam tråden på denne knuten = 1 knute). Plassér snøen på øvre parti av bærestykket, f.eks 4 snøfnugg på forstykket, 5 snøfnugg på bakstykket, 4 snøfnugg på venstre erme og 3 snøfnugg på høyre erme. Trekk trådendene gjennom plagget på hver side av en maske på genseren og knyt trådendene på vrangen.

Diagram

= knute

Ferdig!

Da er vi ferdige! Vi gleder oss til å se hvordan din genser ser ut. Vis oss gjerne ved å bruke disse hashtagene når du poster bilder på sosiale medier: #DROPSChristmasKAL og #RedNoseJumper (hvis du har laget voksengenseren) eller #RedNoseJumperKids (hvis du har laget barnegenseren) – og glem ikke å sende bildet ditt til DROPS-Along galleriet!


Trenger du hjelp?

Her er en liste med hjelpemidler som kan være nyttige når du skal gi reinsdyret et ansikt!

Skriv en kommentar eller et spørsmål til dette hintet

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felt er markert med *.