Ledtråd #5 - Rudolf ska få ett ansikte!

Nu ska vi äntligen ge Rudolf ett ansikte. Följ våra tips – eller gör din egen design så han passar till din stil. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Kom ihåg att om du blir osäker på något, så hittar du videor nederst på sidan som visar hur du gör. Du kan också ställa en fråga till våra experter, genom att skriva i formuläret nederst på sidan.

Vi hoppas verkligen att du har tyckt om att sticka den här tröjan tillsammans med oss – Kom ihåg att skicka bilder på din jultröja till vårt KAL-galleri!


Barntröja

HÅR:
Fäst 3 fransar till hår framtill på huvudet och 3 fransar bak på huvudet..

1 frans = klipp 2 trådar mellanbrun (färg e), à ca 8-9 cm. Lägg de 2 trådarna tillsammans, drag trådarna runt en maska överst på huvudet på renen mellan det beiga (färg d) på huvudet och det mellanbruna (färg e) på hornet - mitt på själva huvudet. Knyt en dubbel knut. Fäst en likadan frans på varje sida av den mittersta fransen – se foto.

ÖGON:
Gör 2 ögon med mellanbrun (färg e) så här: 1 öga: Klipp 3 trådar på ca 40 cm. Gör 4 knutar runt en sticka 5 - se diagram A.3 (dvs gör 3 LÖSA knutar, gör 1 knut till och strama tråden på denna knuten = 1 knut). Gör ett öga till. Placera ögonen framtill på renens huvud, precis över det ljus beiga partiet - se foto. Drag trådändarna genom plagget på varje sida av en maska på tröjan och knyt trådändarna på avigsidan.

MULE:
Gör en garnboll med röd (färg a), på ca 5-6 cm i diameter, kom ihåg att spara 2 trådar till att fästa garnbollen med. Fäst garnbollen fram på renens huvud ca mitt på det ljus beiga partiet genom att dra tråden genom plagget på varje sida av en maska på tröjan och fäst trådarna på avigsidan.

HALSBAND BAK (gäller bakstycke med ren):
Virka en luftmasksrad på ca 14 cm med nål 4 med ockra (färg f). Placera halsbandet tvärs över renens hals på bakstycket. Fäst trådändarna på avigsidan av plagget.

HALSBAND FRAM:
Virka en luftmasksrad på ca 16-18 cm på nål 4 med ockra (färg f). Trä ett rött hjärta eller liknande dekoration på luftmasksraden och knyt en knut så att hjärtat håller sig mitt på luftmasksraden. Placera halsbandet tvärs över renens hals på framstycket. Fäst trådändarna på avigsidan av plagget.

Diagram

= enkel knut

Vuxentröja

MULE:
Gör en garnboll med röd (färg a) på ca 7 cm i diameter. Klipp till garnbollen så att den får en oval form, så att den blir ca 7 cm åt det ena hållet och ca 5 cm åt det andra hållet, men kom ihåg att låta det vara kvar 2 trådar att fästa garnbollen med. Placera garnbollen fram på renens huvud lite längre upp än mitt på det ljus beige partiet – se foto. Drag trådändarna genom plagget på varje sida av en maska på tröjan och knyt trådändarna på avigsidan.

ÖGON:
Gör 2 ögon med mellanbrun (färg e) så här: 1 öga: Klipp 3 trådar på ca 40 cm. Gör 4 knutar runt om en sticka 5 - se diagram A.3 (dvs gör 3 LÖSA knutar, gör 1 knut till och strama tråden på denna knuten = 1 knut). Gör ett öga till. Placera ögonen fram på renens huvud, precis över det ljus beige partiet - se foto. Drag trådändarna genom plagget på varje sida av en maska på tröjan och knyt trådändarna på avigsidan.

HÅR:
Fäst 4 fransar till hår fram på huvudet och 4 fransar bak på huvudet.

1 frans = klipp 2 trådar mellanbrun (färg e) à ca 8-9 cm. Lägg de 2 trådarna tillsammans, drag trådarna runt en maska överst på renens huvud mellan det beige på huvudet och det mellanbruna (färg e) på hornet - mitt på själva huvudet. Knyt en dubbel knut. Fäst de andre fransarna på samma sätt – se foto.

HALSBAND FRAM:
Virka en luftmasksrad på ca 18-19 cm på nål 4 med ockra (färg f). Trä ett rött hjärta eller liknande dekoration på luftmasksraden och knyt en knut så att hjärtat håller sig mitt på luftmasksraden. Placera halsbandet tvärs över renens hals på framstycket. Fäst trådändarna på avigsidan av plagget.

HALSBAND BAK:
Virka en luftmasksrad på ca 15 cm på nål 4 med ockra (färg f). Placera halsbandet tvärs över renens hals på bakstycket. Fäst trådändarna på avigsidan av plagget.

SNÖ:
Gör ca 16 knutar med natur (färg b) till snö. 1 knut: Klipp 1 tråd på ca 40 cm. Gör 4 knutar runt en sticka 5,5 - se A.3 (dvs gör 3 LÖSA knutar, gör 1 knut till och strama tråden på denna knuten = 1 knut). Placera snön på övre partiet av oket, t.ex 4 snöflingor på framstycket, 5 snöflingor på bakstycket, 4 snöflingor på vänster ärm och 3 snöflingor på höger ärm. Drag trådändarna genom plagget på varje sida av en maska på tröjan och knyt trådändarna på avigsidan.

Diagram

= enkel knut

Färdig

Nu är vi klara med Jultröjan! Vi längtar efter att få se hur era jultröjor ser ut. Kom ihåg att använda hashtags när du delar dina bilder online: #DROPSChristmasKAL och #RedNoseJumper (om du stickar vuxentröjan) eller #RedNoseJumperKids (om du stickar barntröjan) – Kom också ihåg att skicka dina bilder till DROPS-Along galleriet!


Behöver du hjälp?

Här är en lista över videor som kan användas när du pyntar jultröjan!

Skriv en kommentar eller en fråga till denna ledtråd

Din mailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.