Ledetråd #5 - Rudolf skal få et ansigt!

Nu skal vi endelig give lille Rudolf et ansigt. Følg vores tips – eller giv dit rensdyr din egen design så han passer til din stil. Kun fantasien sætter grænser!

Husk at hvis du bliver usikker, så finder du videoer nederst på siden som viser hvordan du gør. Du kan også stille et spørgsmål til vores eksperter, ved at skrive i formularen nederst på siden.

Vi håber virkelig at du har nydt at strikke denne bluse sammen med os – Husk at sende billeder af din julebluse til vores KAL-galleri!


Børnebluse

HÅR:
Sæt 3 frynser til hår foran på hovedet og 3 frynser bag på hovedet.

1 frynse = klip 2 tråde mellembrun (farve e), à ca 8-9 cm. Læg de 2 tråde sammen, træk trådene rundt om én maske øverst på hovedet af rensdyret mellem det beige (farve d) på hovedet og det mellembrune (farve e) på geviret – midt på selve hovedet. Bind en dobbelt knude. Sy en tilsvarende frynse på hver side af den midterste frynse – se foto.

ØJNE:
Lav 2 øjne med mellembrun (farve e) således: 1 øje: Klip 3 tråd på ca 40 cm. Lav 4 knuder rundt om en pind 5 - se diagram A.3 (dvs lav 3 LØSE knuder, lav 1 knude til og stram tråden på denne knude = 1 knude). Lav et øje til. Sæt øjnene foran på hovedet af rensdyret, lige over det lys beige parti - se foto. Træk trådenderne gennem tøjet på hver side af en maske på blusen og bind enderne på vrangen.

DEN RØDE TUD:
Lav en pompon med rød (farve a), på ca 5-6 cm i diameter, husk at gemme 2 tråde til at hæfte pomponen med. Sy pomponen fast foran på hovedet til rensdyret ca midt på det lys beige parti ved at trække trådene gennem tøjet på hver side af en maske på blusen og bind trådene på vrangen.

HALSKÆDE bagpå (gælder bagstykke med rensdyr):
Hækl en luftmaskerække på ca 14 cm på nål 4 med okker (farve f). Sæt halskæden tværs over halsen af rensdyret på bagstykket. Hæft trådenderne på vrangen af tøjet.

HALSKÆDE FORAN:
Hækl en luftmaskerække på ca 16-18 cm på nål 4 med okker (farve f). Sæt et rødt hjerte eller et andet smykke på luftmaskerækken og bind en knude så hjertet holder sig midt på luftmaskekæden. Sæt halskæden tværs over halsen af rensdyret på forstykket. Hæft trådene på vrangen af tøjet.

Diagram

= enkel knude

Voksenbluse

DEN RØDE TUD:
Lav en pompon med rød (farve a) på ca 7 cm i diameter. Klip pomponen til så den får en oval form, så den bliver ca 7 cm den ene vej og ca 5 cm den anden vej, men husk at der skal være 2 tråde tilbage til at hæfte pomponen med. Placere pomponen foran på hovedet af rensdyret lidt længere op end midt på det lys beige parti – se foto. Træk trådene gennem tøjet på hver side af en maske på blusen og bind trådene på vrangen.

ØJNE:
Lav 2 øjne med mellembrun (farve e) således: 1 øje: Klip 3 tråde på ca 40 cm. Lav 4 knuder rundt om en pind 5 - se diagram A.3 (dvs lav 3 LØSE knuder, lav 1 knude til og stram tråden på denne knude = 1 knude). Lav et øje mere. Placere øjnene foran på hovedet til rensdyret, lige over det lys beige parti - se foto. Træk trådene gennem tøjet på hver side af en maske på blusen og bind trådene på vrangen.

HÅR:
Sæt 4 frynser til hår foran på hovedet og 4 frynser bag på hovedet.

1 frynse = klip 2 tråde mellembrun (farve e) à ca 8-9 cm. Læg de 2 tråde sammen, træk trådene rundt om én maske øverst på hovedet på rensdyret mellem det beige (farve d) på hovedet og det mellembrune (farve e) på geviret - midt på selve hovedet. Bind en dobbelt knude. Sæt de andre frynser fast på samme måde – se foto.

HALSKÆDE FORAN:
Hækl en luftmaskekæde på ca 18-19 cm på nål 4 med okker (farve f). Sæt et rødt hjerte eller andet pynt på luftmaskekæden og bind en knude så hjertet holder sig midt på kæden. Placer halskæden tværs over halsen på rensdyret på forstykket. Hæft trådene på vrangen af tøjet.

HALSKÆDE BAGPÅ:
Hækl en luftmaskerække på ca 15 cm på nål 4 med okker (farve f). Placer halskæden tværs over halsen til rensdyret på bagstykket. Sy trådenderne fast på vrangen af tøjet.

SNE:
Lav ca 16 knuder med natur (farve b) til sne. 1 knude: Klip 1 tråd på ca 40 cm. Lav 4 knuder rundt om en pind 5,5 - se A.3 (dvs lav 3 LØSE knuder, lav 1 knude til og stam tråden på denne knude = 1 knude). Placér sneen på øverste del af bærestykket, f.eks 4 snefnug på forstykket, 5 snefnug på bagstykket, 4 snefnug på venstre ærme og 3 snefnug på højre ærme. Træk trådene gennem tøjet på hver side af en maske på blusen og bind dem sammen på vrangen.

Diagram

= enkel knude

Færdig

Så er vi klar med Juleblusen! Vi kan næsten ikke vente med at få jeres rensdyr-bluser at se. Husk at bruge disse hashtags når du deler dine billeder online: #DROPSChristmasKAL og #RedNoseJumper (hvis du strikker voksenblusen) eller #RedNoseJumperKids (hvis du strikker børneblusen) – Husk også at sende dine billeder til DROPS-Along galleriet!


Har du brug for hjælp?

Her er en liste over videoer som kan bruges når du pynter juleblusen!

Skriv en kommentar eller et spørgsmål til denne ledetråd

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felter er markeret med *