DROPS / 200 / 19

Lemon Heart by DROPS Design

Kötött kendő DROPS Baby Alpaca Silk fonalból. A darabot fentről lefelé irányban készítjük, csipkemintával és lustakötéssel.

DROPS design: bs-149 jelű minta
A fonalcsoport
-------------------------------------------------------

MÉRET
Méretek: Magasság a közepén: kb 76 cm. Szélesség a felső szélén: kb 152 cm.

Alapanyagok:
DROPS BABY ALPACA SILK fonal a Garnstudiótól (az A fonalcsoporthoz tartozik)
250 gramm a 2110 sz világos sárga színből

A KÖTÉSPRÓBA:
24 szem egymás mellett és 48 sor egymás fölött a lustakötéssel = kb 10 x 10 cm.

KÖTŐTŰ:
DROPS körkötőtű (80 cm hosszú), 3 mm vastag.
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a megadott tű-méretek csak javaslatok, mindig készítsünk próbadarabot! Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.
-------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Nem tudja melyik méretet válassza? Akkor segíthet, ha tudja, hogy a modell kb 170 cm magas és S vagy M méretet hordHa pulóvert, kardigánt, ruhát vagy hasonló darabot készít, a kész darab méreteit a minta alján találja.

70% alpaka, 30% selyem
minimum 1970.00 Ft /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 1970.00 Ft /50g
Nordfonal.hu
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 9850Ft. Olvasson tovább.

Mintaleírás

-------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

-------------------------------------------------------

BORDA / LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva - síkban - kötve).
Minden sorban sima szemekkel kötünk. 1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

TANÁCS A SZAPORÍTÁSHOZ:
A szaporításhoz rh-sokat készítünk. A rh-sokat a köv sorban s szemként kötjük le (nem csavartan), a helyükön lyuk keletkezik.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.21 jelű diagramokat A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.

-------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

-------------------------------------------------------

KENDŐ: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A darabot oda-vissza haladva kötjük körkötőtűn, hogy legyen elég hely a szemeknek. A darabot fentről lefelé irányban készítjük, csipkemintával és szaporításokkal.

KENDŐ:
A kezdéshez szedjünk fel 9 szemet az 3 mm vastag körkötőtűre, a BabyAlpaca Silk fonallal. Kössünk 1 bordányit lustakötéssel - olvassuk el a fenti magyarázatot! Tegyünk egy jelölőt a középső szembe. Ezután folytassuk lustakötéssel, UGYANAKKOR, minden SZO sorban szaporítunk 4 szemet- olvassuk el a fenti tanácsot a szaporításokról. Szaporítsunk 1 szemet a 2 szélszem mellett, mindkét oldalon, és 1 szemet a középső szem mindkét oldalán. Folytassuk a szaporítást, a fentiek szerint, amíg 57 szemünk lesz a kötőtűn, vagyis a középső szem mindkét oldalán 28 szem. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Ezután kössük a két szélszemet mindkét oldalon lustakötéssel, és a középső szemet harisnyakötéssel.

Ezután folytassuk az A.1-A.3-as diagram mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.1 jelű mintát 2 szemen, az A.2 jelű mintát amíg 2 szem marad a középső szem előtt, az A.3 jelű mintát 2 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.1 jelű mintát 2 szemen, az A.2 jelű mintát, amíg 4 szem marad a sorban, az A.3 minta 2 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 87 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.4-A.6-os diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű mintával folytatjuk, amíg 8 szem marad a középső szem előtt (= egymás mellett 4 alkalommal), kössük az A.6 jelű mintát 8 szemen, a középső szemet harisnyakötéssel. Az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű minta, amíg 10 szem marad a sorban (= egymás mellett 4 alkalommal). Kössük az A.6 jelű mintát 8 szemen, és a 2 lustakötéssel kötött szélszemel fejezzük be a sort.
Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 111 szemünk van a kötőtűn.

Kössük a diagram sorait egymás fölött még 2 alkalommal a következő módon:
Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.4 jelű minta 9 szemen, az A.5 jelű minta egymás mellett 6 alkalommal, az A.6 jelű minta 8 szemen, 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.4 jelű minta 9 szemen, az A.5 jelű minta egymás mellett 6 alkalommal, az A.6 jelű minta 8 szemen, és a 2 lustakötéssel kötött szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 135 szemünk van a kötőtűn.
Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.4 jelű minta 9 szemen, az A.5 jelű minta egymás mellett 8 alkalommal, az A.6 jelű minta 8 szemen, 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.4 jelű minta 9 szemen, az A.5 jelű minta egymás mellett 8 alkalommal, az A.6 jelű minta 8 szemen, és a 2 lustakötéssel kötött szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 159 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.7-A.9 jelű diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.7 jelű mintát 1 szemen, az A.8 jelű mintát amíg 1 szem marad a középső szem előtt, az A.9 jelű mintát 1 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.7 jelű mintát 1 szemen, az A.8 jelű mintát, amíg 3 szem marad a sorban, az A.9 minta 1 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 171 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.10-A.12-es diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.10 jelű mintát 6 szemen, az A.11 jelű mintát amíg 7 szem marad a középső szem előtt, (egymás mellett 7 alkalommal) az A.12 jelű mintát 7 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.10 jelű mintát 6 szemen, az A.11 jelű mintát, amíg 9 szem marad a sorban (egymás mellett 7 alkalommal), az A.12 minta 7 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 231 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.13 - A.15 jelű diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.13 jelű mintát 6 szemen, az A.14 jelű mintát amíg 7 szem marad a középső szem előtt, (egymás mellett 10 alkalommal) az A.15 jelű mintát 7 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.13 jelű mintát 6 szemen, az A.14 jelű mintát, amíg 9 szem marad a sorban (egymás mellett 10 alkalommal), az A.15 minta 7 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 259 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.16 - A.18 jelű diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.16 jelű mintát 1 szemen, az A.17 jelű mintát amíg 2 szem marad a középső szem előtt, az A.18 jelű mintát 2 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.16 jelű mintát 1 szemen, az A.17 jelű mintát, amíg 4 szem marad a sorban, az A.18 minta 2 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 291 szemünk van a kötőtűn.

Ezután folytassuk az A.4 - A.6 jelű diagramok szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű mintát amíg 8 szem marad a középső szem előtt, (egymás mellett 21 alkalommal) az A.6 jelű mintát 8 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű mintát, amíg 10 szem marad a sorban (egymás mellett 21 alkalommal), az A.6 jelű minta 8 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort.
Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 315 szemünk van a kötőtűn.

Kössük a diagram sorait egymás fölött még 1 alkalommal a következő módon:
Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű mintával folytatjuk, amíg 8 szem marad a középső szem előtt (= egymás mellett 23 alkalommal), kössük az A.6 jelű mintát 8 szemen, a középső szemet harisnyakötéssel. Az A.4 jelű mintát 9 szemen, az A.5 jelű minta, amíg 10 szem marad a sorban (= egymás mellett 23 alkalommal).az A.6 jelű mintát 8 szemen, és a 2 lustakötéssel kötött szélszemmel fejezzük be a sort. Most 339 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.19 - A.20 jelű diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.19 jelű mintát 5 szemen, az A.5 jelű mintát amíg 6 szem marad a középső szem előtt, (egymás mellett 13 alkalommal) az A.6 jelű mintát 6 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.19 jelű mintát 5 szemen, az A.20 jelű mintát, amíg 8 szem marad a sorban (egymás mellett 13 alkalommal), az A.21 jelű minta 6 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 411 szemünk van a kötőtűn.

Ezután haladjunk az A.16 - A.18 jelű diagramok mintája szerint a köv. módon: Kössük a 2 szélszemet lustakötéssel, az A.13 jelű mintát 6 szemen, az A.14 jelű mintát amíg 7 szem marad a középső szem előtt, (egymás mellett 19 alkalommal) az A.15 jelű mintát 6 szemen, és a középső szem harisnyakötéssel. Kössük az A.13 jelű mintát 6 szemen, az A.14 jelű mintát, amíg 9 szem marad a sorban (egymás mellett 19 alkalommal), az A.15 minta 7 szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor a diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 439 szemünk van a kötőtűn.

Most a következő módon folytatjuk a munkát: * Kössük a 2szélszemet lustakötéssel, 1 rh, sima szemekkel kötünk a középső szemig, 1 rh, a középső szemet harisnyakötéssel kötjük, 1 rh, S szemekkel kötünk, amíg 2 szem marad a sorban, 1 rh, és a sort a 2 lustakötéssel kötött szélszemmel fejezzük be. 1 sort kötünk sima szemekkel a fonákoldal felől. * Ism a *-* közötti részt még 1 alkalommal.

A köv színe oldali sorban lazán láncoljuk le a szemeket. A leláncolt szélünk rugalmasabb lesz, ha kb minden 5. szem után 1 rh-t készítünk, amit S szemként láncolunk le. Vágjuk el a fonalat, és dolgozzuk el a szálat.

Diagram

= sima a színe oldalon, fordított a fonákoldalon
= sima a fonákoldal (FO) felől.
= 1 ráhajtás (rh) 2 szem között. így a RH helyén lyuk keletkezik.
= 1 rh-t készítünk 2 szem között. A rh-t a SZO felől csavart-simán, a FO felől csavart-fordítottan kötjük (nem csavartan!), a helyén nem keletkezik lyuk.
= 2 szemet simán összekötünk
= 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= 1 szemet simán leemelünk, 2 szemet simán összekötünk, majd a leemelt szemet az összekötött szemen áthúzzuk.

Segítségre van szüksége a mintával kapcsolatban?

Köszönjük, hogy a DROPS Design mintáját választotta! Sokat dolgozunk azért, hogy mintáink könnyen érthetőek és hibamentesek legyenek. Minden mintát Norvégból fordítunk, és a méreteket, számításokat mindig ellenőrizheti az eredeti mintán (DROPS 200-19) .

Gondja van a minta követésével? Az alábbiakban talál egy listát, olyan helyekről, amik segíthetenek abban, hogy a projektet hamr befjezze, vagy akár - miért ne?- tanuljon valami újat.

1) Why is the knitting/crochet tension so important?

Knitting tension is what determines the final measurements of your work, and is usually measured per 10 x 10 cm. It is provided like so: number of stitches in width x number of rows in height - eg: 19 stitches x 26 rows = 10 x 10 cm.

The knitting tension is very individual; some people knit/crochet loosely while others work tightly. You adjust the knitting tension with the needle size, which is why the suggested needle size only serve as a guide! You need to adjust this (up or down) to ensure that YOUR knitting tension matches the knitting tension provided in the pattern. If you work with a different knitting tension than provided you will have a different yarn consumption, and your work will have different measurements than what the pattern suggests.

The knitting tension also determines which yarns can replace each other. As long as you achieve the same knitting tension you can replace one yarn with another.

See DROPS lesson: How to measure your tension/gauge

See DROPS video: How to make a gauge tension swatch

fel

2) Fonalcsoportok - Mik ezek, és hogyan használjuk őket?

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

fel

3) Can I use a different yarn than what the pattern suggests?

The important thing when changing from one yarn to another is that the knitting/crochet tension remains the same. This is so that the measurements of the finished piece will be the same as on the sketch provided. It is easier to achieve the same knitting tension using yarns from the same yarn group. It is also possible to work with multiple strands of a thinner yarn to achieve the knitting tension of a thicker one. Please try our yarn converter. We recommend you to always work a test swatch.

Please NOTE: when changing yarn the garment might have a different look and feel to the garment in the photo, due to individual properties and qualities of each yarn.

See DROPS lesson: Can I use a different yarn than the one mentioned in the pattern?

fel

4) How do I use the yarn converter?

At the top of all our patterns you’ll find a link to our yarn converter, which is a helpful tool should you wish to use a different yarn than suggested. By filling in the yarn quality you wish to replace, the amount (in your size) and number of strands, the converter will present good alternative yarns with the same knitting tension. Additionally it will tell you how much you’ll require in the new qualities and whether you’ll need to work with multiple strands. Most skeins are 50g (some are 25g or 100g).

If the pattern is worked with multiple colours, every colour will have to be converted separately. Similarly, if the pattern is worked with several strands of different yarns (for example 1 strand Alpaca and 1 strand Kid-Silk) you will have to find alternatives for each, individually.

Click here to see our yarn converter

fel

5) Why do I get the wrong knitting tension with the suggested needle size?

The needle size provided in the pattern serves only as a guide, the important thing is to follow the knitting tension. And since knitting tension is very individual, you will have to adjust the needle size to ensure that YOUR tension is the same as in the pattern – maybe you’ll have to adjust 1, or even 2 needle sizes, up or down to achieve the correct tension. For this, we recommend that you work test swatches.

Should you work with a different knitting tension than the one provided, the measurements of the finished garment might deviate from the measurement sketch.

See DROPS lesson: How to measure your tension/gauge

See DROPS video: How to make a gauge tension swatch

fel

6) Why is the pattern worked top-down?

Working a garment top-down provides more flexibility and room for personal adjustment. For example it is easier to try the garment on while working, as well as making adjustments to length of yoke and shoulder caps.

The instructions are carefully explaining every step, in the correct order. Diagrams are adjusted to the knitting direction and are worked as usual.

fel

7) Why are the sleeves shorter in larger sizes?

The total width of the garment (from wrist-to-wrist) will be larger in the larger sizes, despite the actual sleeves being shorter. The larger sizes have longer sleeve caps and wider shoulders, so there will be a good fit in all sizes.

fel

8) What is a repeat?

Diagrams are often repeated on the round or in height. 1 repeat is the diagram the way it appears in the pattern. If it says to work 5 repeats of A.1 in the round, then you work A.1 a total of 5 times after/next to each other in the round. If it says to work 2 repeats of A.1 vertically/in height you work the entire diagram once, then begin again at the start and work the entire diagram one more time.

fel

9) How do I work according to a knitting diagram?

The diagram depicts all rows/rounds, and every stitch seen from the right side. It is read from bottom to top, from right to left. 1 square = 1 stitch.

When working back and forth, every other row is worked from the right side and every other row is worked from the wrong side. When working from the wrong side, the diagram will have to be worked reversed: from left to right, knit stitches are purled, purl stitches are knit etc.

When working in the round every round is worked from the right side and the diagram are worked from right to left on all rounds.

See DROPS lesson: How to read knitting diagrams

fel

10) How do I work according to a crochet diagram?

The diagram depicts all rows/rounds, and every stitch seen from the right side. It is worked from bottom to top, from right to left.

When working back and forth every other row is worked from the right side: from right to left and every other row is worked from the wrong side: from left to right.

When working in the round, every row in the diagram are worked from the right side, from right to left.

When working a circular diagram you start in the middle and work your way outwards, counter clockwise, row by row.

The rows usually start with a given number of chain stitches (equivalent to the height of the following stitch), this will either be depicted in the diagram or explained in the pattern.

See DROPS lesson: How to read crochet diagrams

fel

11) How do I work several diagrams simultaneously on the same row/round?

Instructions for working several diagrams after each other on the same row/round, will often be written like so: “work A.1, A.2, A.3 a total of 0-0-2-3-4 times". This means you work A.1 once, then A.2 is worked once, and A.3 is repeated (in width) the number of times provided for your size – in this case like so: S = 0 times, M = 0 times, L=2 times, XL= 3 times and XXL = 4 times.

The diagrams are worked as usual: begin with the first row in A.1, then work the first row in A.2 etc.

See DROPS lesson: How to read knitting diagrams

See DROPS lesson: How to read crochet diagrams

fel

12) Why does the piece start with more chain stitches than it’s worked with?

Chain stitches are slightly narrower than other stitches and to avoid working the cast-on edge too tight, we simply chain more stitches to begin with. The stitch count will be adjusted on the following row to fit the pattern and measurement sketch.

fel

13) Why increase before the rib edge when the piece is worked top-down?

The rib edge is more elastic and will contract slightly compared to, for example, stocking stitch. By increasing before the rib edge, you avoid a visible difference in width between the rib edge and the rest of the body.

fel

14) Why increase in the cast-off edge?

It’s very easy to cast off too tightly, and by making yarn overs while casting off (and simultaneously casting these off) you avoid a too tight cast off edge.

See DROPS video: How to bind off with yarn overs (yo)

fel

15) How do I increase/decrease on every 3rd and 4th row/round alternately?

To achieve an even increase (or decrease) you can increase on, for example: every 3rd and 4th row alternately, like so: work 2 rows and increase on the 3rd row, work 3 rows and increase on the 4th. Repeat this until the increase is complete.

See DROPS lesson: Increase or decrease 1 st on every 3rd and 4th row alternately

fel

16) Why is the pattern slightly different than what I see in the photo?

Pattern repeats can vary slightly in the different sizes, in order to get the correct proportions. If you’re not working the exact same size as the garment in the photo, yours might deviate slightly. This has been carefully developed and adjusted so that the complete impression of the garment is the same in all sizes.

Make sure to follow instructions and diagrams for your size!

fel

17) How can I work a jacket in the round instead of back and forth?

Should you prefer to work in the round instead of back and forth, you may of course adjust the pattern. You’ll need to add steeks mid-front (usually 5 stitches), and follow the instructions. When you would normally turn and work from the wrong side, simply work across the steek and continue in the round. At the end you’ll cut the piece open, pick up stitches to work bands, and cover the cut edges.

See DROPS video: How to knit steeks and cut open

fel

18) Can I work a jumper back and forth instead of in the round?

Should you prefer to work back and forth instead of in the round, you may of course adjust the pattern so you work the pieces separately and then assemble them at the end. Divide the stitches for the body in 2, add 1 edge stitch in each side (for sewing) and work the front and back pieces separately.

See DROPS lesson: Can I adapt a pattern for circular needles into straight needles?

fel

19) Why do you show discontinued yarns in the patterns?

Since different yarns have different qualities and textures we have chosen to keep the original yarn in our patterns. However, you can easily find options among our available qualities by using our yarn converter, or simply pick a yarn from the same yarn group.

It is possible that some retailers still have discontinued yarns in stock, or that someone has a few skeins at home that they would like to find patterns for.

The yarn converter will provide both alternative yarn as well as required amount in the new quality.

fel

20) How do I make a women’s size garment into a men’s size one?

If you have found a pattern you like which is available in women’s size it’s not very difficult to convert it to men’s size. The biggest difference will be the length of sleeves and body. Start working on the women size that you think would fit across the chest. The additional length will be worked right before you cast off for the armhole/sleeve cap. If the pattern is worked top-down you can add the length right after the armhole or before the first decrease on sleeve.

Regarding additional yarn amount, this will depend on how much length you add, but it is better with a skein too many than too few.

fel

21) How do I prevent a hairy garment from shedding?

All yarns will have excess fibres (from production) that might come off as lint or shedding. Brushed yarns (ie hairier yarns) have more of these loose, excess fibres, causing more shedding.

Shedding also depends on what is worn under or over the garment, and whether this pulls at the yarn fibres. It’s therefore not possible to guarantee that there will be no shedding

Below are some tips on how to get the best result when working with hairier yarns:

1. When the garment is finished (before you wash it) shake it vigorously so the looser hairs come off. NOTE: do NOT use a lint roller, brush or any method that pulls at the yarn.

2. Place the garment in a plastic bag and put it in your freezer - the temperature will cause the fibres to become less attached to each other, and excess fibres will come off easier.

3. Leave in the freezer for a few hours before taking it out and shaking it again.

4. Wash the garment according to the instructions on the yarn label.

fel

22) Where on the garment is the length measured?

The measurement sketch/schematic drawing provides information regarding the full length of the garment. If it’s a jumper or a jacket the length is measured from the highest point on the shoulder closest to the neckline, and straight down to the bottom of the garment. It is NOT measured from the tip of shoulder. Similarly, the length of yoke is measured from the highest point on the shoulder and down to where yoke is split into body and sleeves.

On a jacket measures are never taken along bands, unless specifically stated. Always measure inside band stitches when measuring the length.

See DROPS lesson: How to read a schematic drawing

fel

23) How do I know how many balls of yarn I need?

The required amount of yarn is provided in grams, eg: 450 g. To calculate how many balls you’ll need you first need to know how many grams are in 1 ball (25g, 50g or 100g). This information is available if you click on the individual yarn quality on our pages. Divide the amount required with the amount of each ball. For example, if each ball is 50g (the most common amount), the calculation will be as follows: 450 / 50 = 9 balls.

fel

DROPS fonalat vásárolt a minta elkészítéséhez? akkor, abban a boltban, ahol a fonalat vásárolta, joga van segítséget kérni és kapni. A DROPS üzletek listáját ITT találja!
Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik.. Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Megjegyzések / Kérdések (30)

Sabine Schneider 26.06.2020 - 15:13:

Hallo nochmal, habe mich durch die Anleitung gearbeitet und stelle nun fest, dass das Tuch für mich nicht groß genug wird. Nun meine Frage, was muss man beachten, wenn man die vorhandenen Mustersätze anstrickt?

DROPS Design 26.06.2020 kl. 15:53:

Liebe Frau Schneider, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder individuellen Wunsch umrechnen/anpassen, gerne hilft Ihnen aber Ihr DROPS Laden - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

Sabine Schneider 03.06.2020 - 09:12:

Hallo, wird bei dem Tuch 200-19 Lemon Heart die Mittelmasche über die gesamte Arbeit als Krausrippe gestrickt? LG Sabine

DROPS Design 03.06.2020 kl. 11:33:

Liebe Frau Schneider, die Mittelmasche wird stets glatt rechts gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Doris 14.05.2020 - 07:48:

Hiermit möchte ich mich mal bei dem tollen Team von Drops bedanken. Ich habe schon so viele Sachen von Euch nachgestrickt und gehäkelt und die Teile sind wunderschön geworden. Auch die schnelle Antworten auf meine Fragen waren immer sehr Hilfreich! 5 Sterne für Euch. Mit freundlichen Grüßen Eure Doris

Doris 13.05.2020 - 16:27:

Liebes Drops Design Team, muss in jeder Hinreihe vom Diagramm A4 bis A6 vor der Mittelmasche A6 und nach der Mittelmasche A4 gestrickt werden ?

DROPS Design 14.05.2020 kl. 07:30:

Liebe Doris, ja genau, Diagramme werden beiseitig von der Mittelmasche gestrickt (A.4, 4xA.5, A.6) mit 2 Maschen kraus rechts beidseitig. Viel Spaß beim stricken!

Doris 13.05.2020 - 12:54:

Hallo,wenn ich das Diagramm von A.4 bis A.6 einmal in der Höhe gestrickt habe, habe ich nur 107 Maschen auf der Nadel und nicht 111?

DROPS Design 13.05.2020 kl. 13:31:

Liebe Doris, haben Sie 13 M in jedem A.4, 16 M in jedem A.6 und 6 Maschen in jedem A.5 (= 24 Maschen in A.5?), so sollten die Maschen aussehen: 2 M kraus re, 13 M A.4, 24 M A.5, 16 M A.6, 1 Mitt-Masche, 13 M A.4, 24 M A.5, 16 M A.6, 2 M kraus re= 2+13+24+16+1+13+24+16+2= 111 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

Pailhories Patricia 11.02.2020 - 17:49:

Je ne comprends pas les explications et les diagrammes du châle 200-19 qui n'ont pas l'air de correspondre au modèle . Le diagramme central ? Je ne comprends à quoi il correspond, on ne parle pas de la maille centrale ? Si je pouvais avoir une photo du modèle ça m'aiderai peut être... Merci

DROPS Design 12.02.2020 kl. 08:01:

Bonjour Mme Pailhories, ce châle se tricote de haut en bas, on va augmenter de chaque côté et au milieu (de chaque côté de la maille centrale) pour donner la forme souhaitée. Vous tricotez ainsi les diagrammes décrits 2 fois: à droite du milieu du châle et à gauche du milieu du châle. Laissez-vous guider par les explications, il prendra forme progressivement. Bon tricot!

Anna Grahl 11.02.2020 - 17:19:

Wie stricke ich den Rand?

DROPS Design 12.02.2020 kl. 07:57:

Liebe Frau Grahl, dieses Video zeigt, wie man mit Umschläge abkettet. Viel Spaß beim stricken!

Josiane 30.12.2019 - 14:06:

Oh! Il n'y a pas de problèmes entre ce qui est imprimé et ce que je lis ici... J'ai fait une erreur! Excusez-moi... Je ne comprends quand même pas ce que vous voulez dire par tricoter A1 au-dessus des 2 mailles suivantes... Merci!

DROPS Design 02.01.2020 kl. 13:42:

Bonjour Josiane, vous tricotez ainsi: 2 m point mousse, les 2 m suivantes en suivant A.1, vous répétez ensuite A.2 jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant la m centrale, tricotez A.3 (= 2 mailles), puis A.1 (= 2 mailles), répétez A.2 jusqu'à ce qu'il reste 4 m et terminez par A.3 (= 2 m) et 2 m point mousse. Bon tricot!

Josiane 29.12.2019 - 14:42:

Bonjour, les indications sont différentes entre celles que j'ai imprimées et celles que je lis ici. Lesquelles suivre?!! Et je ne comprends pas ceci (peu importe quelles indications je suis!): Tricoter A.1 au-dessus des 2 mailles suivantes, Est-ce que je glisse 2 mailles et continue de tricoter ensuite? Que dois-je faire avec les 2 mailles? Merci, et désolée... je ne suis pas très bonne!

Libby 24.12.2019 - 05:33:

Hi, I don’t quiet get the first increase rule. After 9 CO, 2 round of all K, then YO K4 YO K1 YO K4 YO?

DROPS Design 02.01.2020 kl. 10:46:

Dear Libby, you will increase every other row (= every row from RS) as follows: knit 2, yo, work until middle stitch: yo, knit middle stitch, yo, knit until 2 sts remain, YO, knit 2. Continue like this until there are 57 sts on needle. Happy knitting!

Post a comment to pattern DROPS 200-19

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.