DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4500.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 189-9
DROPS design: w-707 jelű minta
C+C, vagy E fonalcsoport
-----------------------------------------------------------
Méretek: Kerülete (az aljánál, és a felső szélénél a fogantyúknál. 55 cm széles. Kerülete a közepén mérve: 60 cm. Magasság 14 cm
Alapanyagok:
DROPS PARIS fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
150 gramm a 17 sz. törtfehér színből
100 gramm a 26 sz. sötét bézs színből
50 gramm a 38. sz. málna színből
50 gramm a 01-es sárgabarackszínből
50 gramm a 06 sz. vadrózsaszínből.
50 gramm a 07 sz. hanga színből

A darabot elkészíthetjük még:
"A C fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS HORGOLÓTŰ, 5,5 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 13 ERP és 8 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni. 2 szál fonalat összefogva.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

Több hasonlót:
Otthon Kosarakkonyha spa
DROPS Paris
DROPS Paris
100% pamut
minimum 500.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4500.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

1. TANÁCS A HORGOLÁSHOZ
Minden erp sor/kör elején az 1. erp-t 3 lsz-mel helyettesítjük. A kört a kör kezdeténél a 3. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.
Minden rp sor/kör elején az 1. rp-t 1 lsz-mel helyettesítjük. A kört a kör kezdeténél az 1. lsz-be öltött 1 kúszószemmel fejezzük be.

2. TANÁCS A HORGOLÁSHOZ:
Amikor a kör elején váltunk színt, az előző kör utolsó kúszószemét az új színnel készítsük.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ
1 rp / erp fogyasztásához 2 rp-t /erp-t a következő módon dolgozunk össze: Horgoljunk 1 rp-t / erp-t, de az ut rh-sal várjunk (= 2 szem van a horg tűn), majd horgoljuk a köv rp-t / erp-t, de az ut áthúzásnál a horgolótűn lévő minden szemen húzzuk át a fonalat (= 1 rp-t / erp-t fogyasztottunk).

RÁKÖLTÉS:
Úgy készítjük, mint az rp-t, de visszafelé haladunk vele. Más szóval rp-kat horgolunk
balról jobbra haladva.
----------------------------------------------------------

Kosár:
A darabot körben készítjük, a kosár aljának közepétől kifelé, majd felfelé haladva 2 szál fonalat összefogva.

A kezdéshez készítsünk 5 lsz hosszú lsz-sort 1 szál törtfehér és 1 szál sötétbézs színű fonalat összefogva, az 5.5 mm vastag horgolótűvel, majd az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört.
Ezután körben folytatjuk a munkát a következő módon:
1. kör: 12 ep a lsz-gyűrűbe. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A HORGOLÁSHOZ!
2. kör: Minden erp.ba 2 erp-t horgolunk = 24 erp.
3. kör: * 1 erp az 1./következő erp-ba, 2 erp a köv. erp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 36 erp.
4. kör: * 1 erp az 1./következő 2 erp mindegyikébe, 2 erp a köv. erp-ba*. Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 48 erp. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
5. kör: * 1 erp az 1./következő 3 erp mindegyikébe, 2 erp a köv. erp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 60 erp.
6. kör: * 1 erp az 1./következő 4 erp mindegyikébe, 2 erp a köv. erp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 72 erp. OLVASSUK EL A FENTI 2. TANÁCSOT A HORGOLÁSHOZ!

Váltsunk 2 szál törtfehér fonalra, és folytassuk a következő módon:
7. kör: Horgoljunk 1 rp-t minden erp hátsó szálába öltve.
8-11. KÖR: Horgoljunk egyráhajtásos pálcát minden szembe
12. kör: * 1 erp az 1./következő 11 erp mindegyikébe, 2 erp a köv. erp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 78 erp.
13. kör: Horgoljunk * 1 rp-t az első / köv 5 erp mindegyikébe, 2 rp a köv erp első szálába öltve. * Ism a *-* közötti részt = 91 rp. Ebben a körben a kosár külső oldalára csináljunk egy kis szegélyt. Vágjuk el a fonalat.

Váltsunk 1 szál törtfehér + 1 szál sötét bézs fonalra (= 2 szál)
14. kör: Folytassuk a munkát a 12. körtől, a darab belső oldala felől. Horgoljunk * 1 erp az első 11 erp mindegyikébe, 2 erpt összedolgozunk 1 erp-vá (= 1 erp-t fogyasztunk) - OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A FOGYASZTÁSHOZ * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 72 erp marad a körben.
15-17. KÖR: Minden erp.ba 1 erp-t horgolunk.
18. kör: Horgoljunk 1-1 erp-t az első 13 erp mindegyikébe, horgoljunk 12 laza lsz-t, hagyjunk ki 11 erp-t a kosár fülének, horgoljunk 1-1 erp-t a 25 erp mindegyikébe, horgoljunk 12 laza lsz-t, hagyjunk ki 11 erp-t a kosár fülének. Horgoljunk 1-1 erp-t a körben megmaradt 12 erp mindegyikébe.
19. kör: Horgoljunk 1-1 erp-t az első 13 erp mindegyikébe, Horgoljunk (1 fp, 11 erp, 1 fp) a kosár füléhez horgolt 11 szemes lsz-ívbe. Folytassuk 1-1 rp-val a köv 25 erp mindegyikébe Horgoljunk (1 fp, 11 erp, 1 fp)-t a kosár füléhez horgolt 11 szemes lsz-ívbe. Folytassuk 1-1 rp-val az utolsó 12 erp mindegyikébe.

Váltsunk 2 szál törtfehér fonalra, és horgoljunk szegélyt RÁKÖLTÉSSEÉ (olvassuk el a fenti magyarázatot. Horgoljunk 1-1 ráköltést minden szembe a kör végéig. Vágjuk el a fonalat, és dolgozzuk el a szálat.

DÍSZÍTÉS:
Készítsünk kb 4 cm-es átmérőjű tömör pompont minden színből: vadrózsaszín, hanga, málra, barack. Nem látszik a pomponok rögzítése, ha fehér vagy sötétbézs színű fonallal rögzítjük. Igazítsuk le a pomponok szélét, hogy szépek és egyenletesek legyenek.

Készítsünk 1-1 bojtot a barack, a málna és a hanga színből a köv módon:
Vágjunk le 20 darab egyenként 12 cm-es szálat, és tegyük őket egymásra. Vágjunk le 1 szál 20 cm-es törtfehér vagy sötét bézs színű fonalat és kössük csomóra a 20 szál körül Hajtsuk félbe a csomónál és a bojt színével megegyező színá szállal tekerjük körbe 4-szer, kb 1 cm-re a hajtástól, és kössük csomóra. Vágjuk a szálakat a bojt alján egyenletesre.

Varrjuk a pomponokat és a bojtokat a kosárra a 12. sornál.

Minden mintánkhoz tartoznak oktató-videók, amik segítenek.

Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Post a comment to pattern DROPS 189-9

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (6)

country flag Brigitte wrote:

Ich verstehe die 14. Runde nicht, können Sie mir bitte erklären wie das gemeint ist: In die 12. Runde auf der Innenseite der Arbeit weiterhäkeln. Gibt es vielleicht ein Video dazu? Vielen Dank

23.07.2020 - 20:37

DROPS Design answered:

Liebe Brigitte, Sie haben ja schon die 13. Runde gehäkelt, in dieser Runde wurde nur in das vordere Maschenglied der 12. Runde eingestochen. Das hintere Maschenglied der 12. Runde ist also noch "frei". Und genau in diese Maschenglieder häkeln Sie nun. Sie setzen also wieder in der 12. Runde an und häkeln in die hinteren Maschenglieder, sodass die 13. Runde als Rand auf der Vorderseite des Korbes sichtbar ist. Gutes Gelingen weiterhin!

24.07.2020 - 10:34

country flag Ana wrote:

La vuelta número 13 no está bien ya que si hacemos 2 puntos en uno cada 5 no salen 91 puntos si no 78 y si en la vuelta 14 hacemos una disminución cada 11 puntos no obtendremos 72. Lo lógico es hacer la vuelta 13 sin aumentos y en la 14 hacer una disminución cada 11 para quedar con 72

11.05.2020 - 20:09

country flag Bottiero wrote:

Je ne comprend pas comment il faut crocheter le tour 13?

27.08.2019 - 15:52

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bottiero, c'est un tour d'augmentations (= 1 ms dans les 5 premières m, 2 ms dans la m suivante), mais on va crocheter uniquement dans le brin avant des mailles tout le tour. cette vidéo montre comment crocheter un seul des 2 brins d'une maille. Bon crochet!

27.08.2019 - 15:56

country flag KK wrote:

Row 14, continue from round 12? \r\n\r\nDear Drops\r\n\r\nI\'m stuck on row 14. I\'m not sure what it means to continue on the inside to work on one row before. Thank you

11.01.2019 - 23:56

DROPS Design answered:

Dear KK, on round 13 you have worked in the front loop of sts from round 12. On round 14 you will work in the unworked loop (= back loop) of sts from round 12. Happy crocheting!

14.01.2019 - 13:26

country flag Michaela wrote:

Sehr schön, den werde ich gerne nacharbeiten.

03.07.2018 - 12:59

country flag Victoria wrote:

Wie süß ist das denn! Will ich haben für mein Bad!

13.12.2017 - 20:40