DROPS / 186 / 13

Happy Hour by DROPS Design

Kötött kendő, csipkemintával lustakötéssel és csíkokkal A darabot DROPS Alpaca fonalból készítjük.

Tagek: csíkos, csipke, kendő,

DROPS design: z-823 jelű minta
A fonalcsoport
-----------------------------------------------------------
Méretek:
Alapanyagok:
DROPS ALPACA fonal a Garnstudiótól (az A fonalcsoporthoz tartozik)
150 gramm a 100 sz. törtfehér színből
50 gramm a 2917 sz. türkiz színből
50 gramm a 4050 sz. szürkéslila színből
50 gramm a 2921 sz. rózsaszínből

A darabot elkészíthetjük még:
"Az A fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS KÖRKÖTŐTŰ (80 cm hosszú), 3,5 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 23 szem és 30 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni harisnyakötéssel.
23 szem x 45 sor harisnyakötéssel = 10 cm széles, és 10 cm magas.
----------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (13)

100% alpaka
minimum 830.00 Ft /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 830.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 876.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 4980Ft. Olvasson tovább.
TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

BORDA / LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva - síkban - kötve).
1 borda = 2 sima szemekkel kötött sor.

CSÍKOK:
1. SZAKASZ: * 1 lustakötéses borda törtfehér színnel, 1 lustakötéses borda türkiz színnel. * Ismételjük a *-* közötti részt.
3. SZAKASZ: * 1 lustakötéses borda lila színnel, 1 lustakötéses borda törtfehér színnel. * Ismételjük a *-* közötti részt.
5. SZAKASZ: * 1 lustakötéses borda rózsaszínnel, 1 lustakötéses borda törtfehér színnel. * Ismételjük a *-* közötti részt.

MINTA:
Lásd az A.1 jelű diagramot. A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.
Az A.2 jelű diagram az A.1 minta helyzetét ábrázolja, amikor a darab egyik oldalán fogyasztunk, a másik oldalán pedig szaporítunk.
Az A.X jelű minta sorait mindig ugyanúgy ismételjük, de minden mintaegység ismétlése után az A.1 jelű mintából 1-gyel több ismétlésre van hely.
----------------------------------------------------------

KENDŐ:
A darabot átlós irányban kötjük, a sarkától a sarkáig, lustakötéses és csipkemintás szakaszok váltakozásával.
Körkötőtűvel kötünk, így lesz helye minden szemnek.

A kezdéshez szedjünk fel 3 szemet a 3,5 mm vastag körkötőtűre a törtfehér színű fonalból. Kössünk 1 bordányit lustakötéssel - olvassuk el a fenti magyarázatot! Ezután kössünk lustakötéssel, és CSÍKOKKAL - olvassuk el a fenti magyarázatot! UGYANAKKOR, folytassuk a munkát a következő módon:

1. SZAKASZ (lustakötés, törtfehér / türkiz csíkokkal):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk.
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, S, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Ism az 1. és 2. sorokat, amíg összesen 44 bordányit kötöttünk (= 88 sort, lustakötéssel). Most 46 szemünk van a kötőtűn. Váltsunk a törtfehér színre, és kössük a 2. szakaszt az alábbiak szerint:

2. SZAKASZ (csipkeminta harisnyakötéssel, a törtfehér színű fonallal):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 47 szemünk van a sorban).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, F, amíg 2 szem maradt a kötőtűn a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).

Ezután kössük az A.1 jelű mintát, UGYANAKKOR, folytassuk a fogyasztást az egyik oldalon és a szaporítást a másik oldalon - olvassuk el a fenti magyarázatot a MINTÁHOZ, és haladjunk a következő módon:
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, 1 S, kössük az A.1 jelű mintát, amíg 3 szem marad a sorban (7 ismétlés a 6 szemes mintaegységből) 2 sima, majd az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, F, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Folytassuk az A.1 jelűmintával az A.2 ábrán ábrázoltak szerint, fogyasztunk az egyik oldalon, és szaporítunk a másik oldalon, a korábbiak szerint. Amikor az A.1 jelű minta sorait összesen 8 alkalommal ismételtük egymás fölött (vagyis az A.x jelű mintát összesen 4 alkalommal) 71 szemünk lesz a kötőtűn a sorban. Váltsunk a lila színre, és kössük a 3. szakaszt az alábbiak szerint:

3. SZAKASZ (lustakötés csíkokkal, lila / törtfehér színben):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 72 szemünk van a kötőtűn a sorban).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, S, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Ism az 1. és 2. sorokat, amíg összesen 41 bordányit kötöttünk (= 82 sort, lustakötéssel). UGYANAKKOR, a 41. borda utolsó SZO sorában, egyenletesen elosztva szaporítsunk 6 szemen (a sor végi szokásos szaporítás mellett) = 118 szemünk van a kötőtűn. Váltsunk a törtfehér színre, és kössük a 4. szakaszt az alábbiak szerint:

4. SZAKASZ (csipkeminta harisnyakötéssel, a törtfehér színű fonallal):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 119 szemünk van a kötőtűn a sorban).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, F, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).

Ezután kössük az A.1 jelű mintát, ugyanúgy, mint a 2. szakaszt, a fogyasztással az egyik oldalon és a szaporítással a másik oldalon, és haladjunk a következő módon:
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, 1 S, kössük az A.1 jelű mintát, amíg 3 szem marad a sorban (19 ismétlés a 6 szemes mintaegységből) 2 sima, majd az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk).
2. sor (= FO) 1 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, F, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Folytassuk az A.1 jelű mintával, az A.2 diagramban ábrázoltak szerint (de egymás mellett több ismétléssel), UGYANAKKOR, folytassuk a szaporítást az egyik oldalon és a fogyasztást a másik oldalon. Amikor az A.1 jelű minta sorait összesen 8 alkalommal ismételtük egymás fölött (vagyis az A.x jelű mintát összesen 4 alkalommal) 143 szemünk lesz a kötőtűn a sorban. Váltsunk a rózsaszínre, és kössük az 5. szakaszt az alábbiak szerint:

5. SZAKASZ (lustakötés csíkokkal, rózsaszín / törtfehér színben):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 144 szemünk van a kötőtűn a sorban).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, S, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Ism az 1. és 2. sorokat, amíg összesen 41 bordányit kötöttünk (= 82 sort, lustakötéssel). UGYANAKKOR, a 41. borda utolsó SZO sorában, egyenletesen elosztva szaporítsunk 6 szemen (a sor végi szokásos szaporítás mellett). Most 190 szemünk van a kötőtűn. Váltsunk a törtfehér színre, és kössük a 6. szakaszt az alábbiak szerint:

6. SZAKASZ (csipkeminta harisnyakötéssel, a törtfehér színű fonallal):
1. sor (= SZO) 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 191 szemünk van a kötőtűn a sorban).
2. sor (= FO) 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, F, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
Folytassuk az A.1 jelű mintával, ugyanúgy, ahogy azt a 2. és 4. szakaszban tettük, (de egymás mellett most 31 ismétlésnek van hely), UGYANAKKOR, folytassuk a szaporítást az egyik oldalon és a fogyasztást a másik oldalon. Amikor az A.1 jelű minta sorait összesen 8 alkalommal ismételtük egymás fölött (vagyis az A.x jelű mintát összesen 4 alkalommal) 215 szemünk lesz a kötőtűn a sorban. Váltsunk a türkiz színre, és kössük a 7. szakaszt az alábbiak szerint:

7. SZAKASZ:
1. sor (= SZO), türkiz színnel: 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk (= 1 szemet szaporítottunk és 216 szemünk van a kötőtűn a sorban).
2. sor (= FO), türkiz színnel: 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, S, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
3. sor (= SZO), törtfehér színnel: 1 szemet F leemelünk, S, amíg 1 szem marad a sorban, az utolsó szembe 2 szemet kötünk.
4. sor (= FO), törtfehér színnel: 2 S, a következő szem előtti szálat felemeljük, és csavartan lekötjük, S, amíg 2 szem maradt a sorban, 2 S szemet csavartan összekötünk, (= 1 szemet szaporítottunk és 1 szemet fogyasztottunk).
ismételjük meg a 1 -4. sort még 1 alkalommal. Váltsunk a türkiz színre és ismételjük meg az 1-2. sorokat még 2 alkalommal (= 1 bordányi a türkiz színnel, 1 bordányi a törtfehérrel, 1 bordányi a türkizzel, 1 bordányi a törtfehérrel, 2 bordányi a türkizzel).
A SZO felől, S szemekkel, láncoljuk le a szemeket a következő módon: 2 sima, * szúrjuk a tűt balról jobbra a jobboldali kötőtűn levő 2 szembe, balról jobbra, és S kössük össze őket, majd 1 sima. * Ismételjük a *-* közötti részt, amíg 1 szem marad a kötőtűn. Vágjuk el a fonalat és húzzuk át az utolsó szemen. Ha így láncoljuk le a szemeket a darab széle rugalmas lesz. Varrjunk el minden szálat.

Diagram

= sima a színe oldalon, fordított a fonákoldalon
= 1 ráhajtás (rh) 2 szem között.
= 2 szemet simán összekötünk
= 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= 1 szemet simán leemelünk, 2 szemet simán összekötünk, majd a leemelt szemet az összekötött szemen áthúzzuk.

Megjegyzések (13)

Hagyjon megjegyzést!

Miet 30.09.2018 - 17:36:

Bij het breien van de ribbelsteek in 2 kleuren (deel 1,3,...) moet je telkens aan de goede kant de eerste steek averecht afhalen. Maar dan haal je toch een steek af in kleur 1 terwijl je verder breit met kleur 2 ? Klopt dit ? Krijg je dan wel mooie strepen ?

DROPS Design 30.09.2018 kl. 20:47:

Dag Miet, De steek die je averecht afhaalt brei je op de teruggaande naald gedraaid recht samen met de steek ernaast, waardoor de strepen er mooi uitzien.

Tanja 28.04.2018 - 23:30:

In Partie 3 steht das man nach der 1. Reihe 72 Maschen auf der Nadel hat, somit hat man nach 40 Krausrippen 112 Maschen auf der Nadel. Nun soll man 6 Maschen verteilt zunehmen zusätzlich zu der normalen Zunahme zunehmen. (= 7Maschen)\r\n Das sind nach meiner Rechnung dann 119 Maschen insgesamt, lt. Anleitung sind es 118 Maschen. Ist dies ein Fehler oder ein Denkfehler von mir?

DROPS Design 30.04.2018 kl. 10:38:

Liebe Tanja, die 6 Zunahmen werden bei der letzten Hin-Reihe der 41. Krausrippe gestrickt, dh nach 40 Krausrippe stricken Sie die Zunahmen wie zufor und nehmen Sie zusätlich 6 M zu = 71 M + 40 Zunahmen = 111 M + (1 Zunahme wie üblich + 6 Zunahmen) = 118 M. Viel Spaß beim stricken!

Anna 27.02.2018 - 07:26:

Please tell me what are the dimensions of this shawl?

DROPS Design 04.03.2018 kl. 17:19:

Dear Anna. we will check the measurements and we shall upload them as soon as possible.

Josien 18.02.2018 - 14:24:

Prachtig! Wanneer komt het patroon beschikbaar?

Marianne 08.02.2018 - 19:56:

Zo leuk idee

Astrid Larsen 08.02.2018 - 13:26:

Hei Et nydelig sjal - når kommer mønsteret - skulle gjerne strikket det nå:)

Brittinger 18.01.2018 - 21:33:

Så snygg, så fina färger. Den kommer göras så fort mönstret kommer.

Sigrid 16.01.2018 - 19:30:

Wunderbar für den Sommer geeignet, würde ich gerne nacharbeiten

Isa 03.01.2018 - 00:23:

Parece ser perfeito para fazer para uma amiga minha que faz anos em maio!!!

Irene Schnabel 30.12.2017 - 15:12:

Sommerliebling

Post a comment to pattern DROPS 186-13

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.