DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.10€ krijgen. Lees meer.
DROPS 162-34
DROPS design: Model nr. w-546
Garengroep C of A en A
----------------------------------------------------------
Maat: S /M - L /XL - XXL/XXXL

Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
350-400-450 gr. kleur nr. 102, spray blauw

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 14 stk x 8,5 toer = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% katoen
vanaf 1.30 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.10€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATRONEN: zie telpatroon A.1 en A.2

BOLERO:
Haak 110-125-139 l met haaknld 5 mm en Paris.
TOER 1: keer en haak 1 stk in vierde l vanaf haak (= 2 stk), haak 1 stk in elke van de volgende 4-1-3 l, * sla 1 l over, 1 stk in elke van de volgende 5 l *, herhaal van *-* = 91-103-115 stk.
TOER 2: haak dan volgens telpatroon A.1 als volgt: A.1 A, A.1 B 7-8-9 keer in totaal en eindig met A.1 C. Als A.1 een keer in de hoogte is gehaakt, herhaal dan A.2 in de hoogte. Haak TEGELIJKERTIJD bij een hoogte van ongeveer 11-12-13 cm (pas zo aan dat de volgende toer een 6e toer in A.2 is) 14 l aan het einde van de toer (= toer 5). Keer en haak 1 stk in vierde l vanaf haak, haak dan 1 stk in elke van de volgende 10 nieuwe l. Ga verder met 6e toer in A.2 en haak aan het einde van de toer 15 nieuwe l. Keer en haak 1 stk in de zesde l vanaf de haak, * haak 1 l, sla 1 l over, 1 stk in volgende l *, herhaal van *-* over de volgende 9 nieuwe l, eindig met 1 l. Haak de rest van de toer volgens A.2. Haak de volgende toer als eerder tot de nieuwe st aan het eind van de toer, haak 1 stk in elke l-lus en 1 stk in elk stk. Er zijn 12 nieuwe stk aan elke kant = 115-127-139 stk.
Ga dan verder op toer 8 als volgt: A.2 A, A.2 B 9-10-11 keer in totaal en eindig met A.2 C. Haak bij een hoogte van ongeveer 50-55-59 cm (pas zo aan dat de volgende toer een 7e toer is) niet over 12 stk aan elke zijkant = 91-103-115 stk. Ga verder en haak als volgt: A.2 A, A.2 B 7-8-9 keer in totaal, eindig met A.2 C. Ga verder tot een totale hoogte van ongeveer 61-67-72 cm – pas zo aan dat het na een hele herhaling van A.2 is. Hecht af.


AFWERKING:
Naai de zij- en onderarmnaden dicht naast de kant st.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 19.07.2016
BOLERO (Eindig met A.2C en NIET B)...= 115-127-139 stk.
Ga dan verder op toer 8 als volgt: A.2 A, A.2 B 9-10-11 keer in totaal en eindig met A.2 C.

Telpatroon

symbols = l
symbols = v
symbols = 1 stk in st van vorige toer
symbols = 1 stk in l-lus van vorige toer
symbols = 1 picot: 1 v in l-lus, 3 l, 1 stk in de eerste van de 3 l
diagram
diagram
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 162-34

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (75)

country flag Lesley wrote:

I can work the diagram until the picots in Row 5. The key says start the picot with a dc in a chain space, but there are 6 ch spaces and only 5 picots and the diagram makes it look like you start the picot in the treble st and not the ch space . I'm not sure where to put my picots!

13.09.2023 - 16:36

DROPS Design answered:

Dear Lesley, do you mean row called 4 in the diagram? You will start the diagram B with 1 dc in the chain, then crochet the dc in the next ch-space, work 3 ch, and worked 1 treble crochet in the 1st of this 3 chains, then crochet 1 dc in next ch-space to start next picot. that way, the picot will be over the treble crochets from previous row. Happy crocheting!

14.09.2023 - 09:40

country flag Nicole Rebiffé wrote:

Bonjour, Dans le point Picot, il faut faire une bride ou une maille serrée?. Dans les explications ci-dessus, vous indiquez la bride, mais dans la vidéo , c'est une maille serrée.. Merci de votre réponse

20.08.2023 - 19:09

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Rebiffé, selon le diagramme, c'est bien 1 bride dans la 1ère des 3 mailles en l'air qu'il faut faire, merci pour votre retour, j'ai transféré à notre équipe vidéo. Bonne continuation!

21.08.2023 - 09:12

country flag Mini Varkey wrote:

Am I supposed to reduce 12 stitches from row 6 on either side once I reach 55 cms.

01.08.2022 - 21:51

DROPS Design answered:

Hi Mini, Yes, you do not work the 12 stitches on each side. Happy crocheting!

02.08.2022 - 06:53

country flag Mini Mathew Varkey wrote:

How do you decrease after you reach 55 cm

01.08.2022 - 21:43

DROPS Design answered:

Dear Mr Varkey, cut the yarn at the end of the row when you reach 55 cm and turn piece, skip the first 12 sts at the beg of next row, join the yarn and work the next 103 sts (12 sts remain at the end of the row). Alternately you can also slip stitch over the first 12 sts if you want to avoid cutting the yarn. Happy crocheting!

02.08.2022 - 09:00

country flag Diana De Witt wrote:

In het patroon staat bij de picot 1 stk in de 1 e van de 3 l. Dit is waarschijnlijk verkeerd vanuit het engels naar het nederlands vertaald dit moet zijn 1 vaste in de 1 e van de 3 lossen. Uk = 1 dc en us 1 sc = een vaste in nl

17.06.2021 - 17:56

country flag Pranali wrote:

There is a discrepancy in the video for A2 and the diagram key for the picot.. the video shows it as' sc in chain space- ch3- 1 sc in 1st ch' where the key writes it as 'sc in ch space - ch3 - 1 dc in the 1st ch'

18.01.2021 - 11:51

DROPS Design answered:

Dear Mrs Pranali, make sure you are following correct English pattern, there is a difference between US-English terms and UK-English terms, for ex 1 dc (= UK) = 1 sc (= US). check language under picture. Happy crocheting!

18.01.2021 - 15:31

country flag Magalie Weber wrote:

Bonjour c est normal que je sois en décalé quand je fais les augmentations à la fin du rang 5 ( 14 Lm) et à la fin du rang 6 ( 15Lm). Merci par avance pour votre aide

24.07.2020 - 10:56

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Weber, vous ne devez pas être décalée au rang après les mailles en l'air, vous crochetez les nouvelles mailles en l'air ( = 12 brides au total de chaque côté) et le rang suivant de A.2 comme avant au-dessus des mailles de A.2. Vous continuez ensuite avec A.2A au-dessus des 3 premières mailles, A.2B au-dessus des 9 mailles suivantes + les 3 mailles de A.2A des rangs précédents), A.2B comme avant en crochetant le dernier A.2B au-dessus des 3 m de A.2C + les 9 m suivantes puis A.2C au-dessus des 3 dernières mailles. Bon crochet!

29.07.2020 - 09:39

country flag Eva wrote:

Hallo liebes Garnstudio-Team, wie wähle ich die richtige Größe aus? Ich habe einen Brustumfang von 110cm. Danke für die Hilfe. LG

25.03.2020 - 18:22

DROPS Design answered:

Liebe Eva, messen Sie eine ähnliche Kleidung und vergleichen Sie mit der Maßskizze - hier lesen Sie mehr. Bei dem selben Heft könnnen Sie auch mal gleich die Massen vergleichen, um Ihnen zu helfen, die Größe zu wählen. Viel Spaß beim häkeln!

26.03.2020 - 09:22

country flag Maria José wrote:

Acabo de terminar este modelo y ha quedado precioso me encanta.

15.08.2019 - 23:40

country flag Maggy Vandereyken wrote:

Prachtig patroon! Ga het proberen te maken!

03.07.2019 - 14:40