DROPS Extra / 0-1067

Merry Slippers by DROPS Design

DROPS Christmas Horgolt DROPS lábbeli 3 szál "Karisma" fonalból. 35-43-as méretben

Tagek: lábbeli,

DROPS design: u-753-as minta
B+B+B fonalcsoport
-----------------------------------------------------------
Méret: 35/37 - 38/40 - 42/44
A lábfej hossza: 22 - 25 - 27 cm
Alapanyag:
DROPS KARISMA a Garnstudio-tól
18-as piros
50 gramm a 01-es tötfehér színből
50 gramm az 55-ös világos barna színből
400 gramm a 48-as borvörös színből

DROPS HORGOLÓTŰ, 8 mm-es - vagy olyan vastagságú, amellyel 11 rp = 10 cm széles próbadarabot tudunk horgolni.

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (1)

100% gyapjú
minimum 813.00 Ft /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 813.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 813.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 3252Ft. Olvasson tovább.
VARÁZSHUROK:
Elkerülhetjük a kezdésnél keletkező lyukat, ha a következő módszert használjuk:
Fogjuk a fonal végét a bal kezünkbe, és a bal mutatóujjunk körül tekerjük körbe. Tartsuk a hurkot a bal nagy- és mutatóujjunkkal. * Szúrjuk a tűt a hurokba, húzzuk át a fonalat, 1 rh, és húzzuk át a rh-t a tűn lévő hurkon = 1 rp.* Ismételjük a *-* közötti részt, amíg 8 rp van a körben, majd az 1. rp-ba öltött ksz-mel fejezzük be. Ezután a mintának megfelelően folytassuk a munkát. UGYANAKKOR- húzzuk meg a fonal végét, úgy, hogy a hurkot összehúzzuk, és a lyuk eltűnik.

HORGOLÁSI TANÁCS:
A kör első félpálcája helyett 1 láncszemet horgolunk. Minden kört egy, a kör kezdetétől számított 1. láncszembe szúrt kúszószemmel fejezünk be, majd fordítsuk meg a munkát. Vagyis, amikor a darabon körben haladva dolgozunk, felváltva horgolunk a színe- és a fonákoldal felől. A körben az első lsz-be öltött ksz-mel rögzítjük.

ÖSSZEHORGOLÁS:
2 erp-t következő módon dolgozunk össze 1 rp-nak: Szúrjuk át a horgolótűt az első szemen, húzzuk át a fonalat, szúrjuk át a horgolótűt a köv. szemen, 1 rh, majd húzzuk át a fonalat mind a 3 hurkon.

GOMBOLYAG:
A borvörös fonalból 3 szálra van szükségünk, ezért a gombolyagot 3 felé kell osztanunk.
--------------------------------------------------------

LÁBBELI:
A lábbelit 8 mm-es horgolótűvel készítjük 3 szál Karisma fonalból. A munkát a lábbeli orránál kezdjük el. A darabot körben készítjük, a- olvassuk el a fenti tanácsot a horgoláshoz, majd oda-vissza haladunk.

Lábfej:
K1 szál borvörös, 1 szál piros és 1 szál barna fonalat összefogva (= 3 szál) készítsünk varázshurkot -lásd a fenti magyarázatot
1. sor/kör (= fonákoldal) Fordítsuk meg a munkát és egyenletesen elosztva szaporítsunk 6-7-8 rp-t= 14-15-16 rp.
2. KÖR (= színe oldal) Fordítsuk meg a munkát, majd az minden rp-ba 1 rp.
3. sor/kör (= fonákoldal) Fordítsuk meg a munkát és egyenletesen elosztva fogyasszunk 6-7-8 rp-t= 20-22-24 rp. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
Minden rp-ba 1 rp-t horgolva horgoljunk 2 kört, majd az 1. lsz-be öltött ksz-el fejezzük be. Váltsunk 3 szál borvörös fonalra - olvassuk el a fenti tanácsot a gombolyagokról- majd horgoljunk még 1 kört ugyanígy ( az utolsó sort a színe oldal felől készítjük).
Váltsunk 1 szál piros, 1 szál törtfehér és 1 szál világos barna fonalra (7 3 szál), és folytassuk a munkát, amíg a darabunk 8-9-10 cm.

SAROK:
Most osszuk el a darabot, és folytassuk oda-vissza haladva az első 15-17-19 szemen. Amikor a lábbeli kb. 21-24-26 cm-es, hajtsuk félve és 1 sor ksz-mel dolgozzuk össze a háta közepén, mindkét rétegen átöltve a fonákoldal felől.

SZEGÉLY:
1 szál piros, 1 szál törtfehér és 1 szál világosbarna fonallal a teljes lábbeli körül horgoljunk szegélyt a köv módon: 1 rp minden sorba, és 1 rp minden rp-ba a lábfej felső részén, majd az 1. rp-ba öltött 1 ksz-mel fejezzük be. Váltsunk 3 szál borvörös fonalra. Ezután, 1 sor minden rp-ba 1 rp-t horgolva, UGYANAKKOR, egyenletesen elosztva fogyasszunk 5 rp-t. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A FOGYASZTÁSHOZ. Rögzítsük a szálat és varrjuk el a fonalat.
Készítsünk még egy lábbelit ugyanilyen módon.

Megjegyzések (1)

Judith 20.07.2018 - 21:24:

Da noch niemand einen Kommentar zu diesen wunderbaren Hausschuhen hinterlassen hat, tue nun ich dies: schnell gemacht, bequem und eine prima Resteverwertung :-)

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1067

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.