DROPS Extra / 0-1067

Merry Slippers by DROPS Design

DROPS Kerst: gehaakte DROPS sloffen van 3 draden "Karisma". Maat 35 - 44.

DROPS design: Model nr. u-753
Garengroep B en B en B
-----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 – 38/40 – 42/44
Voetlengte: 22 - 25 - 27 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van Garnstudio
50 gr. voor alle maten in kleur nr. 18, rood
50 gr. voor alle maten in kleur nr. 01, naturel
50 gr. voor alle maten in kleur nr. 55, lichtbruin/beige
50 gr. voor alle maten in kleur nr. 48, donkerrood

DROPS HAAKNLD 8 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 v = 10 cm breed met 3 draden.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: sloffen, schoenmaat: 35-37 (22cm), 38-40 (24cm), 41-43 (27cm), 44-46 (30 cm), thema: kerst,
Garen type
Deals vanaf
2.40 EUR
2.05 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

MAGISCHE CIRKEL:
Als het werk in de rondte wordt gehaakt, kunt u met deze techniek beginnen om een gaatje in het midden te voorkomen (in plaats van een l-ring):
Houd het draadeinde vast en wind het garen een keer om uw wijsvinger zodat u een lus krijgt. Houd deze lus vast met uw linkerduim en –middelvinger en leid de werkdraad over uw linkerwijsvinger. *Steek de haak door de lus, pak met de haak de draad op en trek hem door de lus, maak 1 omsl op de haak en haal de omsl door de st op de haak = 1 v*. Herh van *-* tot er 8 v om de lus gehaakt zijn. Ga verder volgens het patroon en trek TEGELIJKERTIJD aan het losse draadeinde om de lus te sluiten. Zet dan het losse draadeinde goed vast aan de achterkant van het werk.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang de eerste v aan het begin van de toer door 1 l. Eindig elke toer met 1 hv in eerste l van het begin van de toer en keer. Dus als het werk in de rondte wordt gehaakt, haakt u afwisselend aan de goede kant en de verkeerde kant en eindigt u elke toer met 1 hv in de eerste l op de toer.

HAAK SAMEN:
Haak 2 v samen tot 1 v als volgt: steek de haak in de eerste st, haal de draad door, steek de haak in de volgende st, haal de draad door, maak een omsl en haal de draad door alle 3 lussen op de haak.

BOL:
Verdeel de bol donkerrood in 3 bollejtes zodat u met 3 draden donkerrood tegelijkertijd kunt werken.
----------------------------------------------------------

SLOF:
Haak met haaknld 8 mm en 3 draden Karisma. Begin bij de teen. Het werk wordt eerst in de rondte gehaakt - lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, dan heen en weer.

VOET:
Maak een MAGISCHE CIRKEL - zie uitleg boven - met 1 draad donkerrood, 1 draad rood en 1 draad lichtbruin/beige (= 3 draden).
TOER 1 (verkeerde kant): keer het werk en meerder 6-7-8 v gelijkmatig = 14-15-16 v.
TOER 2 (goede kant): keer het werk en haak 1 v in elke v.
TOER 3 (verkeerde kant): keer het werk en meerder 6-7-8 v gelijkmatig = 20-22-24 v. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Haak 2 toeren met 1 v in elke v, eindig met 1 hv in eerste l. Ga verder met 3 draden donkerrood - LEES BOL en haak nog 1 toer op dezelfde manier (haak de laatste toer aan de goede kant).
Ga verder met 1 draad rood, 1 draad naturel en 1 draad lichtbruin/beige (= 3 draden) en haak tot het werk 8-9-10 cm meet.

HIEL:
Splits nu het werk en haak heen en weer over de eerste 15-17-19 st. Haak tot de slof ongeveer 21-24-26 cm meet, vouw hem dubbel en haak samen middenachter met 1 toer hv aan de verkeerde kant door beide lagen heen.

RAND:
Haak langs de bovenkant rondom de hele opening van de slof aan de goede kant met 1 draad rood, 1 draad naturel en 1 draad lichtbruin/beige als volgt: 1 v in elke toer en 1 v in elke v, eindig de toer met 1 hv in de 1e v. Ga verder met 3 draden donkerrood. Haak dan 1 toer met 1 v in elke v en minder TEGELIJKERTIJD 5 v gelijkmatig - lees HAAK SAMEN. Hecht af.
Haak nog een slof.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-1067.