DROPS / 147 / 49

Marigold by DROPS Design

Gehaakte DROPS bloemen: Afrikaantje van ”Safran”.

DROPS design: e-197
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Materiaal:
DROPS SAFRAN van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 28, oranje

DROPS HAAKNLD 3 mm
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bloem, decoratie, liefde,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PICOT:
4 l, 1 stk in 4e l vanaf haak.
----------------------------------------------------------

BLOEM:
Wordt in de rondte gehaakt.
Haak 5 l met haaknld 3 mm en Safran en vorm een ring met 1 hv in eerste l.
TOER 1: 2 l (vervangt niet 1e hstk), 12 hstk in l-ring en eindig met 1 hv in eerste hstk van begin van toer.
TOER 2: 1 l, * 1 v in volgende hstk, 4 l, sla 1 hstk over*, herhaal van *-* nog 5 keer (= 6 keer in totaal) en eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 6 l-lussen.
TOER 3: 1 l, * 1 v in volgende v, 5 l *, herhaal van *-* nog 5 keer (= 6 keer in totaal) en eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 6 l-lussen.
TOER 4: 1 l, * 1 v in volgende v, 6 l *, herhaal van *-* nog 5 keer (= 6 keer in totaal) en eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 6 l-lussen.
TOER 5: 1 l, haak in elke l-lus van 4e toer: 1 v, 1 PICOT – lees uitleg boven, 1 v, 1 picot, 1 v en 1 picot. Eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 18 blaadjes op toer.
TOER 6: 1 l, haak dan 1 hv in eerste v op 3e toer, * 1 v, 1 picot, 1 v en 1 picot *, ga naar volgende lus en herhaal van *-* de rest van de toer. Eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 12 blaadjes op toer.
TOER 7: 1 l, haak dan 1 hv in eerste v op 2e toer, * 1 v, 1 picot *, ga naar volgende lus en herhaal van *-* de rest van toer. Eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer = 6 blaadjes op toer. Knip de draad af en zet vast.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 147-49.