DROPS Baby / 16 / 28

Blue Dreams by DROPS Design

Gehaakte babydeken met bloemen in DROPS Muskat Soft.

Afmeting: ongeveer 68 x 86 cm
Materiaal: DROPS MUSKAT SOFT
500 g kleur nr. 03, blauw mix of nr. 01, roze mix

DROPS HAAKNLD 5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 1 vierkant = ongeveer 16 x 16 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: babydeken, techniek: kantpatroon, thema: bloem, vorm: ruit/vierkant,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

1 DUBBEL STK GROEP:
Haak 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 2 lussen op de haaknld,
haak 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 3 lussen op de haaknld,
haak 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling = 4 lussen op de haaknld,
maak 1 omsl en haal nu de draad door alle 4 de lussen op de haaknld.

VIERKANT:
Haak 5 l met haaknld 5 mm en Muskat Soft en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: 8 v in de ring, eindig met 1 hv in eerste v van begin van de toer.
TOER 2: 4 l, * 1 v in volgende v, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer, eindig met 1 hv in de tweede l van begin van de toer (= 8 l-lussen).
TOER 3: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 4 stk, 1 v, eindig met 1 hv in de eerste v van begin van de toer (= 8 blaadjes).
TOER 4: Vouw de blaadjes naar u toe en haak vanaf de achterkant als volgt: 1 v in de eerste v van toer 2, 8 l (= 1 stk en 5 l), * 1 stk in de volgende v van toer 2, 5 l *, herhaal van *-* en eindig de toer met 1 hv in de derde l van begin van de toer (= 8 l-lussen).
TOER 5: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 6 stk, 1 v, eindig met 1 hv in eerste v van begin van de toer (= 8 blaadjes).
TOER 6: Vouw blaadjes naar u toe en haak vanaf de achterkant als volgt: 1 v in eerste stk van toer 4, 10 l (= 1 stk en 7 l), * 1 stk in volgende stk van toer 4, 7 l *, herhaal van *-* en eindig toer met 1 hv in derde l van begin van toer (= 8 l-lussen).
TOER 7: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 v, 8 stk, 1 v, eindig met 1 hv in eerste v van begin van toer.
TOER 8: 3 l, 1 v in vierde stk van het eerste blaadje, 3 l, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 omsl, haal de draad door alle 3 lussen op de haak, 5 l, 1 dubbel stk-groep – ZIE BOVEN – in volgende stk van hetzelfde blaadje, * 3 l, 1 stk in de laatste stk van hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in derde stk van het volgende blaadje, 3 l, 1 v in zesde stk van hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in eerste stk van het volgende blaadje, 3 l, 1 dubbel stk-groep in vierde stk van hetzelfde blaadje, 5 l, 1 dubbel stk-groep in vijfde stk van hetzelfde blaadje *, herhaal van *-* in totaal 3 keer, 3 l, 1 stk in het laatste stk van hetzelfde blaadje, 3 l, 1 v in derde stk van het volgende blaadje, 3 l, 1 v in zesde stk van hetzelfde blaadje, 3 l, 1 stk in eerste stk van het volgende blaadje – haak ook deze rond de 3 l van begin van toer. Eindig met 3 l en 1 hv aan de bovenkant van de eerste dubbel stk-groep.
TOER 9: 1 l, 1 v in eerste l-lus met 5 l, 3 l, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 dubbel stk maar wacht met de laatste doorhaling, 1 omsl, haal de draad door alle 3 lussen op haak, 5 l, 1 dubbel stk-groep in dezelfde l-lus, ** 3 l, [3 stk in volgende l-lus, 1 l], herhaal van [-] in totaal 4 keer, 3 stk in volgende l-lus, 3 l, haak als volgt in de l-lus met 5 l: 1 dubbel stk-groep, 5 l, 1 dubbel stk-groep **, herhaal van **-** in totaal 3 keer, 3 l, [3 stk in volgende l-lus, 1 l], herhaal van [-] in totaal 4 keer, 3 stk in de laatste l-lus, 3 l, 1 hv aan de bovenkant van de eerste dubbel stk-groep.

DEKEN:
Haak 20 vierkanten zoals hierboven beschreven. Plaats ze naast elkaar in de vorm van een rechthoek = 4 x 5 vierkanten. Haak ze als volgt horizontaal samen: 1 v in de eerste l-lus (= hoek) op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in de hoek van het tweede vierkant, * 2 l, 1 v in volgende l-lus op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in volgende l-lus op het tweede vierkant *, herhaal van *-* in totaal 6 keer, 2 l, 1 v in de laatste l-lus (= hoek) op het eerste vierkant, 1 l, 1 v in laatste l-lus (= hoek) op het tweede vierkant, 2 l, 1 v in de hoek van het derde vierkant, 1 l, 1 v in de hoek van het vierde vierkant etc, tot alle 4 vierkanten horizontaal samen zijn gehaakt. Ga verder met de volgende 4 vierkanten etc.
Haak de stroken met vierkanten vertikaal samen op dezelfde manier als alle vierkanten horizontaal aan elkaar gehaakt zijn.

AFWERKING:
Haak een rand rond de deken als volgt: in iedere hoek haak: 1 v, 6 stk, 1 v, en in iedere l-lus met 1 en 3 l haak: 1 v, 2 stk, 1 v, eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Baby 16-28.