DROPS / 124 / 7

Field of Lilies by DROPS Design

Gehaakte DROPS sjaal met bloemen van ”Eskimo”.

DROPS design: Model nr. EE-301
--------------------------------------------------------
Afmeting: ongeveer 20 cm x 180 cm
Materiaal: DROPS ESKIMO
300 gr. kleur nr. 49m, khakigroen mix
250 gr. kleur nr. 04, paars
150 gr. kleur nr. 54, zacht paars

DROPS HAAKNLD 6 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 1 vierkant meet ongeveer 20 x 20 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bloem, kantpatroon, sjaal, vierkant,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON: Zie telpatroon M.1
--------------------------------------------------------

SJAAL:
Haak in vierkanten die later samen worden gehaakt. Haak in totaal 9 vierkanten.

GEHAAKT VIERKANT:
Begin met een gehaakte bloem van Eskimo.
Haak met haaknld 6 mm en zacht paars Eskimo als volgt: 4 l en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.

TOER 1: * 1 v in de ring, 3 l *, herhaal van *-* in totaal 3 keer en eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 3 l-lussen.

TOER 2: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 hv, 5 stk en 1 hv = 3 blaadjes. Keer het werk – haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.

TOER 3: 1 l, 1 v rond de eerste v van toer 1, 3 l, 1 v aan de onderkant tussen het 3e en 4e stk op het eerste blaadje van toer 2, 3 l, 1 v aan de onderkant tussen het eerste en 2e stk op het tweede blaadje van toer 2, 3 l, 1 v aan de onderkant tussen het 5e stk en de hv in het tweede blaadje van toer 2, 3 l, 1 v aan de onderkant tussen het 1e en 2e stk in het derde blaadje van toer 2, 3 l, 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 5 l-lussen. Keer het werk – haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.

TOER 4: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 5 blaadjes. Keer het werk – haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem. Knip de draad af en ga verder met paars.

TOER 5: 1 l, 1 v rond de eerste v van toer 3, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 5e stk in het eerste blaadje van toer 4, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 4e stk in het tweede blaadje van toer 4, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 3e stk in het derde blaadje van toer 4, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk in het vierde blaadje van toer 4, 3 l, 1 v aan de onderkant van het eerste stk in het vijfde blaadje van toer 4, 3 l, 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 6 l-lussen. Keer het werk – haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.

TOER 6: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 6 blaadjes. Keer het werk – haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.

TOER 7: 1 l, 1 v rond de eerste v van toer 5, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 5e stk in het eerste blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 3e stk in het tweede blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk in het derde blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 6e stk in het derde blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 5e stk in het vierde blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 3e stk in het vijfde blaadje van toer 6, 3 l, 1 v aan de onderkant van het 2e stk in het zesde blaadje van toer 6, 3 l, 1 hv in de eerste l van het begin van de toer = 8 l-lussen. Keer het werk – haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.

TOER 8: Haak als volgt in iedere l-lus: 1 hv, 6 stk en 1 hv = 8 blaadjes. Knip de draad af en zet vast.

Ga verder in M.1 met khakigroen mix. Haak de eerste toer van M.1 in toer 5 aan de achterkant van de bloem.

Haak de vierkanten samen als volgt: leg 2 vierkanten op elkaar met de verkeerde kant binnen en haak door beide lagen heen aan de goede kant: 1 v, * 2 l, sla ongeveer 1.5 cm over, 1 v *, herhaal van *-*.
Haak als laatste een gelijke rand rond de hele sjaal.


Telpatroon

= Gehaakte bloem van Eskimo
= 1 l
= 1 v in de l-lus
= 1 hv
= 1 v in de bloem
= 1 dubbel stk
= 1 stk
= begin hier

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 124-7.