DROPS / 94 / 11

DROPS 94-11 by DROPS Design

Eenvoudige DROPS Gehaakte bolero van ”Eskimo”. One-size.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: one-size
Lengte van arm tot arm: ca 85 cm
Als u een grotere maat wilt maken haak dan nog 1 tr dubb-stk rond elk vierkantje na de 5e tr.
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
300 gr nr. 01, natuur
en gebruik: DROPS Vienna van Garnstudio
50 gr nr. 21, natuur
en gebruik: DROPS Glitter van Garnstudio
1 klosje nr. 01, goud

DROPS Haaknld nr. 7 – Of de haaknld die u nodig heeft voor deze stekenverhouding: 1 vierkantje van Eskimo moet 27 x 27 cm zijn.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bolero, kantpatroon, ruit/vierkant,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Tips haken: 1 driedubbel stk wordt als een dubb-stk gehaakt maar met 3 omsl om de haaknld i.p.v. 2

De bolero bestaat uit 6 vierkantjes die samen tot een rechthoek worden gehaakt.

Ruitje:
Haak met haaknld nr. 7 en Eskimo 4 l en sluit deze tot een ring met 1 hv.
1e tr: 3 l (= 1 stk), * 1 l, 1 stk om de ring *, herhaal steeds *-* totaal 7 keer en sluit af met 1 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de tr (= 8 stk op de tr).
2e tr: 3 l (= 1 stk), * 3 l, 1 stk in het volgende stk *, herhaal steeds *-* totaal 7 keer en sluit af met 3 l en 1 hv in de 3e l van het begin van de tr (= 8 stk op de tr).
3e tr: haak vervolgens in elk l-boogje: 1 v, 1 l, 1 stk, 1 l, 1 dubb-stk, 1 l, 1 dubb-stk, 1 l, 1 stk, 1 l en 1 v. Sluit af met 1 hv in de 1e v van het begin van de tr (= 8 bladen op de tr).
4e tr: 4 l (= 1 dubb-stk = 1e hoekje), * 5 l, 1 v boven op het volgende blad (tussen de 2 dubb-stk), 4 l, 1 v boven op het volgende blad, 5 l, 1 dubb-stk tussen de 2 v tussen 2 bladen *, herhaal steeds *-* totaal 4 keer, maar sluit af met 1 hv in de 4e l van het begin van de tr (in plaats van 1 dubb-stk tussen 2 bladen) = 12 bogen rondom het vierkantje met 1 dubb-stk in elk hoekje.
5e tr: Lees Tips haken! In het dubb-stk van het hoekje het volgende haken: 4 l (= 1 dubb-stk), 2 l, 1 driedubbel stk, 2 l, 1 dubb-stk - haak verder 4 dubb-stk in elk boogje en 1 dubb-stk boven op elk blad. Sluit af met 1 hv in de 4e l van het begin van de tr. Knip de draad af en hecht deze goed af.

Afwerken: De vierkantjes eerst twee aan twee aan elkaar haken en vervolgens in de lengte. De bolero is 3 vierkantjes lang en 2 breed. Haak de vierkantjes samen zoals aangegeven op tekening 1 (de v sluiten zoals aangegeven op tekening 2).

Bobbeltje: haak met haaknld nr. 7 en 1 draad Vienna + 2 draden Glitter 5 l (rol wat Glitter op een kartonnetje zodat er met 2 draden kan worden gehaakt). Haak verder 5 dubb-stk samen als volgt: haak 1 dubb-stk in de eerste van de 5 net gehaakt l, maar wacht met de laatste omsl en doorhalen (= 2 st op de haaknld). Haak de volgende 4 dubb-stk op dezelfde manier in dezelfde l, maar bij het laatste dubb-stk, de laatste omsl door alle st op de nld halen. Knip de draad af. Haak totaal 6 bobbeltjes en naai 1 bobbeltje op het midden van elk ruitje.

Gehaakte rand: haak vervolgens met haaknld nr. 7 en 1 draad Vienna + 2 draden Glitter als volgt: 1 v in de eerste st, * 3 l, 2 st overslaan, 1 v in de volgende st *, herhaal steeds *-* op de hele tr en sluit af met 3 l en 1 hv in de v van het begin van de tr.
Leg de doek in de lengte dubbel en naai de hoekjes op elkaar.

Telpatroon

= 1 l
= 1 v

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 94-11.