DROPS / 93 / 19

DROPS 93-19 by DROPS Design

DROPS Gehaakte wanten van Eskimo.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: One-size
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
150 gr nr. 09, oudroze
DROPS haaknld 7 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.
Fournituren: 1 kleine veiligheidspeld voor de gehaakte bloem.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: wanten, techniek: structuur,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Steekverhouding: 10 halve vasten met haaknld 7 = 10 cm.

Haak info: Haak hv in het rond zonder te toeren af te sluiten.

Want: Haak 28 l. met haaknld 7 en Eskimo (de l ketting moet een lengte hebben van ca 26 cm). Als u de wanten wijder wilt hebben kunt u de l ketting langer maken . De want wordt ca 5-6 cm nauwer dan de l ketting ) en sluit de ketting tot een ring met een hv. Haak 3 toeren hv in het buitenste lusje – 1 hv in elke l/hv = 28. Haak dan hv maar nu in de beide lusjes van de hv van de vorige toer. Maak bij een hoogte van 13 cm de opening voor de duim als volgt: haak aan het begin van de toer 5 l sla 5 hv over en haak verder zoals eerst (de opening voor de duin is ca 4 cm, u kunt de opening groter of kleiner maken door het aantal l meer of minder te maken en het aantal hv dat u overslaat aan te passen). Haak op volgende toer 1 hv in elke l = 28 hv. Haak door tot een hoogte van 24 cm (ca 2 cm korter dan de voltooide want). Minder als volgt: Haak hv en sla elke 2e hv over = 14 hv op de toer. Haak 1 toer. Sla op de volgende toer weer elke 2e hv over= 7 hv. Minder nog en keer in de laatste toer = 3-4 hv resteren. Rijg de draad door de overgebleven st, trek stevig aan en hecht af.

Duim: Haak 10 hv rondom de opening voor de duim (1 hv in elke hv en 1 hv in elke l). Haak hv zoals eerst. Minder als de duim een lengte van 5 cm heeft (of de gewenste lengte) als volgt: haak hv maar sla elke 2e hv over = 5 hv resteren. Rijg de draad door de overgebleven st, trek stevig aan en hecht af.

Bloem: Haak 4 l met haaknld 7 en Eskimo en sluit deze tot een ring met een hv.

1e toer: *1 v in de ring, 3 l* herhaal van *-* 3 keer in totaal en eindig met een hv in de eerste v = 3 l boogjes.
2e toer: Haak als volgt in elk boogje: 1 hv, 5 stk, 1 hv = 3 blaadjes. Keer en haak toer 3 op de verkeerde kant.
3e toer: 1 l, 1 v in de 1e v van de 1e toer, 3 l, 1 v in de onderste van het 4e stk van het eerste blaadje van de 2e toer. Dan 3 l, 1 v in de onderkant van het 1e stk van het tweede blaadje van de 2e toer. Dan 3 l, 1 v in de onderkant van het 5e stk van het tweede blaadje van de 2e toer. Dan 3 l, 1 v in de onderkant van het 2e stk van het derde blaadje van de 2e toer. Dan 3 l, en eindig met 1 hv in de 1e l van het begin van de toer = 5 l boogjes. Keer en haak toer 4 op de goede kant.
4e toer: Haak in elk l boogje als volgt: 1 hv, 5 stk, 1 hv = 5 blaadjes. Hecht af en naai een kleine veiligheidspeld op de achterkant van de bloem zodat u hem op een van de wanten kunt spelden.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 93-19.