DROPS / 93 / 19

DROPS 93-19 by DROPS Design

Virkade DROPS vantar i ”Eskimo”

Tags:

mönster typ: vantar, mönster/teknik: struktur,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
17.00 SEK

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

Virkfasthet: Nål.nr är bara rekommenderad!
14 sm med nål 7 = ca 10 cm i bredden.
Obs: Pga olika virkteknik hos var och en kan virkfastheten variera från person till person, gå därför ev upp eller ner på nålens nr för att få denna fastheten.

Virkinfo: Virka sm runt utan att avsluta v.

Vante: Läs Virkinfo!
Virka 28 lösa lm med nål 7 och Eskimo (lm-bandet ska mäta ca 26 cm, virka ev till önskad längd, själva vanten kommer bli ca 5-6 cm smalare än lm-bandet) och slut dem till 1 ring med 1 sm i 1:a lm.
Virka 3 v med sm genom att virka i den bakre bågen på m - virka 1 sm i varje lm/m = 28 sm. Nu virkas det sm runt genom att virka genom båda maskbågarna. När arb mäter 13 cm görs det en öppning för tummen genom att virka 5 lösa lm i början på v, hoppa över nästa 5 sm och fortsätt med sm runt som innan (öppningen för tummen blir ca 4 cm, detta mått kan ändras genom att virka fler eller färre lm, hoppa då över motsvarande sm som det virkas lm). På nästa v virkas det 1 sm i var och en av de 5 lm som virkades vid tum-öppningen = 28 sm. Fortsätt runt tills arb mäter 24 cm, ev till önskad längd (det återstår ca 2 cm till färdigt mått). Nu minskas det genom att hoppa över varannan sm v runt = 14 sm. Virka 1 v utan att minska, sedan virkas det 1 v samtidigt som det minskas genom att hoppa över varannan sm v runt = 7 sm. Virka 1 v till med minskn på samma sätt = 3 eller 4 sm kvar. Drag tråden genom de resterande m och snörp åt, fäst ordentligt.

Tumme: Virka 10 sm runt öppningen på tummen (1 sm i var och en av de 5 som hoppades över och 1 sm i var och en av de 5 lm som virkades). Virka sm runt som innan genom att virka genom båda maskbågarna. När tummen mäter ca 5 cm (ev till önskad längd) virkas det 1 v med sm samtidigt som det minskas genom att hoppa över varannan sm = 5 sm kvar. Drag tråden genom de resterande m och snörp åt, fäst ordentligt.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 93-19.