Clue #9 - We zijn er bijna!

Het is tijd om de laatste grote vierkanten te haken voor onze mystery deken – bent u er klaar voor?

We hebben de bloem gezien in het midden voor, maar deze keer wordt hij omvat door verschillende toeren van prachtige stokjes-groepen En u heeft iets om naar uit te kijken – omdat deze clue erg leuk is om te haken!

Kleuren

We gaan het grote vierkant volgens telpatroon A.3 haken in de volgende kleuren:

ZET + TOER 1: 06 licht denimblauw
TOEREN 2-3: 05 light wash
TOER 4: 01 wit
TOEREN 5-6: 06 licht denimblauw
TOER 7: 01 wit
TOEREN 8-9: 05 light wash
TOER 10: 06 licht denimblauw
TOEREN 11-12: 01 wit

Tijd om te beginnen

OPZETTEN:

Haak 4 lossen met licht denimblauw, vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse.
TOER 1:

Haak 1 losse, * 2 lossen, 2 vasten om de lossenring *, herhaal *-* 3 keer in totaal.
Haak 2 lossen, 1 vaste om de lossenring en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste losse op de toer.

TOER 2:
Haak 1 halve vaste om de eerste lossenlus, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met light wash, knip de licht denimblauw draad af. Lees TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR hieronder:

TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR:
Voor een mooie kleurovergang, haak de laatste steek voor de kleurverandering met de nieuwe kleur.

Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), 1 stokje om de eerste lossenlus, 2 lossen (hoek), 2 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 losse.

Haak * 2 stokjes om de volgende lossenlus, 2 lossen (hoek), 2 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 losse *, herhaal *-* 3 keer in totaal.

Eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, wissel niet van kleur.

TOER 3:
Haak 1 halve vaste om de eerste lossenlus.

Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), 2 stokjes om de eerste lossenlus, 2 lossen (hoek), 3 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 losse.

Haak * 3 stokjes om de volgende lossenlus, 2 lossen, (hoek), 3 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 losse *, herhaal *-* 3 keer in totaal.

Eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met wit. Knip de light wash draad af

TOER 4:
Haak 1 losse - lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN hieronder.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:

De toer begint met 1 losse voor de eerste vaste (deze losse vervangt niet de eerste vaste).

Haak * 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 2 vasten om de lossenlus, 2 lossen (hoek), 2 vasten om dezelfde lossenlus, 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 1 half stokje om de losse van de toeren 2 en 3 *, herhaal *-* 4 keer in totaal.

Eindig met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met licht denimblauw. Knip de witte draad af

TOER 5:
Haak 1 losse.

Haak * 1 vaste in de eerste/volgende steek, 2 lossen, sla 4 steken over, 2 stokjes om de lossenlus, 2 lossen (hoek), 2 stokjes om dezelfde lossenlus, 2 lossen, sla 4 steken over, 1 vaste in de volgende steek, 2 lossen, sla 1 steek over *, herhaal *-* 4 keer in totaal.

Eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op het begin van de toer, wissel niet van kleur. Haak 1 halve vaste in de eerste losse.

TOER 6:
Haak 1 losse.

Haak * 1 vaste om de lossenlus, 1 stokje in elk van de volgende 2 steken, 3 stokjes om de lossenlus, 2 lossen (hoek), 3 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 stokje in elk van de volgende 2 steken, 1 vaste om de volgende lossenlus, 1 losse, 3 stokjes om de volgende lossenlus, 1 losse, 3 stokjes om dezelfde lossenlus, 1 losse *, herhaal *-* 4 keer in totaal.

Eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op het begin van de toer, wissel niet van kleur.

TOER 7:
Haak 1 halve vaste in het eerste stokje op de toer, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met wit. Knip de licht denimblauw draad af.

Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, ** 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in/om de volgende steek **, herhaal **-** 6 keer in totaal, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken *. Haak de HOEK en herhaal *-* 3 keer in totaal, haak de HOEK.

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, * 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in/om de volgende steek *, herhaal *-* 5 keer in totaal, 1 losse.
Eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met light wash. Knip de witte draad af.

TOER 8:
Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), 1 stokje om de volgende losse, 1 stokje in de volgende steek, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in/om elk van de volgende 4 steken, haak «1 VIERDUBBEL STOKJE» als volgt: maak 4 omslagen, voeg de haaknaald in om de losse in de stokjes-groep van toer 6 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), maak 1 omslag en haal deze onder de losse door (= 6 lussen op de haaknaald), ** 1 omslag, haal de omslag door de eerste 2/volgende lus op de haaknaald **, herhaal van **-** in totaal 5 keer = 1 lus op de haaknaald. Ga verder met 1 stokje in/om elk van de volgende 7 steken, 1 VIERDUBBEL STOKJE om dezelfde losse in de stokjes-groep van toer 6 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), 1 stokje in/om elk van de volgende 4 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in/om elk van de volgende 4 steken, haak 1 VIERDUBBEL STOKJE om de losse in de stokjes-groep van toer 6 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), ga verder met 1 stokje in/om elk van de volgende 7 steken, 1 VIERDUBBEL STOKJE om dezelfde losse in de stokjes-groep van toer 6 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), 1 stokje om de volgende steek en eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, wissel niet van kleur (LET OP in de 2e kleurcombinatie, wisselt u van kleur en wordt de draad afgeknipt).

TOER 9:
Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), * 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek *, herhaal *-* 3 keer in totaal, 1 stokje in elk van de volgende 2 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, ** 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek **, herhaal **-** 5 keer in totaal, 1 losse, haak «1 DRIEDUBBEL STOKJE» als volgt: maak 3 omslagen, voeg de haaknaald in om het vierdubbele stokje van toer 8 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), maak 1 omslag en haal de omslag onder het vierdubbel stokje door (= 5 lussen op de haaknaald), *** 1 omslag, haal de omslag door de eerste 2/volgende lus op de haaknaald ***, herhaal ***-*** in totaal 4 keer = 1 lus op de haaknaald. Haak 1 stokje in de volgende steek, 1 DRIEDUBBEL STOKJE om het tweede vierdubbele stokje van toer 8 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), 1 losse, 1 stokje in de volgende steek, herhaal **-** 5 keer in totaal. Haak 1 stokje in elk van de volgende 2 steken *. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal, haak de HOEK.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, ** 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek **, herhaal **-** 5 keer in totaal, 1 losse, haak «1 DRIEDUBBEL STOKJE» als volgt: maak 3 omslagen, voeg de haaknaald in om het vierdubbelestokje van toer 8 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), maak 1 omslag en haal de omslag onder het vierdubbele stokje door (= 5 lussen op de haaknaald), *** 1 omslag, haal de omslag door de eerste 2/volgende lus op de haaknaald ***, herhaal ***-*** in totaal 4 keer (= 1 lus op de haaknaald). Haak 1 stokje in de volgende steek, 1 DRIEDUBBEL STOKJE om het tweede vierdubbele stokje van toer 8 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), 1 losse, 1 stokje in de volgende steek, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, 1 losse, sla 1 steek over en eindig met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, wissel niet van kleur.

TOER 10:
Haak 1 halve vaste om de volgende losse, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met licht denimblauw. Knip de light wash draad af.

Haak 3 lossen (staat gelijk aan het eerste stokje), 2 stokjes om dezelfde losse, 1 losse, 3 stokjes om dezelfde losse, sla 3 steken over, 1 vaste om de volgende losse, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 vaste om de volgende steek, sla 3 steken over. Haak om de volgende losse als volgt: ** 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes **. Sla 2 steken over, 1 vaste in de volgende steek, sla 4 steken over, in de volgende steek haak **-**. Sla 4 steken over, 1 vaste in de volgende steek, sla 2 steken over, haak **-** om de volgende steek, sla 3 steken over, 1 vaste om de volgende steek, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken *. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal.

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 vaste om de volgende steek, sla 3 steken over. Haak om de volgende losse als volgt: ** 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes **. Sla 2 steken over, 1 vaste in de volgende steek, sla 4 steken over, in de volgende steek haak **-**. Sla 4 steken over, 1 vaste in de volgende steek. Eindig de toer met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer, 1 halve vaste in elk van de volgende 2 steken.

TOER 11:
Haak 1 losse, 1 vaste om de volgende losse, terwijl u tegelijkertijd verder gaat met wit, knip de licht denimblauw draad af. Ga verder met 2 lossen, 1 stokje in de volgende vaste, 2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, ** 2 lossen, 1 stokje in de volgende vaste, 2 lossen, 1 vaste om de volgende losse **, herhaal **-** 3 keer in totaal. Haak 2 lossen, 1 stokje in de volgende vaste, 2 lossen, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken *. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal.

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, * 2 lossen, 1 stokje in de volgende vaste, 2 lossen, 1 vaste om de volgende losse *, herhaal *-* 2 keer in totaal. Haak 2 lossen, 1 stokje in de volgende vaste, 2 lossen en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op het begin van de toer.

TOER 12:
Haak 1 losse, 1 vaste in de eerste vaste, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in/om elk van de volgende 7 steken.

HOEK:
Haak 2 vasten om de lossenlus, 3 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 vaste in/om elk van de volgende 7 steken, ** 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek **, herhaal **-** 3 keer in totaal. Haak 2 vasten om de volgende lossenlus, sla 1 steek over, haak **-** 4 keer. Haak 1 vaste in/om elk van de volgende 6 steken. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal.

Haak * 1 vaste in/om elk van de volgende 7 steken, ** 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek **, herhaal **-** 3 keer in totaal. Haak 2 vasten om de volgende lossenlus, sla 1 steek over, haak **-** 1 keer. Haak 2 vasten om de volgende lossenlus en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op het begin van de toer. = 160 vasten en 12 lossen in totaal rondom. Knip en hecht alle draden af.

Nu hoeft u alleen maar nog een vierkant in de volgende kleuren te haken:

ZET + TOER 1: 06 licht denimblauw
TOEREN 2-3: 01 wit
TOER 4: 05 light wash
TOEREN 5-6: 06 licht denimblauw
TOER 7: 01 wit
TOER 8: 17 licht lila
TOER 9: 05 light wash
TOER 10: 06 licht denimblauw
TOEREN 11-12: 01 wit

Klaar!

Het eindresultaat van clue #9 is 2 vierkanten, in verschillende kleurcombinaties, welke beide ongeveer 25 cm x 25 cm zijn.

Compleet telpatroon voor clue #9

= 4 lossen, vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse – zie punt op de cirkel, de toer begint en eindigt hier
= losse
= halve vaste in/om steek
= vaste om de lossenring/lossenlus
= vaste in de steek
= stokje om losse/lossenlus
= stokje in de steek
= 3 lossen
= 1 half stokje om de losse van de toeren 2 en 3
= Op elk punt op het telpatroon, haak om de steek waar de lijn naar toe wijst.
TOER 8: Haak 1 VIERDUBBEL STOKJE om de losse in de stokjes-groep van toer 6. (VIERDUBBEL STOKJE= Maak 4 omslagen, voeg de haaknaald in om de losse in de stokjes-groep van toer 6, maak 1 omslag en haal deze door de losse (= 6 lussen op de haaknaald), * 1 omslag, haal de omslag door de eerste 2/volgende lus op de haaknaald *, herhaal van *-* in totaal 5 keer = 1 lus op de haaknaald).
TOER 9: Haak 1 DRIEDUBBEL STOKJE om het vierdubbele stokje van toer 8. (DRIEDUBBEL STOKJE= Maak 3 omslagen, voeg de haaknaald in om het vierdubbele stokje, maak 1 omslag en haal deze door het vierdubbele stokje (= 5 lussen op de haaknaald), * 1 omslag, haal de omslag door de eerste 2/volgende lus op de haaknaald *, herhaal van *-* in totaal 4 keer = 1 lus op de haaknaald).

Video Clue

Opmerkingen (10)

Lucília Pessoa 05.05.2017 - 10:07:

Olá Estou adorar executar este Cal. Parabéns

Lucília Pessoa 05.05.2017 - 02:12:

Olá Estou adorar executar este Cal. Parabéns

Phoebe 04.05.2017 - 16:59:

Hallo, ich verwende eine andere Wolle (Eskimo). Die Lauflänge habe ich entsprechend umgerechnet, so dass ich genau so viele Meter Wolle in Weiß Eskimo habe wie in der Originalwolle. Nun ist Weiß schon zu Ende. ich muss nachbestellen. Können Sie mir eine ungefähre Antwort geben, wie viel Weiß wohl noch verwendet wird? Ich muss sonst alle weiteren Clues bis zum Ende abwarten, bis ich das abschätzen kann, das wäre furchtbar schade! Danke für jeden Hinweis, wenn möglich!

DROPS Design 08.05.2017 - 12:17:

Liebe Phoebe, Sie sollen dann bis zur Ende warten, um die Mengenangaben passen zu können. Viel Spaß beim häkeln!

Phoebe 02.05.2017 - 21:20:

Die Wolle in Weiß ist jetzt aufgebraucht. Ist das richtig? Wird für die nächsten Clues kein Weiß mehr benötigt? Oder muss ich nachbestellen? Viele Grüße!

DROPS Design 03.05.2017 - 11:41:

Liebe Phoebe, die angegebene Garnmenge Weiß in DROPS ♥ YOU #8 sollte reichen. Viel Spaß beim häkeln!

Anja Gronemeyer 29.04.2017 - 17:30:

Okay, da hatte sich wohl ein Päckchen "hell lila" versteckt ... Frage hat sich somit erledigt!

Anja Gronemeyer 29.04.2017 - 16:20:

Bei mir reicht der Rest "lila hell" nicht um die 8. Runde zu beenden. Kann ich auch "lila" nehmen oder fehlt mir das dann an einer anderen Stelle?

DROPS Design 02.05.2017 - 14:33:

Liebe Frau Gronemeyer, Sie können "Lila" oder "Erika" nehmen. Viel Spaß beim häkeln!

Therese 28.04.2017 - 08:59:

Hurra! Vilken rolig del att göra =)

Marie-Louise 28.04.2017 - 08:13:

Jag har köpt ett garnpaket till i andra färger och tänker virka en filt ytterligare. Tas ledtrådarna bort eller ligger de kvar på er hemsida? Vill ju inte stressa....

DROPS Design 03.05.2017 - 14:10:

Hej! Ledtrådarna kommer att finnas kvar, så du behöver inte ha bråttom.

Vävgumman 27.04.2017 - 21:29:

Kul och bra utmanande ruta, fick tänka till lite innan jag fick till det. Ser fram emot slutspurten. Spänningen stiger. Ha en bra Valborgshelg alla handarbetsvänner. 🔥😃

Anja 27.04.2017 - 11:07:

Dus we hoeven maar van elk vierkant eentje te maken als ik het goed begrijp?

DROPS Design 03.05.2017 - 09:48:

Hallo Anja, Ja, dat klopt helemaal!. Het zijn wat grotere vierkanten en je hoeft er maar 2 van te haken. Tot de volgende clue!

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *