Clue #9 - Már majdnem odaértünk!

Itt az ideje, hogy a rejtélytakaró utolsó nagy négyzetén dolgozzunk. Felkészült?

Korábban már láttuk a virágos közepét, de most eljött az ideje, hogy néhány nagyszerű erp csoporttal szegélyezzük. És ezt a részt igazán élvezni fogja, mert az elkészítése nagyon szórakoztató.

Színek

A nagy négyzeten dolgozunk, az A.3 diagram szerint, a következő színekben: p>

KEZDÉS + 1. KÖR: 06 világos farmerkék
2-3. KÖR: 05 világos vízkék
4. KÖR: 01 fehér
5-6. KÖR: 06 világos farmerkék
7. KÖR: 01 fehér
8-9. KÖR: 05 világos vízkék
10. KÖR: 06 világos farmerkék
11-12. KÖR: 01 fehér

Itt az ideje, hogy elkezdjük a munkát

KEZDÉS:
Horgoljunk 4 lsz-t a világos farmerkék színű fonallal, majd az 1. lsz-be öltött 1 ksz-el zárjuk a kört.

1. KÖR:
1 lsz, * 2 lsz, 2 rp a lsz-gyűrű köré. *Ismételjük meg a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

Horgoljunk 2 lsz-t, 1 rp-t a lsz-gyűrű köré, és a kör 1. lsz-ébe öltött ksz-mel zárjuk a kört.

2. KÖR:
1 ksz az 1. lsz-ív köré, ugyanakkor, váltsunk a világos vízkék fonalra, és vágjuk el a világos farmerkék színű fonalat. OLVASSUK EL AZ ALÁBBI TANÁCSOT A SZÍNVÁLTÁSHOZ!:

TANÁCS A SZÍNVÁLTÁSHOZ:
Úgy kapjuk a legszebb átmenetet a színváltásoknál, ha a körben az utolsó kúszószemet már az új színnel horgoljuk. p>

Horgoljunk 3 lsz-t (ez az 1. erp-nak felel meg), 1 erp az 1. Lsz-ív köré, 12 lsz (= a sarok), 2 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 lsz.

Horgoljunk *2 lsz-t a következő lsz-ív köré, 2 lsz (= sarok), 2 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 lsz.* Ismételjük a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

A kör elején a 3. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört. Itt nem váltunk színt.

3. KÖR:
Horgoljunk 1 ksz-t az 1. lsz-ív köré.

Horgoljunk 3 lsz-t (ez az 1. erp-nak felel meg), 2 erp az 1. lsz-ív köré, 2 lsz (= a sarok), 3 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 lsz.

*3 erp a következő lsz-ív köré, 2 lsz (= a sarok), 3 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 lsz.* Ismételjük a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

A kör elején a 3. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a kört, ugyanakkor, váltsunk a fehér fonalra. Vágjuk el a világos vízkék szálat.

4. KÖR:
Horgoljunk 1 lsz-t. OLVASSUK EL AZ ALÁBBI TANÁCSOT A HORGOLÁSHOZ.

TANÁCS A HORGOLÁSHOZ:
A kör az 1. rp előtt 1 lsz-mel kezdődik (ezt a lsz-met nem számoljuk, nem helyettesíti az 1. rp-t).

*1 rp a következő 3 lsz mindegyikébe, 2 rp a lsz-ív köré, 2 ész (= a sarok), 2 rp ugyanazon lsz-ív köré, 1 ep a következő 3 lsz mindegyikébe, 1 fp a 2. És a 3. Kör lsz-ei köré.* Ismételjük meg a *-* közötti részt, összesen 4 alkalommal.

A kör elejénél az 1. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a kört. UGYANAKKOR, váltsunk a világos farmerkék színű fonalra. Vágjuk el a fehér színű fonalat.

5. KÖR:
Horgoljunk 1 lsz-t.

*1 rp az 1. / következő szembe, 2 lsz, 4 szemet kihagyunk 2 erp a lsz-ív köré, 2 lsz (sarok), 2 erp ugyanazon lsz-ív köré2 lsz, 4 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szembe, 2 lsz, 1 szemet kihagyunk. * Ismételjük meg a *-* közötti részt, összesen 4 alkalommal.

A kör elején az 1. rp-ba öltött lsz-mel zárjuk a kört, most nem váltunk színt. Horgoljunk 1 ksz-t az 1. lsz-be.

6. KÖR:
Horgoljunk 1 lsz-t.

*1 rp a lsz-ív körül, 1 erp a következő 2 szem mindegyikébe, 3 erp a lsz-ív köré, 2 lsz, 2 lsz (= a sarok), 3 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 erp a következő 2 szem mindegyikébe, 1 rp a lsz-ív köré, 1 lsz, 3 erp a következő lsz-ív köré, 1 lsz, 3 erp ugyanazon lsz-ív köré, 1 lsz.* Ismételjük a *-* közötti részt, összesen 4 alkalommal.

A kör elején, az 1 rp-ba öltött ksz-mel zárjuk a kört. Itt nem váltunk színt.

7. KÖR:
Horgoljunk 1 ksz-t a körben az 1. erp-ba, ugyanakkor, váltsunk a fehér színű fonalra. Vágjuk el a világos farmerkék színű fonalat.

Horgoljunk 3 lsz-t (ez az 1. erp-nak felel meg). 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe.

SAROK:
Horgoljunk 2 erp-t a lsz-ív köré, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz köré.

*1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe. ** 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe / szem köré. ** Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 6 alkalommal, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem köré.* Horgoljuk meg a SARKOT, és ismételjük a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal, horgoljuk meg a SARKOT.

Horgoljunk 1 erp-t a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe. *1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe / szem köré.* Ismételjük meg a *-* közötti részt, összesen 5 alkalommal, 1 lsz.

1 ksz a 3. Lsz-be a kör elején, ugyanakkor, váltsunk a világos vízkék fonalra. Vágjuk el a fehér színű fonalat.

8. KÖR:
Horgoljunk 3 lsz-t (= az 1. Lsz), 1 erp a következő lsz-be, 1 erp a következő szembe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 sem mindegyikébe.

SAROK:
Horgoljunk 2 erp-t a lsz-ív köré, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív köré.

Horgoljunk * 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 4 szembe / szem köré. Horgoljunk «1 NÉGYRÁHAJTÁSOS PÁLCÁT (NRP-t)» a következő módon: 4 rh, szúrjuk a horgolótűt a 6. Kör erp csoportjának lsz-e köré. (Keressük meg a diagramon, hova mutat a vonal). 1 rh, húzzuk a ksz alá (= 6 hurok a horgolótűn). **1 rh, húzzuk át a fonalat az első 2 / következő hurkon, a horgolótűn.** Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 5 alkalommal = 1 hurok a horgolótűn. Folytassuk 1 erp-val a következő 7 szem mindegyikében / mindegyike körül. 1 KRP, a 6. Kör erp-csoportjának ugyanazon lsz-íve köré (figyeljük meg a diagramon, hova mutat a vonal). 1 erp a következő 4 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

*1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 4 szem mindegyikébe / mindegyike köré, 1 nrp, a 6. Kör erp csoportjának lsz-e köré (figyeljük meg a diagramon, hova mutat a vonal. Folytassuk 1-1 erp-val a következő 7 szem mindegyikébe, 1 nrp a. kör erp-csoportjának ugyanazon lsz-íve köré, és a kör elején a 3. Lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a kört, itt nem váltunk színt. (MEGJEGYZÉS: 2. Színösszeállításban, itt váltunk színt, és az előző szálat elvágjuk.

9. KÖR:
3 lsz (az az 1. erp-nak felel meg). *1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe.* Ismételjük a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal, 1 erp a következő 2 szem mindegyikébe.

SAROK:
2 erp a lsz-ív körül, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív körül.

Horgoljunk *1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. ** 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe.** Ismételjük meg a **-** közötti részt, összesen 5 alkalommal, 1 lsz, «1 HÁROMRÁHAJTÁSOS PÁLCA (= HRP)» a következő módon: 3 rh, szúrjuk a horgolótűt a 8. Kör nrp-ja köré (figyeljük meg a diagramon, hova mutat a vonal), 1 rh, hózzuk át a fonalat a nrp alatt (= 5 hurok a horgolótűn). ***1 rh, húzzuk át a fonalat az első 2 /következő szemen.*** Ismételjük meg a ***-*** közötti részt, összesen 4 alkalommal = 1 hurok a horgolótűn). 1 erp a következő szembe, 1 hrp a 8. kör 2. nrp-ja köré (figyeljük meg, hova mutat a vonal a diagramon), 1 lsz, 1 erp a következő szembe. Ismételjük meg a **-** közötti részt, összesen 5 alkalommal. Horgoljunk 1 erp-t a következő 2 szembe. * Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal, horgoljuk meg a SARKOT.

Horgoljunk *1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. ** 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe.** Ismételjük meg a **-** közötti részt, összesen 5 alkalommal, 1 lsz, «1 HÁROMRÁHAJTÁSOS PÁLCA (= HRP)» a következő módon: 3 rh, szúrjuk a horgolótűt a 8. Kör nrp-ja köré (figyeljük meg a diagramon, hova mutat a vonal), 1 rh, hózzuk át a fonalat a nrp alatt (= 5 hurok a horgolótűn). ***1 rh, húzzuk át a fonalat az első 2 /következő szemen.*** Ismételjük meg a ***-*** közötti részt, összesen 4 alkalommal = 1 hurok a horgolótűn. 1 erp a következő szembe, 1 hrp a 8. kör 2. nrp-ja köré (figyeljük meg, hova mutat a vonal a diagramon), 1 lsz, 1 erp a következő szembe. 1 lsz, hagyjunk ki 1 szemet, 1 erp a következő szembe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, a kör elején a 3. lsz-be öltött szemmel zárjuk a kört. Nem váltunk színt.

10. KÖR:
1 ksz,a következő lsz köré, ugyanakkor, váltsunk a világos farmerkék színre. Vágjuk el a világos vízkék színű fonalat.

Horgoljunk 3 szemet (ez megfelel az 1. ep-nak). 2 erp ugyanazon lsz köré, 1 lsz, 3 erp ugyanazon lsz köré, 3 szemet kihagyunk, 1 rp ugyanazon lsz köré, 1 lsz, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe.

SAROK:
2 erp a lsz.ív köré, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív köré.

*1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szem köré, 3 szemet kihagyunk. A következő lsz körül így haladjunk: **3 erp, 1 lsz, 3 erp. ** 2 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szembe, 2 szemet kihagyunk, horgoljuk a **-** közötti részt a következő szem körül, 3 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szem körül, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 2 lsz, 2 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szem köré, 3 szemet kihagyunk. A következő lsz körül így haladjunk: **3 erp, 1 lsz, 3 erp. ** 2 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szembe, 2 szemet kihagyunk, horgoljuk a **-** közötti részt a következő szem körül, 4 szemet kihagyunk, 1 rp a következő szembe. A kör elején a 3. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk a k9rt, 1 ksz a következő 2 szem mindegyikébe.

11. KÖR:
1 lsz, 1 rp a következő lsz köré, ugyanakkor, váltsunk a fehér színű fonalra,és vágjuk el a világos farmerkék színű fonalat. Folytassuk 2 lsz-mel, 1 erp a következő rp-ba, 2 lsz, 1 erp a következő erp-ba, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe.

SAROK:
2 erp a lsz.ív köré, 3 lsz, 2 erp ugyanazon lsz-ív köré.

1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, ** 2 lsz , 1 erp, a következő rp-ba, 2 lsz, 1 rp a következő lsz köré. ** Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 3 alkalommal. Horgoljunk 2 lsz-t, 1 erp-t a következő rp-ba, 2 lsz, 1 erp a következő erp-ba, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő 3 szem mindegyikébe. * Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

1 erp a következő 3 szem mindegyikébe, 1 lsz, 1 szemet kihagyunk, 1 erp a következő szembe, * 2 lsz, 1 erp, a következő rp-ba, 2 lsz, 1 rp a következő lsz köré. * Ismételjük a *-* közötti részt, összesen 2 alkalommal. Horgoljunk 2 lsz-t, 1 erp-t a következő rp-ba, 2 lsz, és a kör elején az 1. rp-ba öltött ksz-mel zárjuk a kört.

12. KÖR:
1 lsz, 1 rp az 1. rp-ba, 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő lsz köré, 1 rp a következő szembe, 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő 7 szembe / szem köré..

SAROK:
2 rp a lsz.ív köré, 3 lsz, 2 rp ugyanazon lsz-ív köré.

1 rp a következő 7 szem mindegyikébe / mindegyike köré. ** 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe. ** Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 3 alkalommal. Horgoljunk 2 rp-t a következő lsz-ív köré, 1 szemet kihagyunk, horgoljuk a **-** közötti részt, még 4 alkalommal, 1 rp a következő 6 szem mindegyikébe / mindegyike köré. Ismételjük meg a SARKOT, és a *-* közötti részt, összesen 3 alkalommal.

1 rp a következő 7 szembe / szem köré. ** 2 rp a lsz-ív köré, 1 rp a következő szembe. **Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 3 alkalommal. 2 rp a következő lsz-ív köré, 1 szemet kihagyunk. Horgoljuk **-** közötti részt, még 1 alkalommal. Horgoljunk 2 rp-t a következő lsz-ív köré, 1 ksz a kör elején az 1. rp-ba = 160 rp.

Most készítsünk még 1 négyzetet a következő színekben:

KEZDÉS + 1. KÖR: 06 világos farmerkék
2-3. KÖR: 05 fehér
4. KÖR: 01 világos vízkék
5-6. KÖR: 06 világos farmerkék
7. KÖR: 01 fehér
8. KÖR: 05 világos orgona
9. KÖR: világos vízkék 10. KÖR: 06 világos farmerkék
11-12. KÖR: 01 fehér

Elkészültünk!

A 9. Kulcs eredménye így: 2 négyzet, eltérő színösszeállításban, egynként kb 25 X 25 cm .

A teljes diagram a 9. kulcshoz

= 4 lsz, majd az 1. lsz-be ksz-met öltve gyűrűvé zárjuk. Figyeljük a rajzon a pontot: a kör itt kezdődik, és itt záródik.
= láncszem (lsz)
= kúszószem (ksz) szembe / szem köré
= rövidpálca (rp) a lsz-gyűrű / lsz-ív köré.
= rp a szembe
= egyráhajtásos pálca (erp) a lsz / lsz ív köré.
= erp a szembe
= 3 láncszem (lsz
= 1 félpálca (fp) a 2. És a 3. Kör lsz-e köré.
= = A diagramban mindkét pontnál dolgozzunk a szem körül, ahova a vonal mutat. 8. KÖR: Horgoljunk 1 nrp-t a 6. Kör erp csoportjának a lsz-e köré. (1 NÉGYRÁHAJTÁSOS PÁLCA (NRP-t) a következő módon készül: 4 rh, szúrjuk a horgolótűt a 6. Kör erp csoportjánal lsz-e köré. (Keressük meg a diagramon, hova mutat a vonal). 1 rh, húzzuk a ksz alá ( = 6 hurok a horgolótűn). **1 rh, húzzuk át a fonalat az első 2 / következő hurkon a horgolótűn.** Ismételjük a **-** közötti részt, összesen 5 alkalommal = 1 hurok a horgolótűn 9. KÖR: Horgoljunk 1 hrp-t a 8. kör 2. nrp-ja köré (1 HÁROMRÁHAJTÁSOS PÁLCA (= HRP) a következő módon készül: 3 rh, szúrjuk a horgolótűt a 8. Kör nrp-ja köré (figyeljük meg a diagramon, hova mutat a vonal), 1 rh, hózzuk át a fonalat a nrp alatt (= 5 hurok a horgolótűn). ***1 rh, húzzuk át a fonalat az első 2 /következő szemen.*** Ismételjük meg a ***-*** közötti részt, összesen 4 alkalommal = 1 hurok a horgolótűn.

Video KULCS

Megjegyzések (10)

Lucília Pessoa wrote:

Olá Estou adorar executar este Cal. Parabéns

05.05.2017 - 10:07

Lucília Pessoa wrote:

Olá Estou adorar executar este Cal. Parabéns

05.05.2017 - 02:12

Phoebe wrote:

Hallo, ich verwende eine andere Wolle (Eskimo). Die Lauflänge habe ich entsprechend umgerechnet, so dass ich genau so viele Meter Wolle in Weiß Eskimo habe wie in der Originalwolle. Nun ist Weiß schon zu Ende. ich muss nachbestellen. Können Sie mir eine ungefähre Antwort geben, wie viel Weiß wohl noch verwendet wird? Ich muss sonst alle weiteren Clues bis zum Ende abwarten, bis ich das abschätzen kann, das wäre furchtbar schade! Danke für jeden Hinweis, wenn möglich!

04.05.2017 - 16:59

DROPS Design answered:

Liebe Phoebe, Sie sollen dann bis zur Ende warten, um die Mengenangaben passen zu können. Viel Spaß beim häkeln!

08.05.2017 - 12:17

Phoebe wrote:

Die Wolle in Weiß ist jetzt aufgebraucht. Ist das richtig? Wird für die nächsten Clues kein Weiß mehr benötigt? Oder muss ich nachbestellen? Viele Grüße!

02.05.2017 - 21:20

DROPS Design answered:

Liebe Phoebe, die angegebene Garnmenge Weiß in DROPS ♥ YOU #8 sollte reichen. Viel Spaß beim häkeln!

03.05.2017 - 11:41

Anja Gronemeyer wrote:

Okay, da hatte sich wohl ein Päckchen "hell lila" versteckt ... Frage hat sich somit erledigt!

29.04.2017 - 17:30

Anja Gronemeyer wrote:

Bei mir reicht der Rest "lila hell" nicht um die 8. Runde zu beenden. Kann ich auch "lila" nehmen oder fehlt mir das dann an einer anderen Stelle?

29.04.2017 - 16:20

DROPS Design answered:

Liebe Frau Gronemeyer, Sie können "Lila" oder "Erika" nehmen. Viel Spaß beim häkeln!

02.05.2017 - 14:33

Therese wrote:

Hurra! Vilken rolig del att göra =)

28.04.2017 - 08:59

Marie-Louise wrote:

Jag har köpt ett garnpaket till i andra färger och tänker virka en filt ytterligare. Tas ledtrådarna bort eller ligger de kvar på er hemsida? Vill ju inte stressa....

28.04.2017 - 08:13

DROPS Design answered:

Hej! Ledtrådarna kommer att finnas kvar, så du behöver inte ha bråttom.

03.05.2017 - 14:10

Vävgumman wrote:

Kul och bra utmanande ruta, fick tänka till lite innan jag fick till det. Ser fram emot slutspurten. Spänningen stiger. Ha en bra Valborgshelg alla handarbetsvänner. 🔥😃

27.04.2017 - 21:29

Anja wrote:

Dus we hoeven maar van elk vierkant eentje te maken als ik het goed begrijp?

27.04.2017 - 11:07

DROPS Design answered:

Hallo Anja, Ja, dat klopt helemaal!. Het zijn wat grotere vierkanten en je hoeft er maar 2 van te haken. Tot de volgende clue!

03.05.2017 - 09:48

Hagyjon megjegyzést, vagy tegye fel kérdéseit ehhez a kulcshoz.

Az e-mail címét nem tesszük nyilvánossá. A kötelező mezőket *-al jelöltük.