Clue #5 - Nog 4 toeren te gaan

En hier is een nieuwe clue voor onze prachtige mystery deken! Deze keer haken we verder met het resultaat van clue #4 en maken we er grotere vierkanten van. We hebben nog 4 toeren te gaan en de steken zijn vrijwel dezelfde, maar met wat kleine aanpassingen die een aantal mooie details toevoegen aan de deken.

En zoals gebruikelijk u kunt de tekst en de afbeeldingen over slaan. Wanneer u liever haakt met behulp van een instructievideo of vanaf het complete telpatroon, dan kunt u deze onderaan de pagina vinden.

Kleuren

De eerste 6 toeren in A.2 zijn al gehaakt, dus nu gaan we toeren 7 -10 haken met de volgende kleuren:

TOER 7: lila
TOER 8: wit
TOER 9: light wash
TOER 10: wit

KLEUR TIP:
Gebruikt u een andere kleurencombinatie dan waar wij mee haken? Maak dan een notitie van welke kleurnummers u vervangt door welke, voordat u begint. U kunt de originele materialen hier vinden.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Informatie wat tussen twee * staat, wordt herhaald iedere keer wanneer er *-* staan in de tekst. De rode symbolen in de telpatronen worden beschreven in de tekst bij de afbeeldingen.

Zullen we beginnen?

Neem het eerste vierkant die we in clue #4 hebben gemaakt.

TOER 7:
Ga verder met lila – lees TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR hieronder, knip de lichtlila draad af. Haak 1 losse, 1 vaste in/om elk van de volgende 5 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 vaste in elk van de volgende 3 steken.

TIP VOOR HET WISSELEN VAN KLEUR:
Voor een mooie kleurovergang, haak de laatste steek voor de kleurverandering met de nieuwe kleur.

HOEK:
Haak 2 vasten om de lossenlus, 3 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 vaste in elk van de volgende 5 steken, haak «1 DRIEDUBBEL STOKJE» als volgt: maak 3 omslagen, steek de haaknaald om de bovenkant van de bobbel van de 5e toer (zie het telpatroon, waar de lijn loopt, maak 1 omslag en haal het garen onder de bobbel door (= 5 lussen op de haaknaald), ** 1 omslag, haal de omslag door de eerste/volgende 2 lussen op de haaknaald **, herhaal **-** in totaal 4 keer = 1 lus op de haaknaald.
Ga verder met 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 1 DRIEDUBBEL STOKJE om dezelfde bovenkant op de bobbel van toer 5 (zie het telpatroon, waar de lijn loopt), 1 vaste in elk van de volgende 5 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 vaste in elk van de volgende 3 steken *. Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal, haak de HOEK.

Haak 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 vaste in elk van de volgende 5 steken, haak 1 DRIEDUBBEL STOKJE om de bovenkant van de bobbel van toer 5. Haak 1 vaste in elk van de volgende 3 steken, 1 DRIEDUBBEL STOKJE om dezelfde bovenkant van de bobbel van toer 5.

Eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer. Ga verder met wit en knip de lila draad af.

TOER 8:
Haak 3 lossen (=1 stokje), 1 stokje in elk van de volgende 6 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 9 steken, haak een BOBBEL in de volgende steek als volgt: Haak 4 stokjes in dezelfde steek, haal de lus van het laatste stokje van de haaknaald af, steek de haaknaald in de voorkant van de bovenkant van het eerste stokje dat u gehaakt heeft, neem de lus van het laatste stokje op en haal deze door de steek op de haaknaald. Haak 1 stokje in elk van de volgende 9 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken *.

Herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal, haak de HOEK.

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 9 steken, haak een BOBBEL in de volgende steek, 1 stokje in elk van de volgende 2 steken. Eindig met 1 halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer. Ga verder met light wash, knip de witte draad niet af.

TOER 9:
Haak 3 lossen (= 1 stokje), 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken.

HOEK:
Haak 2 stokjes om de lossenlus, 3 lossen, 2 stokjes om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in de volgende steek, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek.

Haak 1 VIERDUBBEL STOKJE als volgt: Maak 4 omslagen, steek de haaknaald om het driedubbel stokje van toer 7 (zie het telpatroon, waar de lijn loopt), maak 1 omslag en haal het garen onder het driedubbel stokje door (= 6 lussen op de haaknaald), ** 1 omslag, haal de omslag door de eerste/volgende 2 lussen op de haaknaald **, herhaal van **-** in totaal 5 keer = 1 lus op de haaknaald.

Haak een ander VIERDUBBEL STOKJE aan het andere driedubbel stokje van toer 7 (zie het telpatroon, waar de lijn loopt), sla de BOBBEL over, 1 stokje in de volgende steek, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in de volgende steek, 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 steken *.

Haak de HOEK en *-* 3 keer in totaal, haak de HOEK.

Haak 1 stokje in elk van de volgende 3 steken, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, * 2 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje in de volgende steek, herhaal *-* 1 keer, 1 losse, sla 1 steek over, 1 stokje in de volgende steek, haak 1 VIERDUBBEL STOKJE om het driedubbel stokje van toer 7 (zie het telpatroon, waar de lijn loopt). Sla de BOBBEL over, haak een ander VIERDUBBEL STOKJE om het driedubbel stokje van toer 7 (zie het telpatroon waar de lijn loopt), 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, sla 1 steek over en eindig met 1 halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer. Ga verder met wit en knip de light wash draad af.

TOER 10:
Haak 1 losse, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten om de volgende lossenlus, 1 vaste in elk van de volgende 9 steken.

HOEK:
Haak 2 vasten om de lossenlus, 3 lossen, 2 vasten om dezelfde lossenlus.

Haak * 1 vaste in elk van de volgende 9 steken, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten om de volgende lossenlus, 1 vaste in elk van de volgende 8 steken, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten om de volgende lossenlus, 1 vaste in elk van de volgende 9 steken *, herhaal de HOEK en *-* 3 keer in totaal.

Haak 1 vaste in elk van de volgende 9 steken, 2 vasten om de lossenlus, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten om de volgende lossenlus, 1 vaste in elk van de volgende 7 steken, 1 halve vaste in de losse op het begin van de toer. Knip en hecht alle draden af.

Nu hoeft u alleen nog de toeren 7-10 op het andere vierkant van clue #4 te haken in de volgende kleuren:

TOER 7: heide
TOER 8: wit
TOER 9: lila
TOER 10: wit

Klaar!

Hier kunt u zien hoe beide kleurcombinaties van telpatroon A.2 eruit zien.
Het vierkant zou 25 x 25 cm moeten zijn.

Complete diagram for clue #5

= losse
= halve vaste in/om steek
= vaste in de steek
= vaste om losse/lossenlus
= stokje om losse/lossenlus
= stokje in de steek
= 3 lossen
= BOBBEL: Haak 4 stokjes in dezelfde steek, haal de lus van het laatste stokje van de haaknaald af, steek de haaknaald in de voorkant van de bovenkant van het eerste stokje dat u gehaakt heeft, neem de lus van het laatste stokje en haal deze door de steek op de haaknaald.
=

Bij elke stip op het telpatroon, u haakt om de steek waar de lijn naar toe leidt.

TOER 7: Haak 1 DRIEDUBBEL STOKJE om de bovenkant van de bobbel van de toer 5 (DRIEDUBBEL STOKJE = Maak 3 omslagen, steek de haaknaald om de steek zoals beschreven in de tekst, maak 1 omslag en haal de omslag onder de eerste steek door(= 5 lussen op de haaknaald), * 1 omslag, haal de omslag door de eerste/volgende 2 lussen op de haaknaald *, herhaal van *-* in totaal 4 keer (= 1 lus op de haaknaald).

TOER 9: Haak 1 VIERDUBBEL STOKJE aan het driedubbel stokje van toer 7 (VIERDUBBEL STOKJE= Maak 4 omslagen, steek de haaknaald om de steek zoals beschreven in de tekst, maak 1 omslag en haal de omslag onder de eerste steek door(= 6 lussen op de haaknaald), * 1 omslag, haal de omslag door de eerste/volgende 2 lussen op de haaknaald *, herhaal van *-* in totaal 5 keer (= 1 lus op de haaknaald).

Video clue

Heeft u meer hulp nodig met de technieken?

In deze video laten we u alle verschillende technieken zien weke u nodig heeft voor de hele clue #5

Opmerkingen (11)

Stefani 11.04.2017 - 04:46:

I've fallen a bit behind, but I'm really enjoying myself because I'm able to take it with me easily. Thanks

Vibeke Meldgaard 03.04.2017 - 18:44:

Er det muligt I kunne lave en liste over hvilke farver fra garnpakke et, som I bruger i opskriften, som passer til dem fra garnpakke to og tre?

Marit Mikkelsen 03.04.2017 - 12:06:

Synnes det er for lang tid mellom hvert hint

Noemy 02.04.2017 - 15:25:

Hi! Could you please put the numbers with the colors? It makes a lot easier to me, as I\'m using another set of colors. Thank you!!! (Noemy, from Curitiba-Brazil)

Anna 01.04.2017 - 13:57:

Il secondo quadrato della tappa 5 e realizzato con un colore in meno rispetto al primo. È' giusto così?

DROPS Design 02.04.2017 - 12:07:

Buongiorno Anna. Per il primo quadrato usa i tre colori, bianco, lilla e light wash. Per il secondo quadrato usa sempre tre colori: bianco, erica, lilla. Buon lavoro!

Evi Maisalu 30.03.2017 - 14:47:

Ei ole vihjet nr5

Nicole Rod 30.03.2017 - 14:06:

Bravo pour ce beau projet et pour les explications claires et précises. J'adore!

Ivana 30.03.2017 - 14:01:

Dobrý den, část textu v angličtině, lze opravit? děkuji

DROPS Design 30.03.2017 - 23:53:

Dobrý den, Ivano, díky za upozornění - opraveno. Příjemnou zábavu s háčkem! Hana

Mia Juul 30.03.2017 - 12:55:

Er i ikke søde at skrive farve nr foran farven 😉 Er lidt nemmere at bruge den rigtige farve når man også har nummeret 👍

Cholote 30.03.2017 - 12:53:

C'est vraiment bien expliqué, bravo !

Mai-Britt 30.03.2017 - 11:55:

Kommer der nogle tips til at gøre tæppet større?

DROPS Design 06.04.2017 - 11:13:

Hej Mai-Britt, Du kan naturligvis hækle dobbelt antal af alle ruder, så vil det blive dobbelt så stort og du ved da også at dobbelt garnforbrug rækker. Vi har ikke regnet garnforbrug ud til flere forskellige størrelser, men tæppet er fleksibelt, så hvis du har ekstra garn og egen fantasi, så kan du let få nogle ekstra ruder lagt til tæppet, men vent med at sy dem sammen til vi giver besked. God fornøjelse!

Laat een opmerking of vraag achter voor deze clue

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *