DROPS Extra / 0-859

Holly's Holiday by DROPS Design

Gehaakte DROPS omslagdoek voor Kerst van "Cotton Viscose" en "Glitter"

DROPS design: Model nr. n-139
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maat: lengte middenachter ongeveer 65 cm
Materiaal: DROPS COTTON VISCOSE van Garnstudio
300 gr. kleur nr. 05, rood
En gebruik: DROPS GLITTER van Garnstudio
10 gr. kleur nr. 08, rood

DROPS HAAKNLD 3.5 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 5 stk-groepen = 11 cm breed met Cotton Viscose.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: omslagdoek, techniek: kantpatroon, thema: kerst,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
1 stk-groep = 2 stk, 2 l, 2 stk in dezelfde l-lus.

PATROON:
Zie telpatroon A.1 (het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer).
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Haak 5 l met 1 draad van elk garen en haaknld 3.5 mm. Haak in de 1e l als volgt: 1 dstk, 2 l, 2 dstk = 1e toer in telpatroon A.1, keer het werk.
Ga verder en haak toer 2-5 van telpatroon A.1. Herhaal dan toer 4 en 5 zodat er 1 stk-groep is in elke l-lus en meerder 2 dstk en 2 l aan elke kant elke even toer (TOER 6, 8, 10, etc.). Ga zo verder tot het werk ongeveer 65 cm hoog is middenachter (eindig met een oneven toer), keer het werk. Haak dan een rand langs de hele omslagdoek.

RAND:
TOER 1: haak hv tot de 1e l-lus, 1 l, 1 v in dezelfde l-lus, * 5 l, 1 v in de volgende l-lus *, herhaal van *-* de hele toer. Ga verder en haak langs de schuine kant als volgt: haak * 5 l, 1 v in de volgende 4-l-lus, 5 l, 1 v in het volgende dstk *, herhaal van *-* langs beide schuine randen – LET OP: haak 1 v, 5 l, 1 v in de punt van de omslagdoek, eindig met 1 hv in de 1e v.
Pas zo aan dat het aantal l-lussen deelbaar is door 2.
TOER 2: haak in de eerste l-lus: 3 stk, 3 l, 1 hv in 1e l, 3 stk, * haak in de volgende l-lus: 1 v, 3 l, 1 v, haak in de volgende l-lus: 3 stk, 3 l, 1 hv in 1e l, 3 stk,* herhaal van *-* de hele toer en eindig met 1 hv in 1e steek, knip de draad af en hecht af.

Telpatroon

= l
= v
= stk
= dstk
= begin hier, 1e toer

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-859.