DROPS Extra / 0-586

DROPS Extra 0-586 by DROPS Design

Gehaakte DROPS Kerst boekenlegger van ”Cotton Viscose”. DROPS design: Model nr. N-098

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Materiaal: DROPS COTTON VISCOSE
50 gr. kleur nr. 07, wijnrood
En gebruik: DROPS GLITTER
2 klosjes van kleur nr. 03, koper
--------------------------------------------------------
DROPS HAAKNLD 2.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 v x 28 tr met 1 draad Cotton Viscose en 2 draden Glitter = 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kerst,
We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

BOEKENLEGGER:
Haak 12 l met 1 draad Cotton Viscose en 2 draden Glitter en haaknld 2.5 mm. Keer het werk en haak 1 v in de 2e l van de haak, haak dan 1 v in iedere l over de toer = 11 v. Ga verder met 1 v in iedere v en keer iedere toer met 1 l. Ga verder tot een totale hoogte van ongeveer 20 cm.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Haak nu een picotrand als volgt: * 4 l, 1 v in de eerste l, sla ongeveer 1 cm over, 1 v in de volgende st *, herhaal van *-* rond de hele boekenlegger, maar knip de draad niet af.
Haak nu 2“franjes” in de hoek aan de bovenkant van de boekenlegger als volgt:
Haak 22 l en maak aan het einde van deze ketting 1 bobbel als volgt: 1 dubbel stk in de 4e l vanaf het einde, maar wacht met de laatste doorhaling, haak nog 3 dubbel stk in dezelfde l, dus wacht met de laatste doorhaling, maak 1 omsl en haal de draad door alle 5 st op de haak, haak nu 4 l, 1 hv in dezelfde l als de bobbel, 1 hv in iedere l terug naar de hoek van de boekenlegger.
Haak nog 1 franje in dezelfde hoek, maar maak deze iets korter, dus haak 15 l. Knip de draad af als beide “franjes” klaar zijn.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-586.