DROPS / 103 / 40

DROPS 103-40 by DROPS Design

DROPS Gehaakte tas van ”Eskimo”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: Doorsnede: ca 30 cm
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio,
250 gr nr. 14, antraciet
100 gr nr. 46, grijs
50 gr nr. 02, zwart

DROPS Haaknaald 4,5 mm – of de haaknld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 14 stk x 8 toeren = 10 x 10 cm .

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: cirkel, strepen, tassen,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Tips Haken: Vervang het eerste stk van elke toer door 3 l. Eindig elke tr met 1 hv in de 3e l van het begin van de tr.

Streeppatroon: * 1 tr zwart, 1 tr antraciet, 1 tr grijs en 1 tr antraciet *, herhaal steeds *-*.

Achterkant: Haak met haaknld 4,5 mm en zwart 5 l en sluit deze tot een ring met 1 hv. Haak door volgens het streeppatroon (zie de beschrijving hierboven) als volgt:
1e tr: Haak 12 stk in de ring - lees Tips Haken!
2e tr: Haak 2 stk in elk stk = 24 stk.
3e tr: Haak 1 stk in het eerste stk en 2 stk in het volgende stk = 36 stk.
4e tr: Haak 1 stk in de eerste 2 stk en 2 stk in het volgende stk = 48 stk.
Meerder steeds 12 stk op deze manier in elke tr met 1 stk meer iedere tr tussen de meerderingen.
Haak bij een doorsnede van ca 22 cm (na 1 tr van antraciet) door als volgt (haak nog steeds het streeppatroon): Haak 1 tr met meerderingen totdat er nog 8 cm van de tr over is en keer het werk, * haak 1 hv over het eerste stk, en haak een tr met meerderingen zoals eerder beschreven totdat er nog 1 stk over is, keer het werk *, herhaal *-* 3 keer. Na de laatste tr heeft het werk een doorsnede van ca 30 cm. Knip en hecht de draad af.

Voorkant: Haak als de achterkant, maar knip niet na de laatste tr de draad af. Haak vervolgens 4 tr stk heen en weer met antraciet zonder meerderingen (dwz 1 stk in elke stk – ook in het eerste en laatste stk van de tr) = zijkant van de tas. Knip en hecht vervolgens de draad af.

Afwerken: Naai de achterkant aan de zijkant van de voorkant. Maak 1 steek in elke st en zorg ervoor dat de naad niet te dik wordt.
Haak 2 tr v met antraciet langs de hele opening van de tas.

Hengsel: Haak vervolgens 8 stk met antraciet langs de zijkant aan de bovenkant van de tas. Haak zo door heen en weer met 1 stk in elk stk tot een hoogte van ca 70 cm. Knip de draad af en naai het hengsel vast aan de andere zijkant van de tas.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 103-40.